STAR WARS Világa

SWCC: Fantasztikus volt a hangulat A klónok háborúja panelbeszélgetésén – itt vannak a részletek

2019. április 15. - STAR WARS Világa

A Chicagói Star Wars Celebrationön nemrég megtartották A klónok háborúja panelbeszélgetését, amelyen több jelenetet követően még egy új előzetest is levetítettek a hetedik évadról.

maxresdefault_2.jpg

A panelbeszélgetésen Dave Filoni, a sorozat atyja elárulta, hogy az új évad tizenkét epizódja összesen három történetet foglal majd magába; a starwars.com-on (félkész animáció formájában) jelenleg is megtekinthető Bad Batcht, egy Ahsoka-központú kalandot, és a Mandalore ostromát. Egy ütős poszter is megjelent a hetedik évadhoz, amit fentebb tekinthettek meg. Mielőtt azonban a panelbeszélgetés részleteibe is belemennénk, lássuk az új évad előzetesét, és a fenti történetekből levetített (fantasztikus) kedvcsináló-jeleneteket!

Az előzetes:

A Bad Batch jelenete:

Az Ahsoka-történet jelenete:

A Mandalore ostroma jelenete (az animáció ezen még nem végleges):

A panelbeszélgetésen Filoniék elárulták, hogy az új évad animációja valamivel fejlettebb lesz majd, mint a korábbi részeké, ugyanakkor a változás nem lesz zavaróan nagy. Némiképp megváltozik majd a karakterek megjelenése is, Ahsoka például hasonlítani fog a Lázadókban, Maul pedig a Solóban látható önmagára (ez egyébként meglepő módon a fénykardjaikra is vonatkozni fog).

Azt is megtudhattuk, hogy az egyik epizódban egy minden eddiginél nagyobb csatának és fénykardpárbajnak lehetünk majd a szemtanúi. Az előzetes után már nem titok, hogy ez a fénykardpárbaj Ahsoka és Maul között fog lezajlani, viszont mindezt az teszi majd igazán különlegessé, hogy a küzdelmet motion capture technikával hozták létre. Ez lényegében annyit jelent, hogy Ray Parkkal (Maul harcművész-színészével a Baljós árnyakból és a Solóból) felvettek egy teljes párbaj-koreográfiát, majd az egészet átültették animációba. Talán mondanom sem kell, de ez jó eséllyel azt jelenti, hogy egy, a Baljós árnyakban látható "Duel of the Fates" szintű párbajra kell számítanunk!

Az epizódok tartalmáról is megtudtunk egyet, s mást. A Bad Batch történet főszerepében a 99-es osztag négy génmódosított klónja áll majd, akik bizonyos területeken messze a hétköznapi társaik fölé fognak emelkedni. Az Ahsoka-központú történetben a fiatal togruta meglátogatja majd a Coruscant hírhedt 1313-as szintjét, ahol meg fog ismerkedni egy testvérpárral Trace-szel, és Raffával. A páros valószínűleg Ahsoka, a hétköznapi világba való beilleszkedésben fog szerepet játszani. Végül pedig a Mandalore ostromából végre megtudhatjuk majd, hogy hogyan végződik Rex, Ahsoka, Maul (és egyébként majdnem minden fontosabb karakter) története A klónok háborújában.

Ami azt illeti, elbeszélések alapján többé-kevésbé már ismerjük a fenti három történet befejezéseit is, azonban, ahogy Dave-ék se tették a panelen, úgy én se szeretnék róluk többet elárulni. Annyit azért érdemes tudni, hogy a maga módján mind a három lezárja majd A klónok háborúját, ám, ha valakinek ez nem elég, akkor az ide kattintva elolvashatja egy régi, róluk készített, (most már spoileres) cikkemet, (bár tényleg nem ajánlanám, hogy ezzel elrontsátok magatoknak a meglepetést).

Mielőtt viszont véglegesen lezárnám a cikket, hadd térjek ki arra, hogy milyen fantasztikus hangulat uralkodott A klónok háborúja panelbeszélgetésén. Az utóbbi napokban rengeteg hasonló eseményt kísérhettem figyelemmel élőben a YouTube-on, amelyek között voltak jobbak és rosszabbak is, de ehhez egyik se volt hasonlítható. A panel fantasztikus hangulatát Warwick Davis (a műsorvezető) már az első pillanatban remekül megalapozta, és gyakorlatilag végig az összes résztvevőn a nézőket is beleértve érezhető volt, hogy mekkora öröm számukra, hogy ott ülhetnek együtt, és lezárhatják A klónok háborúját. Filoni és a szinkronszínészek összeszokott csapatként ugratták egymást vég nélkül a színpadon, és az ember úgy általában inkább azt érezte, hogy egy baráti beszélgetést, nem pedig egy hivatalos bemutatót figyel. Ha ott lettem volna Chicagóban, és a rendezvény összes panelje közül beülhettem volna egyre de csakis egyre akkor gondolkodás nélkül választottam volna ezt a Skywalker felemelkedése, illetve bármelyik másik helyett. Aki teheti, annak azt ajánlom, hogy nézze meg a beszélgetésről készült felvételt. Garantálom, hogy nem fogjátok megbánni.

Képtalálat a következőre: „the clone wars season 7 bo katan ahsoka”

A Star Wars Celebration egy 1999-ben elindított, egy-két évente megtartott, három-, négynapos rendezvény, amelyen gyakorlatilag minden és mindenki megtalálható, aminek és akinek köze van a Star Warshoz. Idén Chicagóban kerül megrendezésre április 11., és 15. között, a paneljei pedig tele vannak a legfrissebb filmekkel, sorozatokkal és játékokkal kapcsolatos izgalmas bejelentésekkel, előzetesekkel és kedvcsináló-videókkal. Ide kattintva napokra lebontva megtalálhatjátok a legfontosabb panelbeszélgetéseket, és azt, hogy nagyjából mire is számíthatunk tőlük.

Forrás: Star Wars Celebration Chicago

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2714765874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása