STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 június

Újdonságok a Jedi: Fallen Orderről, láthatáron a Thrawn: Treason és a D23 Expo

2019. július 12. - STAR WARS Világa

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi cikknek, amelyben összefoglalom a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, merre is tart a franchise.

junius.jpg

Filmek:

A hónap eleji Las Vegasi Licensing Expón megjelent a Disney is, és bemutatott egy új képet a Skywalker kora Kylo Renjéről, illetve az ő új, szilánkos sisakjáról. Kiderült továbbá, hogy a The Rise of Skywalker (Skywalker felemelkedése – itthon Skywalker kora) Japánban is igen egyedi címet fog kapni. Ott úgy fogják hívni, hogy The Dawn of Skywalker, azaz Skywalker hajnala. A hónap vége felé Mark Hamill elárulta, hogy azt reméli, a kilencedik epizód után visszavonulhat majd a Star Warstól. A színész többé-kevésbé azt is megerősítette, hogy a filmben Erőszellemként fog majd megjelenni, (bár ez remélhetőleg nem ért nagy meglepetésként senkit)

Daisy Ridley megcáfolt egy korábbi pletykát, és megerősítette, hogy nem lesz benne Rian Johnson 2020-as években megjelenő Star Wars-filmtrilógiájában.

61753353_2181875098574981_389248715623235584_n.png

Sorozatok:

Kiderült, hogy a Disney az idei D23 Expóján (augusztus 23-25) újabb képsorokat fog bemutatni a november 12-én megjelenő The Mandalorian sorozatról, illetve egy másik élőszereplős Star Wars projektjéről (valószínűleg a Skywalker koráról).

A 2021-ben megjelenő Cassian Andor élőszereplős Star Wars-sorozat látványtervezője, a korábban a Trónok harcán dolgozó, fantasztikus Kieran Belshaw lesz. Belshaw korábbi munkáit itt találhatjátok meg.

62356729_2185256621570162_4882332437692022784_n.png

Játékok:

A hónap elején leleplezték a november 15-én megjelenő Star Wars Jedi: Fallen Order standard és deluxe kiadásainak fantasztikus borítóképeit. Valamivel később az EA Playen bemutatták a játék 15 perces demóvideóját, és fejlesztők elárultak róla egy tonnányi izgalmas, új részletet. Megtudtuk például, hogy a főszereplő, Cal, megpróbálja majd újjáépíteni a Jedi rendet, és ennek következtében fog elkerülni a videóban is látható Kashyyykra (a vukik szülőbolygójára). A demóból egyébként az is kiderült, hogy a Fallen Order harcrendszere nagyon hasonlít majd a Force Unleashed-éhez; hogy az Erőt egészen újszerű dolgokra is használhatjuk majd benne; és, hogy a történetben feltűnik majd Saw Gerrera is. Az is kiderült, hogy, a játék bolygói között szabadon navigálhatunk majd a hajónkkal – ráadásul valós időben, azaz töltőképernyők unalma helyett elüthetjük majd valamivel az időnket a jármű fedélzetén – hogy egy-egy korábbi pályára tapasztaltabban visszatérve, újabb részeit fedezhessük fel annak. A fejlesztők azt is elárulták, hogy a játék főgonosza, azaz a Második Nővér nem Barriss Offee lesz. Ezt követően az E3-n megjelent a Fallen Order második előzetese, néhány héttel később pedig a demóvideó bővített, 25 perces változata. Az is kiderült, hogy a játék deluxe kiadása egyedi fénykard, űrhajó és droid skineket, egy digitális látványtervgyűjteményt, és egy színfalak mögötti videót fog tartalmazni. A Fallen Order-höz egyébként egy előzményképregény is meg fog jelenni, amiről bővebben a "Könyvek, képregények" alcím alatt tájékozódhattok.

A Microsoft E3 prezentációján bejelentették, hogy 2020-ban újabb Traveller's Tales-es LEGO Star Wars játék fog megjelenni, a mind a kilenc filmet magába foglaló "LEGO Star Wars: The Skywalker Saga". A játék első előzetesét itt tekinthetitek meg. A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga pályái mind teljesen újak lesznek, és open world elemeket is fognak tartalmazni. A játékban szabadon lehet majd repkedni az űrben, illetve látogatható lesz a Coruscant, a Mustafar és az Utapau bolygó is. A harc-, és az Erőrendszer teljesen új lesz, a különböző karaktereknek, (amelyekből egyébként több, mint 200 lesz) pedig különböző támadási taktikákat fognak tudni alkalmazni.

Június 26-án megjelent a Battlefront II havi frissítése, egy új Capital Supremacy pályával, a Nabooval; droidekákkal; TX-130-as tankokkal; és új skinekkel. A részleteket itt találjátok, a frissítéshez kiadott Community Update videót pedig itt tekinthetitek meg.

jedi-fallen-order-key-art-tall.jpg

Események:

Kiderült, hogy a 2020-as Anaheimi Star Wars Celebration augusztus 27-e és 30-a között lesz megtartva.

Már hivatalos, hogy a Galaxy's Edge élményparkban zajló történetek kánonnak számítanak, és jelenleg Az utolsó Jedik eseményei után játszódnak.

A Lucasfilm bejelentette, hogy a jövőben Michelle Rejwan (Az ébredő Erő és a Skywalker kora producere) felel majd az élőszereplős produkcióikért, azaz ő fogja felügyelni az új Star Wars mozifilmek és élőszereplős TV sorozatok készülését.

Nagyjából negyven év után kiderült, mit szorongatott Willrow Hood A Birodalom visszavág legendás, Felhővárosi jelenetében. Az eszköz egy "camtono" nevű széf, ami a The Mandalorian című sorozatban is fel fog tűnni.

star-wars-celebration-2020-anaheim-california-1167219-1280x0.jpeg

Könyvek, képregények:

A július 23-án megjelenő Thrawn: Treason exkluzív borítót fog kapni San Diego Comic-Conon. A regényből ide kattintva már egy rövid részletet is elolvashattok.

Szeptemberben előzmény-képregényt fog kapni a november 15-én megjelenő Star Wars Jedi: Fallen Order játék. A Dark Temple névre hallgató, ötfüzetes minisorozat Cal mentora, Cere, és az ő mestere, Eno, egy múltbéli kalandját fogja bemutatni.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Szeptember 4:

  • STAR WARS #71
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – ROSE TICO #1 
  • Star Wars Jedi: Fallen Order – Dark Temple #1

Szeptember 11:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #36
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – SUPREME LEADER SNOKE #1

Szeptember 18:

  • STAR WARS #72
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – REY #1
  • STAR WARS: AGE OF RESISTANCE – KYLO REN #1

Szeptember 25:

  • STAR WARS: TARGET VADER #3
  • Star Wars Jedi: Fallen Order – Dark Temple #2

Az IDW Publishing bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Szeptember:

  • Star Wars Adventures #26

d9hyp-sxsae4yn5_jpg_large.jpg

Kánon megjelenések:

Júniusban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Regények:

  • Alexander Freed: Alphabet Squadron

Képregények:

  • STAR WARS #67
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #33
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – LUKE SKYWALKER #1
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – DARTH VADER #1
  • STAR WARS: VADER – DARK VISIONS #5
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #3
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #3
  • Star Wars Adventures #22

5ceac1d9e4d9c09a9e495f2b_cover4x3.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. A júliusi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: Kylo RenMark HamillSkywalker hajnala, Daisy Ridely, D23 Expo Kieran Belshaw, Fallen Order borítók, Fallen Order EA PlayBarriss Offee, Fallen Order deluxe tartalmak, LEGO Star Wars, Star Wars Celebration, Galaxy's Edge, Michelle Rejwan, Willrow Hood, Thrawn: Treason, Dark Temple, Marvel megjelenések, IDW megjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr214940438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása