STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 július

Hírek a San Diego Comic-Con-ról, Daisy Ridley a Skywalker koráról mesélt és itt a Thrawn: Árulás

2019. július 30. - STAR WARS Világa

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi cikknek, amelyben összefoglalom a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, merre is tart a franchise.

julius.png

Filmek:

A hónap elején Daisy Ridley különböző talkshowkban promotálta egy új filmjét (Ophelia) amelyeken rengetegszer szóba került a Star Wars is. A színésznő például megerősítette, hogy a Skywalker korából ki fog derülni Rey szüleinek teljes története. Ridley szerint a film műfaja egy kicsit eltér majd az új trilógia előző két epizódjától. Állítólag valamivel érzelmesebb lesz majd, mint az elődei. A színésznő azt is elárulta, hogy a Skywalker kora forgatásakor nagyon odafigyeltek arra, hogy a fénykardoknak ne legyen nagy a súlya, és ezzel "realisztikusabb" párbajokat tudjanak koreografálni. Szerinte ebben a filmben láthatjuk majd a Star Wars egyik legepikusabb párharcát. Végezetül, Ridley úgy nyilatkozott, hogy szerinte a rajongók nagyon kielégítőnek fogják találni a Skywalker saga befejezését. Arra a kérdésre, hogy vajon láthatjuk-e majd még későbbi produkciókban is Reyt, azt válaszolta, hogy egy darabig még biztos nem, de őszintén szólva egyáltalán nem tudja. Kevin Smith is szólt néhány szót a filmről, ő ugyanis néhány hónapja ismét meglátogatta annak a forgatását, ahol J.J. Abrams azt javasolta neki, hogy inkább ne legyen jelen az utolsó jelenet felvételekor, mert az annyira jelentős és meglepő lesz, hogy valószínűleg jobb lenne, ha majd a moziban tapasztalhatná meg.

Ezenkívül kiderült még, hogy a Skywalker korában egy új rohamosztagossal is megismerkedhetünk majd, az Első Rend Sith Trooperével, illetve a filmhez készülő képes útmutató borítóján feltűnt egy új TIE-variáns is, a TIE Dagger. Végezetül pedig lehetséges, hogy kiszivárgott néhány kevésbé fontos látványterve a Skywalker korának (a képekért katt ide) illetve két Ren Lovag és az új Rocket Trooper LEGO figurája (a képekért katt ide). A cikkek nem hivatalosak, és spoilereket is tartalmazhatnak, szóval mindenki csak a saját felelősségére tekintse meg őket.

hasbro_1_0.jpg

Sorozatok:

Készül a The Mandalorian második évada! John Favreau már el is kezdte a forgatókönyv megírását, és valószínűleg hamarosan beindulnak majd a komolyabb munkálatok is. Tavaly nyáron a New York Times egy cikkéből megtudhattuk, hogy a sorozat első évada elképesztően magas költségvetéssel – nagyjából epizódonkénti 10 millió dollárral – rendelkezik. A The Wall Street Journal egy friss jelentése szerint ez nem teljesen igaz, ugyanis úgy tűnik, hogy az epizódokra nem 10, hanem 15 millió dollárt áldoz a Disney. A forgatást George Lucas is meglátogatta, aki a következő tanácsot adta Favreaunak: "Emlékezz rá Jon, hogy az összes történet és mítosz igazi közönségét a felnövekvő gyerekek alkotják." A hónap végén pedig Jon Favreau még egy képet is megosztott a produkció zenéjének komponálásáról, amelyen Dave Filoni rajza látható a sorozat bérgyilkos droidjáról, IG-11-ről. Szintén a hónap végén, az egyik színész, Giancarlo Esposito így nyilatkozott a karakteréről: "Bizonyos szempontból, ő egy alvilági figura. Egy másik szempontból viszont egyfajta megmentő, olyasvalaki, aki képes lehet visszaállítani a rendet a világba, miután az összeomlott."

A Discussing Film értesülései szerint Rick Famuyiwa fogja rendezni a Disney+-ra készülő Cassian Andor sorozat néhány epizódját. Famuyiwa a november 12-én megjelenő The Mandalorian forgatásán is hasonló szerepet töltött be, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a pletyka igaznak bizonyulna.

67738817_2272112579551232_5301327272173633536_n_1.jpg

Játékok:

Fantasztikus új karakterposztereket kapott a Vader Immortal a San Diego Comic-Con alkalmából. (a képekért katt ide).  A rendezvényen megjelent néhány új látványterv is a VR-történet második epizódjához (a képekért katt ide).

Ha úgy éreztétek, hogy valami nincs rendben a Fallen Order előzeteseiben látható fénykarddal, akkor nem bennetek van a hiba. A játék fejlesztői elismerték, hogy teljesen igazuk van azoknak, akik felhívták rá a figyelmüket, hogy a pengék magja kéken világít, a megszokott fehér helyett, és már ki is javították a problémát.

Júliusban nem érkezett komolyabb frissítés a Battlefront II-höz, viszont a játékosok hetente új közös-küldetéseket kaptak, amelyeken új Voice Line-okat és Victory Pose-okat oldhattak fel Maul, Obi-Wan, Grievous és Yoda hőseihez.

vader-immortal-concept-art-vader-black-bishop-1024x475.jpg

Események:

Először kap majd saját pavilont a Lucasfilm a Disney augusztus 23-a és 25-e között megrendezésre kerülő D23 Expóján. A Disney+-ra november 12-én érkező The Mandalorian-nek 23-án még saját panelbeszélgetése is lesz, amelyen újabb kedvcsináló képsorokat láthatunk majd a sorozatról.

Vége az idei San Diego Comic-Con-nak. A rendezvényen természetesen a Lucasfilm is megjelent két regényekről és képregényekről (a részleteket lentebb találjátok) illetve egy a Vader Immortalról szóló panelbeszélgetéssel, továbbá egy rohamosztagos kiállítással (a videóért katt ide). A rendezvény idei Icon-díjának nyertese Mark Hamill lett, amiért annyi emberhez eljuttatta a képregények művészetének szeretetét.

Kiderült, hogy 2019 december 5-én nyílik majd meg a Walt Disney Worldben, és 2020 január 17-én a Disneylandben a Galaxy's Edge új Rise of the Resistance kalandja. A park három fantasztikus, új posztert is kapott.

Idén a Star Wars Resistance-t, és a Vader Immortalt is jelölték az Emmy-díjra! Az előbbi Outstanding Children’s Program, az utóbbi pedig Outstanding Innovation in Interactive Media kategóriában szállhat majd versenybe a győzelemért.

Szaturnusz-díjra jelölték a Solo: Egy Star Wars-történetet, és a Star Wars Ellenállást. Az előbbi Best Science Fiction Film Release, az utóbbi pedig Best Animated Television Series kategóriában szállhat majd versenybe a győzelemért.

star-wars-galaxys-edge-poster.jpg

Könyvek, képregények:

A San Diego Comic-Con-on lezajlott a Lucasfilm Publishing és a Del Rey (a videóért katt ide) illetve a Star Wars hangoskönyvek (a videóért katt ide) panelbeszélgetése, amelyeken az alábbi izgalmas újdonságokat tudtunk meg a közelgő Star Wars regényekről és képregényekről (a hozzájuk tartozó képekért katt ide):

  • Charles Soule-nak négyrészes képregény minisorozata fog megjelenni decemberben a The Rise of Kylo Ren (Kylo Ren felemelkedése) címmel, amely Ben Solo Kylo Renné való átalakulását, és a Ren Lovagjainak többi tagjával való kapcsolatát fogja bemutatni.
  • Októberben fog megjelenni a május 4-én beharangozott The Rise of Skywalker: Allegiance (Skywalker kora: Hűség) négyrészes képregény minisorozat, amelynek leleplezték a fantasztikus borítóképeit is.
  • Az augusztus 6-án megjelenő Star Wars Myths & Fables könyv összesen kilenc novellából fog állni
  • A Dooku: Jedi Lost hangoskönyv október elsején írott formában is meg fog jelenni
  • Halloweenkor az IDW ismét megjelentet majd egy alkalomhoz illő, kísérteties képregény minisorozatot, a Return to Vader’s Castle-t, amelynek a "rémei" Darth Maul, Tarkin kormányzó, Asajj Ventress, Jabba a hutt és Darth Vader lesznek

Fantasztikus új képek érkeztek az augusztus 6-án megjelenő Star Wars: Myths & Fableshöz (a képekért katt ide).

Megjelent egy kis ízelítő a Skywalker korát felvezető, októberben megjelenő Star Wars: Allegiance képregénysorozathoz (a képekért katt ide).

A Star Wars Adventures füzetek a 27. számuk megjelenésétől (október) már a The Journey to The Rise of Skywalker programhoz fognak tartozni, azaz felvezetőtörténetekként szolgálnak majd a Skywalker korához.

A SYFY Wire közzétett egy kis ízelítőt Cavan Scott 2019-es, évi Star Wars Adventures különkiadásából, amelyben Lando Calrissian összeáll majd mindenki kedvenc zöld űrnyulával, Jaxxonnal (a képekért katt ide).

Augusztusban 80 éves lesz a Marvel Comics, és ezen alkalomból meg fog jelenni egy Marvel #1000 című füzet, amelynek az egyik oldalát Charles Soule fogja írni Darth Vaderről.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Október 2:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #37

Október 9:

  • JOURNEY TO STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER – ALLEGIANCE #1
  • STAR WARS: JEDI FALLEN ORDER – DARK TEMPLE #3
  • STAR WARS: TARGET VADER #4

Október 16:

  • JOURNEY TO STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER – ALLEGIANCE #2

Október 23:

  • STAR WARS #73
  • JOURNEY TO STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER – ALLEGIANCE #3

Október 30:

  • JOURNEY TO STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER – ALLEGIANCE #4
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA ANNUAL #3

Az IDW Publishing bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Október:

  • Star Wars Adventures #27
  • Star Wars Adventures: Return to Vader’s Castle #1
  • Star Wars Adventures: Return to Vader’s Castle #2
  • Star Wars Adventures: Return to Vader’s Castle #3
  • Star Wars Adventures: Return to Vader’s Castle #4
  • Star Wars Adventures: Return to Vader’s Castle #5

fsdhgfjjk.jpg

Kánon megjelenések:

Júliusban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Regények:

  • Timothy Zahn: Trawn – Árulás

Képregények:

  • STAR WARS #68
  • STAR WARS #69
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #34
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – FINN #1
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – CAPTAIN PHASMA #1
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – SPECIAL #1
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #4
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #4
  • STAR WARS: TARGET VADER #1
  • Star Wars Adventures #23

thrawn-treason-interview-tall.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. Az augusztusi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: Rey szülei, Skywalker kora műfaj, Skywalker kora fénykardok, Skywalker saga befejezés, Sith Trooper, Kevin Smith, The Mandalorian második évad, The Mandalorian költségvetés, Lucas tanácsa, Filoni rajzaGiancarlo Esposito, Cassian Andor sorozat, Fallen Order, Battlefront II, D23, Icon-díj, Galaxy's Edge, Emmy, Saturn, Lucasfim Publishing Panel, Star Wars Adventures, Marvel #1000, Marvel megjelenések, IDW megjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4914985274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása