STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Elveszett fénykard

2019. április 22. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Elveszett fénykard című történetéről (2x11).

lightsaber.jpg

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (2x11 – Elveszett fénykard):

image_3eb2989f.jpegA történet első epizódjában Ahsoka és Anakin azt a megbízást kapják, hogy tartóztassanak le egy illegális fegyverkereskedőt a Coruscanti alvilágban. A küldetést sikeresen teljesítik is, ám közben valaki ellopja Ahsoka fénykardját. A fiatal padawan nem meri bevallani a mesterének, hogy elvesztette a fegyvert, hanem inkább megpróbálja önállóan visszaszerezni azt, egy idős Jedi mester, Tera Sinube segítségével, aki igen járatos a helyi alvilágban. Ahsoka sietne, mert felelősnek érzi magát a történtekért, ám Sinube mester minduntalan nyugalomra inti őt. Közösen nyomoznak egy darabig, amíg végül eljutnak a fénykardig, és a két nőig, akik megszerezték maguknak. Ahsoka hosszasan üldözi az egyiküket, ám végül Sinube mester az, aki a maga lassú tempójának a segítségével, sikeresen meglepi a tolvajt, és visszaszerzi tőle Ahsoka fénykardját. A fiatal togruta így végül megtanulja, hogy a türelem, és a megfontoltság sokszor legalább olyan fontos lehet, mint a gyorsaság, vagy a bátorság.

Személyes véleményem és ajánlóm:

Az Elveszett fénykardra mindig is úgy emlékeztem, mint egy remek történetre, ám most, hogy újranéztem, meglepő módon még sikerült is felülmúlnia az elvárásaimat.

8fe71644d2104c7f.jpegA történet amolyan alternatív változataként is felfogható, A klónok támadása elején látható üldözési jelenetnek; az egész a Coruscanti alvilágban játszódik, ami nekem mindig is borzalmasan tetszett, arról nem is beszélve, hogy remek felüdülés a rengeteg háborús történet után. Ahsoka elveszíti a fénykardját, amit nem mer elárulni Anakinnak, hanem inkább Sinube mesterrel próbál meg felkutatni. Kifejezetten tetszett, amikor kiderült, hogy Anakin állandóan azt szokta neki mondogatni, hogy az a fegyver az élete, és habár ezt valószínűleg csak egy apró kikacsintásnak szánták, számomra sokat jelentett megtudni, hogy Anakinra ilyen nagy hatással voltak Obi-Wan látszólag frusztráló tanításai – pont ahogy az ember a valóságban is azt kezdi el szajkózni a gyerekeinek, amit annak idején utált hallani a szüleitől... Némi krimis beütésű nyomozás, és háztetőkön való akrobatikus ugrálás után, Ahsoka és Sinube mester visszaszerzik a fénykardot, a fiatal togruta pedig tanul valamit a higgadtság és a türelem fontosságáról. Ez persze nem olyan eredeti tanulság, ugyanakkor a padawan számára különösen fontos, tekintetbe véve, hogy a mestere, Anakin, ilyesmire nem szokott nagy hangsúlyt fektetni. A sorozatot újranézve feltűnt, hogy Ahsoka milyen sok különböző Jedi mester alatt teljesített már szolgálatot. Nem hinném, hogy sok másik padawannak is megadatott ez a kiváltság, és biztos vagyok benne, hogy ennek elég nagy szerepe lesz abban, hogy később milyen remek Erőhasználó fog válni belőle.

Összességében tehát, az Elveszett fénykard egy rövid, ám remek történet. Nincs olyan nagy jelentősége, de üdítően hat a rengeteg háborús epizód után.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb a Zillo, a fenevaddal, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4914705420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása