STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Halálos csapda

2019. május 05. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Halálos csapda című történetéről (2x20; 2x21; 2x22).

kf_3.jpg

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (2x20 – Halálos csapda):

2_4.jpgAz első epizódban visszatér az ifjú Boba Fett, hogy megbosszulja az apja gyilkosát, Mace Windut. Klónkadétnak kiadva magát feljut a Jedi mester hajójára, ahol elhelyez egy csapdát Windu hálókörletében. A bomba azonban csak egy szerencsétlen klónnal végez, így Boba új tervet kell kieszeljen. Az apja fejvadász barátai ráveszik, hogy belülről szabotálja az egész cirkálót, aminek következtében az lezuhan a közeli Vanqor bolygón. A zuhanás közben Boba egy mentőkabinnal elhagyja a hajót, hogy az űrben felvehesse őt Aurra Sing, és Bossk, a Slave I-nal.

Második epizód (2x21 – Gyere haza, Artu):

b70e47b6d61ed757797dee788c012b3f.pngWindu, és a vele utazó Anakin is elhagyja a cirkálót, mielőtt az lezuhanna, majd elindulnak, hogy megkeressék a tragédia túlélőit. A bolygó felszínén csak halott klónokat találnak, és azzal kell szembesüljenek, hogy a főtisztjeiknek rejtélyes módon nyoma veszett. A hajóban keresgélve belesétálnak egy csapdába, aminek következtében az életveszélyes romok között ragadnak. Anakin elküldi R2-t, hogy hozzon segítséget a Coruscantról, Windu pedig rájön, hogy Boba próbálja őt meggyilkolni, amiért ő a Geonózison kivégezte az apját. R2 hamarosan megérkezik a segítséggel, és a bajbajutott Jediket még épp időben kimentik a romok alól.

Harmadik epizód (2x22 – Halálos üldözés):

lethal_trackdown_ii.jpgA harmadik epizódban Bobáék újabb tervet eszelnek ki Windu meggyilkolására, és a cirkáló általuk foglyul ejtett főtisztjei segítségével próbálják meg előcsalogatni a Jedit. Windu azonban nincs olyan állapotban, hogy a túszok segítségére siethessen, így Plo Koon mester és Ahsoka Tano indulnak útnak helyette. Ahsokáék a Coruscanti alvilágban nyomozva megtudják, hogy Bobáék a Florrumra mentek, Aurra Sing régi barátjához, Hondo Ohnakához. A két Jedi sietve elrepül a bolygóra, ahol Hondo semlegességének hála sikerül elkapniuk Bobát. A cserben hagyott, fiatal Fett elárulja nekik, hogy hol őrzik a foglyaikat, így őket is sikerül még időben kiszabadítaniuk. Bosskot szintén elkapják, a menekülő Aurra Sing pedig lezuhan a Florrum felszínén a sérült Slave I-nal.

Személyes véleményem és ajánlóm:

A Halálos csapda története rengeteg fantasztikus szereplőt, és helyszínt vonultat fel, szóval nem is szaporítanám a szót, ideje megvizsgálnunk, hogy mi is olyan remek benne:

1_4.jpgAz első epizódban A klónok támadása után először végre ismét feltűnik Boba. A sorozatban szerencsére még jó néhányszor szerepelni fog, és a mai történet remekül megalapozza a jövőjét. Logikus, hogy bosszúra vágyik, de az is érezhető rajta, hogy tisztességesebb, mint a legtöbb fejvadász, vagyis belülről egyáltalán nem olyan romlott, mint ahogyan azt sokan gondolhatják. Legalábbis egyelőre. Boba Fett egy rendkívül kedvelt szereplője a Star Warsnak, és mégis alig tudunk róla valamit. Ha rajtam múlna, egy egész sorozatot végignéznék csak arról, hogy hogyan vált A Birodalom visszavágban megismert fejvadásszá, de persze azzal kell beérnünk, amink van. Mindenesetre az már most látszik rajta, hogy a tudása kimagasló, az elszántsága pedig figyelemreméltó. Alig várom, hogy a sorozat előrehaladtával egyre idősebbé és erősebbé váljon. Fejvadászság ide, vagy oda, az ember tényleg szorít neki, hogy az apja nyomdokaiba léphessen.

3_2.jpgA második epizódban Bobáék ismét megpróbálkoznak Windu meggyilkolásával, és feltűnik az ifjú fejvadász mentora, Aurra Sing, illetve Bossk, a trandoshai gyíklény is. Boba köztük is remekül megállja a helyét, láthatóan egyenlő félként van kezelve a többiekkel. Az epizódban R2-é a másik főszerep, ugyanis a kis droidnak kell kihúznia a csávából a gazdáit. Ahogy hátráltatja a fejvadászokat, és egyedül olyan helyzeteket old meg, amelyekbe még néhány képzett katona bicskája is beletörhetne, azt mindig nagyon szórakoztató nézni. A rész végén feltűnik Ahsoka, amiről az embernek eszébe jut, hogy milyen régen szerepelt a fiatal togruta. Már az első két évadban annyira meg lehet szeretni, hogy a hiánya kifejezetten zavaró, ami nem kis teljesítmény, tekintetbe véve, hogy a bemutatkozása után a legtöbben látni sem akarták. Szerencsére a következő epizódban már kellően nagy szerepet fog kapni.

screen-capture-12.jpgA harmadik epizódban Ahsoka és Plo Koon Bobáék keresésére indulnak, hogy kiszabadítsák a túszaikat. Az Elveszett fénykard története után ismét visszatérünk a Coruscanti alvilágba, ami egyszerűen lenyűgöző. Azok a szintek valószínűleg a sorozat legizgalmasabb helyszínei, és én nem tudok eleget látni belőlük. Ha mindez nem lenne elég, Hondo is tiszteletét teszi az epizódban, és az utánozhatatlan modora mellett szokás szerint megcsillogtatja az érdekes szituációkat szülő tolvajbecsületét is. Félreáll a Jedik útjából, amikor azok eljönnek a fejvadászokért, sőt még Bobát is ráveszi arra, hogy működjön együtt a Jedikkel. Hondo előszeretettel hangoztatja, hogy mindezt azért teszi, mert így helyes, ám nyilvánvaló, hogy a "helyes" fogalma nála elválaszthatatlan az előnyösétől.

Mindenesetre a mai történet kifejezetten remek volt, különösen az utolsó epizódja, amit mindenkinek lelkesen ajánlanék. Méltó lezárása a második évadnak.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb a Pantorai vizsgálattal, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5714734877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása