STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 május

Hírek a Skywalker koráról, új Star Wars filmek érkeznek és megnyílt a Galaxy's Edge

2019. június 01. - STAR WARS Világa

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi cikknek, amelyben összefoglalom a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, merre is tart a franchise.

majus.jpg

Filmek:

A Vanity Fair leközölt egy nagyadag cikket, és még egy annál is nagyobb adag képet a Skywalker koráról. A cikkekből kiderült, hogy Rey és Kylo kapcsolata továbbra is központi eleme lesz a történetnek, hogy a filmben fel fognak tűnni a Ren lovagjai, hogy 3PO tartogat majd számunkra néhány meglepetést (nyílvetőt neki), hogy Richard E. Grant karaktere valóban az Első Rend egyik tisztje, Allegiant General Pryde lesz, hogy Keri Russell karaktere nem egy Ren lovag, hanem egy Zorri Bliss nevű fejvadász lesz és, hogy az új sivatagos bolygó neve Pasaana lesz. (Ide kattintva minderről egy sokkal részletesebb összefoglalót is elolvashattok a Ziro.hu-n.) A film forgatásáról egy izgalmas színfalak mögötti videó is megjelent, amit ide kattintva tekinthettek meg. Kiderült továbbá, hogy John Williamsnek borzasztóan tetszett a Skywalker kora első, nyers változata, és, hogy az elmúlt hónapban már 25 percnyi zenét komponált a filmhez. Végezetül pedig a hónap eleje felé a Disney hivatalos oldalán megjelent  Matt Smith neve, a Skywalker kora új szereplőinek listáján. A színészről közel egy éve pletykálják, hogy szerepelni fog a filmben, ám ezt eddig senki nem erősítette meg, sőt maga Smith még le is tagadta. A listáról azóta eltűnt a név, így talán csak a moziteremben fogjuk megtudni, hogy mi is az igazság.

A hónap közepén kiderült, hogy a Skywalker kora után következő három Star Wars mozifilm 2022-ben (december 16), 2024-ben (december 20) és 2026-ban (december 18) fog megjelenni. Néhány nappal a bejelentés után Bob Iger, a Disney vezérigazgatója elárulta, hogy a 2022-es film a Benioff-Weiss-trilógia első felvonása lesz.

A hónap vége felé állítólag egymástól független források is megerősítették a Buzzfeednek, hogy a Lucasfilm egy, a közkedvelt Knights of the Old Republic játékon alapuló filmen dolgozik. A projekt forgatókönyvírója Laeta Kalogridis (Alita, Viharsziget) lenne és már arról is pletykálnak, hogy ez talán egy teljesen új (a Benioff-Weisstől és a Riantől is független) filmtrilógia, vagy a Disney+-ra nemrég bejelentett harmadik élőszereplős sorozat első felvonása lehet. Hivatalos megerősítésig persze jobb, ha nem veszünk semmit készpénznek...

star-wars-feature-vf-2019-summer-embed-05.jpg

Sorozatok:

Werner Herzog egy interjúban elárulta, hogy Jon Favreau old-school technikáinak köszönhetően olyan érzés volt a novemberben megjelenő The Mandalorian sorozaton dolgoznia, mintha visszarepült volna az időben – a lehető legjobb értelemben. A színész a produkciót "fenomenális teljesítményként" jellemezte, és elárulta, hogy ő maga nagyjából kettő-három epizódjában fog feltűnni.

Bob Iger elárulta, hogy a Lucasfilmnél már egy harmadik élőszereplős, Disney+-os Star Wars sorozaton is dolgoznak.

59541874_2132678963494595_145528150711861248_n.png

Játékok:

Kiderült, hogy a Respawn Entertainment június 7-én az EA Playen részletesen is be fogja mutatni a novemberben megjelenő Jedi: Fallen Order játékmechanikáját.

Az EA hivatalosan is megerősítette, hogy hosszútávra tervez a Battlefront II-vel, azaz egy jó darabig még biztosan nem kell majd attól tartanunk, hogy leállnának a frissítések. Május 22-én meg is jelent a játék legújabb update-je az új Kaminói Capital Supremacy pályával, az újradolgozott Heroes vs Villains játékmóddal, a megnövelt szintküszöbökkel és még sok mással. A részleteket itt találjátok.

thumb-1920-1007429.jpg

Események:

Április 30-án, 74 évesen elhunyt Peter Mayhew, Chewbacca eredeti színésze. Nem túlzás azt mondani, hogy a melegszívű óriást az egész messzi-messzi galaxis gyászolta.

A hónap végén megnyílt Disneylandben a Galaxy's Edge élménypark! A megnyitóünnepségen megjelent George Lucas, Billy Dee Williams, Mark Hamill, Bob Iger és Harrison Ford is. A rendezvényről készült közvetítést ide kattintva tekinthetitek meg.

61612963_2171858469576644_7208728729432883200_n.jpg

Könyvek, képregények:

A Lucasfilm bemutatta a teljes "Journey to Star Wars: The Rise of Skywalkert", azaz a kilencedik epizódot felvezető könyvek és képregények listáját. A publikációk közül a következőkre biztosan érdemes lesz majd odafigyelni:

  • Rebecca Roanhorse: Resistance Reborn (regény arról, ahogy Leia, Poe, Rey és Finn újjáépítik az Ellenállást a crait-i vereség után)
  • Kevin Shinick: Force Collector (ifjúsági regény arról, ahogy egy fiatal tini, nem sokkal Az ébredő Erő eseményei előtt felfedezi, hogy a mesebeli Erő nagyon is valóságos)
  • Ethan Sacks: Allegiance (képregény minisorozat arról, ahogy a Starkiller Bázis elpusztítását követően Leia segítséget kér régi szövetségeseitől, a mon calamariktól)

Ide kattintva már olvasható egy rövidebb részlet Alexander Freed június 11-én megjelenő Alphabet Squadron regényéből.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Augusztus 7:

  • STAR WARS #70

Augusztus 14:

  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – POE DAMERON #1
  • STAR WARS: TARGET VADER #2

Augusztus 21:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #35
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #4

Augusztus 28:

  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – GENERAL HUX #1
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #5

Az IDW Publishing bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Augusztus:

  • Star Wars Adventures #25

d7r6yi5wkaauj0e_jpg_large.jpg

Kánon megjelenések:

Májusban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Képregények:

  • STAR WARS #65
  • STAR WARS #66
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #32
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – HAN SOLO #1
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – BOBA FETT #1
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – LANDO CALRISSIAN #1
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – JABBA THE HUTT #1
  • STAR WARS: VADER – DARK VISIONS #4
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #2
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #2
  • STAR WARS #108: [Az 1986-ban véget ért legendák-sorozat új különszáma]
  • Star Wars Adventures #21
  • Star Wars Adventures: Flight of the Falcon

VR-történet:

  • VADER IMMORTAL: A STAR WARS VR SERIES #1

dims.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. A júniusi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: Vanity Fair, John Williams, Matt Smith, 2020-as filmek, 2022-es film, KotOR film, Werner Herzog, harmadik élőszereplős sorozat, Jedi: Fallen Order, Battlefront II, Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker, Marvel megjelenések, IDW megjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1314868748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása