STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Ziro, a hutt

2019. június 14. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Halálos csapda című történetéről (3x08; 1x22; 3x09).

ziro.jpg

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (3x08 – Gonosz tervek):

1_1.pngJabba, a hutt felbérli Cad Banet, hogy szerezze meg neki a Coruscanti szenátusi épület tervrajzait. Eközben Padmé Amidala elküldi R2-t és 3PO-t, hogy vásároljanak meg számára egy bizonyos gyümölcsöt. A droidokat útközben elkapja Bane, kiszedi belőlük a szükséges tervrajzokat, majd törli a memóriájukat és, mintha mi sem történt volna, visszaengedi őket Padméhoz a gyümölcsükkel. A fejvadász leszállítja az adatokat Jabbának, aki újabb megbízást ad neki: ki kell szabadítsa a Coruscanti börtönben fogvatartott rokonát, Zirót.

Második epizód (1x22 – Túszdráma):

2.pngBane sikeresen behatol a szenátusba, túszul ejt egy csapatnyi képviselőt, és lezárja az épületet. A fejvadász megzsarolja Palpatine kancellárt és a foglyaiért cserébe azt követeli tőle, hogy eressze szabadon Zirót, a gengsztert. Palaptine kénytelen belemenni az alkuba, így a hutt ismét szabadlábra kerül, ám Bane még ennek ellenére is megkísérli meggyilkolni a túszait, ami valószínűleg sikerülne is neki, ha a jókor jó helyen lévő Anakin nem mentené meg őket az utolsó pillanatban.

Harmadik epizód (3x09 – Ziro nyomában):

3_5.jpgZiro olyan információkat birtokol a huttok piszkos ügyleteiről, hogy a klán kénytelen őt folyamatosan fogva tartani. A gengsztert azonban megszökteti egy régi barátnője, így a huttok ismét felbérlik Bane-t, hogy vadássza le őt nekik. Eközben Obi-Wan és Quinlan Vos is útra kelnek, hogy elkapják a Köztársaság szökött rabját. Ziro elvezeti a barátnőjét a huttokról tárolt titkos adataihoz, ahol a nő felfedi, hogy ő valójában Jabbának dolgozik, megöli a lila gengsztert, majd leszállítja Jabbának az adatokat. A Jedik és Bane későn érkeznek meg a tetthelyre, így a fejvadász egy rövid küzdelem után szintén kereket old.

Személyes véleményem és ajánlóm:

A mai történet epizódjai elég változatosak. A droidok kezdeti kalandja nem túl érdekes, de ami azt követi az már igazán izgalmas, szóval vágjunk is bele!

1_8.jpgA történet első epizódja nem túl jelentőségteljes. Korábban csak egyszer láttam, és azóta teljesen meg is feledkeztem a létezéséről. Egy egyszerű felvezetésként szolgál az első évad huszonkettedik epizódjához, amelyben Bane kiszabadítja Zirót. Ebben a részben megtudjuk, hogy Jabba bérelte fel az akcióra a fejvadászt, és, hogy hogyan sikerült Bane-nek megszereznie a szükséges információkat, ám a kalandok középpontjában R2 és 3PO állnak, így az epizód humoros, ám, ahogy korábban is említettem, nem túl jelentőségteljes.

2_8.jpgA történet második epizódja egyben az első évad záróepizódja is, és mint olyan, kifejezetten kiemelkedőre sikerült. Bane rablása tökéletesen, és zökkenőmentesen zajlik, egyszerűen jó nézni, még akkor is, ha tudjuk, hogy ő a "rosszfiú". A túszdráma feszült és izgalmas, a történet pedig egy pillanatra sem ül le. Még Anakin is belekerül egy szokatlan és valóban kiszolgáltatott helyzetbe azzal, hogy a fénykardja nélkül kell megküzdenie a támadóival. Kár is szaporítani a szót. A sorozat ezen része egyszerűen remek.

3.pngA történet harmadik epizódja ismét csak fantasztikus. Bemutatkozik benne Quinlan Vos, aki legalább annyira jó párost alkot Obi-Wannal, mint ez utóbbi Anakinnal. Rengeteg érdekességet megtudunk a huttokról és a szokásaikról, amik itt-ott túlzásnak tűnhetnek, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy óriási űr-meztelencsigákról beszélünk. Cad Bane pedig továbbra is központi szereplője a történetnek, ami sosem árt. Összességében tehát az epizód több mint remek.

A mai történet tehát (az első epizódjától eltekintve) kifejezetten szuper. A középpontjában a háború helyett a gengszterek állnak, ami önmagában is remek lenne, de a sok csata után még határozottan frissítően is hat. Mindenkinek lelkesen ajánlom a megtekintését.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb a Mortis rejtélyével, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3714880108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása