STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 április

Lezajlott a Star Wars Celebration, és egy tonnányi izgalmas újdonság van a láthatáron

2019. május 01. - STAR WARS Világa

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi cikknek, amelyben összefoglalom a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, merre is tart a franchise.

aprilis.jpg

Ezúttal rendhagyó módon kell belekezdenünk az összefoglalóba, ugyanis a hónap közepe felé a Lucasfilm megtartotta az idei Star Wars Celebrationt [a továbbiakban SWCC]. A Star Wars Celebration egy 1999-ben elindított, egy-két évente megtartott, három-, négynapos rendezvény, amelyen gyakorlatilag minden és mindenki megtalálható, aminek és akinek köze van a Star Warshoz. Idén Chicagóban került megrendezésre április 11., és 15. között, a legnagyobb panelbeszélgetésein pedig rengeteg izgalmas bejelentést, előzetest és kedvcsináló-videót osztottak meg a rajongókkal, amelyekről az alábbiakban itt-ott bővebben is olvashattok majd, ám ha előbb arra lennétek kíváncsiak, hogy pontosan mi is történt a rajta, akkor a rendezvényről írt összefoglalómért kattintsatok ide.

Filmek:

Az SWCC-n kiderült, hogy a kilencedik epizód címe a The Rise of Skywalker, azaz a Skywalker kora lesz. A filmről szóló panelbeszélgetésen levetítették a produkció kedvcsináló előzetesét, amelynek a végén maga az Uralkodó is felkacagott, aki valamilyen formában biztos, hogy vissza fog térni, sőt, jó eséllyel ő lesz a történet fő-gonosza. Az is kiderült, hogy hogy a Skywalker kora és Az utolsó Jedik eseményei között huzamosabb idő fog eltelni, mint a trilógia első két epizódja között. J.J. Abrams [a rendező] egy interjúban később elárulta, hogy a Skywalker kora újabb titkokat fog felfedni Rey szüleiről, miközben hű marad majd Az utolsó Jedikből megismert változatukhoz is, illetve, hogy a történet lezárásában sikerült összeegyeztetnie az ő hetedik epizód utáni elképzeléseit Rian Johnson folytatásának irányvonalaival is. J.J. azt is elárulta, hogy már a kilencedik epizód forgatókönyvének megírása előtt konzultált annak a történetéről George Lucasszal (illetve Lawrence Kasdannel és Rian Johnsonnal) és eléggé úgy tűnik, hogy a Star Wars alapítójának nem egy ötlete bele is került a filmbe. A film előzetesét ide kattintva, (a róla szóló elemzésemet ide kattintva), a panelbeszélgetés bővebb részleteit pedig ide kattintva tekinthetitek meg.

Kathleen Kennedy [a Lucasfilm elnöke] elárulta, hogy a jövő hónapban találkozója lesz a Skywalker-saga után következő két trilógia rendezőivel – Rian Johnsonnal, illetve a Benioff-Weiss párossal – akikkel alaposan átbeszélik majd, hogy milyen irányba fogják elmozdítani a Star Wars-mozikat a Skywalker-saga befejezése után. Kennedy azt is elárulta, hogy Rian, illetve Benioffék munka közben szorosan együtt fognak működni egymással (szóval könnyen lehet, hogy a trilógiáiknak több közük lesz egymáshoz, mint ahogyan azt eddig gondoltuk), és arra a kérdésre, hogy az új filmjeik játszódhatnak-e majd a galaktikus múltban így válaszolt: "Igen abszolút. Azt hiszem, hogy ez egy hatalmas lehetőség lenne arra, hogy egy másik pontját mutassuk be a galaxis történelmének."

Rian Johnson elárulta a CinemaConnak, hogy miután végez a Knives Out című filmjével, 100%-ban a saját Star Wars-trilógiájára fog fókuszálni. Ez akár azt is jelentheti, hogy már jövőre belekezd majd a forgatásokba.

Bob Iger [a Disney vezérigazgatója] hivatalossá tette, hogy a Lucasfilmnél a Skywalker kora megjelenése után kicsit lelassítanak majd a Star Wars filmekkel, és inkább a TV sorozatokra fognak fókuszálni. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy jelenleg is több mozis produkción dolgoznak (a korábban bejelentett Benioff-Weiss-filmeken, és a Rian-trilógián legalábbis biztosan).

19.jpeg

Sorozatok:

Kiderült, hogy A mandalore-i nyolc epizódból fog állni, amelyek közül az első november 12-én fog megjelenni, a szintén aznap startoló Disney+ streaming szolgáltatáson. A Mando SWCC-n tartott panelbeszélgetésén egy előzetest, egy werkfilmet és egy teljes jelenetet is levetítettek a sorozatról, amelyeket egyelőre sajnos csak kézikamerás minőségben lehet megtekinteni. A bemutatón elárulták, hogy a főszereplőt, azaz Pedro Pascal mandalore-iját nagymértékben inspirálta Clint Eastwood, és, hogy a fejvadász űrhajójának neve Razorcrest lesz. Az is kiderült, hogy Gina Carano karaktere egy magányos, Kara Dunne nevű ex-lázadó shock trooper, Carl Weathers karaktere egy fejvadász-társaságot vezető, Greef Marga nevű férfi, a videókon is látható bérgyilkosdroid pedig nem az ismerős IG-88, hanem egy bizonyos IG-11 lesz. A HN Entartainment egyik forrása szerint a Lucasfilm már most azt fontolgatja, hogy berendeli A mandalore-i második évadát is, ám ez egyelőre még nem hivatalos. Egy másik pletyka szerint a sorozatban kameózni fog jó néhány, A birodalom visszavágból ismerős fejvadász is. A sorozatról levetített videókat ide kattintva, a panelbeszélgetés bővebb részleteit pedig ide kattintva tekinthetitek meg.

Kiderült, hogy a Cassian Andor élőszereplős kémthrillerben Alan Tudyk, azaz K-2SO is vissza fog térni. A sorozat egyébként az idén novemberben induló Disney+ streaming szolgáltatás második évében (azaz 2021-ben) fog megjelenni, a producere pedig Stephen Schiff (The Americans) lesz.

A klónok háborúja SWCC-n tartott panelbeszélgetésén Dave Filoni, a sorozat atyja elárulta, hogy az új évad tizenkét epizódja összesen három történetet foglal majd magába; a Bad Batcht, egy Ahsoka-központú kalandot, és a Mandalore ostromát. Filoniék azt is elárulták, hogy az új évad animációja valamivel fejlettebb lesz majd, mint a korábbi részeké, ugyanakkor a változás nem lesz zavaróan nagy. Némiképp megváltozik majd a karakterek megjelenése is, Ahsoka például hasonlítani fog a Lázadókban, Maul pedig a Solóban látható önmagára (ez egyébként meglepő módon a fénykardjaikra is vonatkozni fog). A sorozatról levetített előzetest és videókat ide kattintva, a panelbeszélgetés bővebb részleteit pedig ide kattintva tekinthetitek meg.

Az Ellenállás SWCC-n tartott panelbeszélgetésén a készítők elárulták, hogy a sorozat második évada nem ugrik majd előre az időben, azaz nagyjából Az utolsó Jedik eseményeivel párhuzamosan fog zajlani, és, hogy rengeteget láthatjuk majd benne Tamet (hell yeah!). A jelenlévőknek levetítették az új évad első epizódját is, ám a felvétel nem érhető el online.

57502864_2107060442723114_4952511559063568384_n.jpg

Játékok:

A Jedi: Fallen Order SWCC-n tartott panelbeszélgetésén levetítették a játék első előzetesét, illetve elárulták, hogy a produkció november 15-én fog megjelenni PC-re, Xboxra és PlayStation 4-re. A játékban nem lesz sem multiplayer mód, sem mikrotranzakciók. A főszereplő egy, a 66-os parancsot túlélő ex-padawan, a jószívű optimista Cal Kestis (Cameron Monaghan Shameless, Gotham) lesz, aki három szabály szerint fogja élni az életét: "ne tűnj ki, fogadd el a múltat és ne bízz senkiben." Cal állandó bujkálásra, és menekülésre fog kényszerülni, a Jedi-vadászatra specializálódott purge trooperek (tisztogatóosztagosok), és az inkvizítorok Második Nővére elől. Ahogy haladunk előre a sötét tónusú, mégis emberi történetben, a fénykardunkat és az Erőképességeinket is folyamatosan fejlesztgethetjük majd, amelyeket a játék központi elemében, a közelharcban állítólag sűrűn kamatoztatni is fogunk. A játékról levetített előzetest ide kattintva, a panelbeszélgetés bővebb részleteit pedig ide kattintva tekinthetitek meg.

A Vader Immortal SWCC-n tartott panelbeszélgetésén levetítették a VR-történet első előzetesét, és elárulták, hogy a játék célja, hogy személyesen belekerülhessünk egy Star Wars-történetbe, és első kézből ismerhessük meg Vader egy teljesen új oldalát. Mi – a játékosok – egy csempészhajó kapitányai leszünk, akiket Vader választ majd ki maga mellé, hogy elvégezzünk egy feladatot a számára. Maga a történet szorosan össze fog kapcsolódni az ILMxLAB előző VR-élményével, a Secrets of The Empire-rel, amelyben Cassian Andor és K-2SO oldalán kellett megpróbáljunk ellopni egy értékes műtárgyat Vader kastélyából, illetve Charles Soul népszerű Darth Vader képregényének legutolsó füzeteivel is. A Vader Immortal egy-egy epizódjának hossza, tőlünk függően, negyvenöt perc és egy óra között fog mozogni. A játékról levetített előzetest ide kattintva, a panelbeszélgetés bővebb részleteit pedig ide kattintva tekinthetitek meg.

Megjelent a Battlefront II új roadmapje, amelyből kiderült, hogy a következő három hónapban hozzá fognak adni az új Capital Supremacy játékmódhoz három új előzmény-érás pályát (néhány napja meg is jelent az első, a Kashyyyk), és hogy májusban (végre valahára) újra fogják dolgozni a Heroes vs. Villains játékmódot. Az idő előrehaladtával pedig még tovább bővülhet majd a roadmap.

Matthew Wood az SWCC-n (valószínűleg véletlenül) egy félmondatban elárulta, hogy új LEGO Star Wars játék van készülőben. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor ez nagyobb lesz, mint bármelyik elődje, és a pályái az összes korábbi változatból tartalmaznak majd elemeket.

star-wars-fallen-order_1.png

Események:

2019 November 12-én (itthon csak 2021-ben) fog megjelenni a Disney+, a Disney új streaming szolgáltatása, amelyen rengeteg Star Wars tartalmat is megtalálhatunk majd:

  • Az indulásakor rögtön elérhető lesz rajta a The Mandalorian első epizódja, (amelyet hétről-hétre követ majd fennmaradó hét epizód), A klónok háborúja első hat évada, a Star Wars filmek 1-től 7-ig, és a Zsivány Egyes.
  • Az indulásától számított egy éven belül meg fog jelenni rajta A klónok háborúja hetedik évada, Az utolsó Jedik, a Solo, és a Star Wars IX.
  • Az indulását követő második évben meg fog jelenni rajta a Cassian Andor kémthriller-sorozat.
  • A fenti kettőn kívül, jelenleg több különböző élőszereplős Star Wars-sorozat is készülőben van rá.

A Disney+ demóvideóját ide kattintva tekinthetitek meg.

A Galaxy's Edge SWCC-n tartott panelbeszélgetéséből nem derült ki semmi újdonság a hamarosan megnyíló élményparkról, azt kivéve, hogy valamilyen formában Yoda és Nien Nunb is fel fognak tűnni benne. A Chicagói rendezvényen viszont saját standja is volt a parknak, amelyben napról napra újabb és újabb, a Galaxy's Edge-ben is megvásárolható termékeket állítottak ki. Az ezekről készült videók ide kattintva tekinthetőek meg. A WDW News Today értesülései szerint egyébként a Walt Disney Worldben megnyíló parkhoz tartozó hotelt Galactic Journeys: A Star Wars Adventurenek fogják nevezni. A vendégeket a hotelbe "elrepítő" űrhajó pedig valószínűleg Ben Solo szülőbolygójának, a chandrilának az egyik modellje lesz.

Kiderült, hogy a következő Star Wars Celebrationt 2020-ban fogják megtartani, Anaheimben.

57010230_2102441609851664_3585483692778192896_n.png

Könyvek, képregények:

A Del Rey 2020 környékére beígért egy Project Luminousnak elnevezett kollaborációt, amelyen olyan kiváló írók fognak dolgozni mint Cavan Scott, Justina Ireland, Charles Soule, Daniel Jose Older és Claudia Gray. Ennél többet egyelőre nem tudunk, de az biztos, hogy érdemes lesz odafigyelni a projektre.

A starwars.com közzétett egy néhány perces részletet az április 30-án megjelenő Dooku: Jedi Lost hangoskönyvből. A részletet ide kattintva tudjátok meghallgatni. A hangoskönyv írója, Cavan Scott elárulta, hogy a története egészen új megvilágításba helyezi majd Dooku grófot. Az író azt reméli, hogy a karakter háttértörténetének ismeretében sokkal jobban megérthetjük majd a Sith lovagot hajtó erőket, mint eddig bármikor.

A Lucasfilm bejelentette, hogy Az ébredő Erőhöz és Az utolsó Jedikhez hasonlóan a Skywalker felemelkedése is megkapja majd a saját "Journey to Episode IX" felvezetőkönyveit, ám a konkrét történetekről még nem osztottak meg információkat.

A Marvel bejelentette, hogy a jövőben egyre több Galaxy's Edge-képregényre számíthatunk majd tőle.

Kiderült, hogy Anthony Daniels I am C-3PO: The Inside Story (A nevem C-3PO: A belsős történet) című memoárja november 5-én fog megjelenni. A könyv fülszövege itt olvasható.

A Dark Horse újabb "The Art of..." könyvön dolgozik, amely ezúttal a Jedi: Fallen Order létrejöttét fogja bemutatni. A könyv négy nappal a játék megjelenése után, november 19-én válik majd elérhetővé.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Július 3:

  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – FINN #1: "A Little Rebellion!"
  • STAR WARS: TARGET VADER #1: "The Hunter!"

Július 10:

  • STAR WARS #68: "Rebels And Rogues!"

Július 17:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #34: "Unspeakable Rebel Superweapon Continues"
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #4: "A New Mission!"

Július 24:

  • STAR WARS #68: "Tricks and Traps!"

Július 31:

  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – SPECIAL #1
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #4: "The Greater of Two Evils!"

Az IDW Publishing bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Július:

  • Star Wars Adventures #24
  • Star Wars: Return of the Jedi Graphic Novel Adaptation

dooku_1.jpg

Kánon megjelenések:

Áprilisban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Regények:

  • Claudia Gray: Master & Apprentice
  • Cavan Scott: Dooku: Jedi Lost (hangoskönyv)

Képregények:

  • STAR WARS #64: "The Scourging of Shu-Torun" Part 3
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #31: "Worst Among Equals" Part 6
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – PRINCESS LEIA #1: "Bounty Hunter Princess!"
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – GRAND MOFF TARKIN #1: "The Soul of The Death Star!"
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – SPECIAL #1
  • SOLO: A STAR WARS-STORY ADAPTATION #7: "The Final Showdown!"
  • STAR WARS: VADER: DARK VISIONS #3
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #1
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #1
  • STAR WARS ADVENTURES #20

master-and-apprentice-tall_1.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. A májusi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: Star Wars Celebraion Chicago, J.J. a lezárásról, J.J. Reyről, George Lucas, Kathleen Kennedy 1Kathleen Kennedy 2, Rian Johnson, Bob Iger, A mandalore-i második évad, Battlefront II, LEGO Star Wars, Disney+, Galaxy's Edge, Project Luminous, Dooku: Jedi Lost, Journey to Episode IX, Galaxy's Edge-képregények, I am C-3PO: The Inside Story, The Art of Star Wars Jedi: Fallen Order, Marvel megjelenések, IDW megjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7414781468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása