STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Elveszett Ahsoka

2019. július 28. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Elveszett Ahsoka című történetéről (3x21; 3x22).

ahsoka.png

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (3x21 – Az elveszett padawan):

11_3.jpgEgy feluciai szeparatista erőd ostroma közben Ahsoka nyom nélkül eltűnik. Egy trandosai kolónia fogságába esik számos más áldozattal együtt, ahol a gyíklények sportból életre-halálra vadásznak rájuk. Ahsoka megismerkedik Kalifával, és még két másik Jedi tanítvánnyal, akik már évek óta a trandosaik bolygóján raboskodnak. A lány ráveszi őket, hogy bujkálás helyett szálljanak szembe a fogvatartóikkal, ám ez Kalifa életébe kerül. Mindeközben Anakin kétségbeesetten keresi a padawanját, ám úgy tűnik, hogy annak muszáj lesz egyedül kimásznia a bajból. 

Második epizód (3x22 – Vuki vadászat):

2_11.jpgAz életben maradt padawanok elhatározzák, hogy megszerzik maguknak a legközelebb, a szigetükön leszálló trandosai hajót. Ez nem sikerül nekik, viszont kiszabadítanak egy vuki foglyot, Csubakkát, aki csatlakozik hozzájuk, illetve túszul ejtenek egy rájuk támadó gyíklényt. Csubakka épít a számukra egy jeladót, amivel segítséget kér a közeli Kashyyykon élő vukiktól, a kis csapat pedig sikeresen megtámadja a trandosaik anyahajóját a túszuk segítségével. Hamarosan megérkezik a vuki felmentőseregük is, és együttes erővel legyőzik a vadászokat, a padawanok pedig visszatérnek a jedi Templomba.

Személyes véleményem és ajánlóm:

A mai történet tele van feszültséggel, megismertet alaposan bennünket a trandosaikkal és még egy régi barátot is visszahoz nekünk, szóval vágjunk is bele!

1_12.jpgA történet első epizódja egy teljesen szokványos csatával kezdődik, ám egy remek, váratlan fordulattal egyfajta űr-Éhezők viadalába csap át. Ahsokát elrabolják a barbár trandosaik, akik egy csomó újdonságot megtudhatunk az epizódban, és akik kifejezetten komoly fenyegetést jelentenek a padawanokra. Ennek, illetve Kalifa halálának és Ahsoka rémálmának következtében a rész elég sötét hangulatú egy gyereksorozathoz képest. Az ilyesmi persze nem újdonság A klónok háborújában, és, mint mindig, ezúttal is remekül sikerült.

222.jpegA történet második epizódjában már valamivel kevesebb a feszültség, mint az elődjében, ám még így is szuper. Feltűnik mindenki kedvenc vukija, Csubakka, aki remekül megállja a helyét a népe ősellenségei, a trandosaiakkal szemben. Az epizód végén Anakin szabadkozik Ahsoka előtt, amiért nem tudta őt megmenteni, Ahsoka viszont megköszöni neki a tanítását, ami elengedhetetlen volt számára a túléléshez, és a páros ismét megmutatja, hogy milyen is egy remek tanítvány-mester kapcsolat.

Az Elveszett Ahsoka nem A klónok háborúja legkimagaslóbb története, de egyáltalán nem lehet rossznak sem nevezni. A rendhagyó kaland segítségével a sorozat ismét csak bebizonyította, hogy folyamatosan tud újat és jót mutatni.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb A mon calai csatával, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3814983736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása