STAR WARS Világa

Hírösszefoglaló a Chicagói Star Wars Celebrationről

2019. április 16. - STAR WARS Világa

Nemrég véget ért az eddigi legnagyobb Star Wars Celebration, amelyen rengeteg óriási hírt osztottak meg a rajongókkal, szóval vágjunk is bele!

header_image.png

A Star Wars Celebration egy 1999-ben elindított, egy-két évente megtartott, három-, négynapos rendezvény, amelyen gyakorlatilag minden és mindenki megtalálható, aminek és akinek köze van a Star Warshoz. Idén Chicagóban került megrendezésre április 11., és 15. között, a legnagyobb panelbeszélgetésein (Skywalker felemelkedése, Vader Immortal VR-élmény, Jedi Fallen order, The Mandalorian, A klónok háborúja, Ellenállás) pedig rengeteg izgalmas bejelentést, előzetest és kedvcsináló-videót osztottak meg a rajongókkal.

Filmek:

Először is, Bob Iger, a Disney vezérigazgatója hivatalossá tette, hogy a Lucasfilmnél a kilencedik epizód, azaz a The Rise of Skywalker (Skywalker felemelkedése) megjelenése után kicsit lelassítanak majd a Star Wars filmekkel, és inkább a TV sorozatokra fognak fókuszálni. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy jelenleg is több mozis produkción dolgoznak (a korábban bejelentett Benioff-Weiss-filmeken, és a Rian-trilógián legalábbis biztosan).

Kilencedik epizód (The Rise of Skywalker  Skywalker felemelkedése): A panelbeszélgetésen levetítették a film első teaser előzetesét, amelynek a végén maga az Uralkodó is felkacagott, aki valamilyen formában biztos, hogy vissza fog térni, sőt, jó eséllyel ő lesz a történet fő-gonosza. A panelen egyébként kiderült még, hogy Naomi Eckie új karakterének neve Jannah lesz, és, hogy a Skywalker felemelkedése és Az utolsó Jedik eseményei között huzamosabb idő fog eltelni, mint a trilógia első két epizódja között. Rey ezalatt az idő alatt beleolvas majd az Ahch-tóról megmentett könyveibe, sőt valahogy még Luke régi fénykardjába is életet fog lehelni. Az ifjú Jedi valószínűleg sokat fog nőni az Erőben is, és állítólag egészen különleges megmozdulásokat is láthatunk majd tőle a remek kaszkadőrének köszönhetően. J.J. Abramsék azt is elárulták, hogy rengeteg új teremtmény és droid is feltűnik majd a filmben, külön kiemelvén egy Ellenállás-szimpatizáns idegent, Klaudét, és BB-8 új droid-barátját, (a leginkább egy guruló gumikacsára emlékeztető) Diót. A panelbeszélgetés részleteiről bővebben ide kattintva olvashattok. J.J. egy interjúban később azt is elárulta, hogy a Skywalker felemelkedése újabb titkokat fog felfedni Rey szüleiről, miközben hű marad majd Az utolsó Jedikből megismert változatukhoz is.

A film előzetese, (az erről alkotott elemzésemet ide kattintva olvashatjátok el):

A Rian-, és a Benioff-Weiss-trilógiák: Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) elárulta, hogy a jövő hónapban találkozója lesz a Skywalker-saga után következő két trilógia rendezőivel – Rian Johnsonnal, illetve a Benioff-Weiss párossal – akikkel alaposan átbeszélik majd, hogy milyen irányba fogják elmozdítani a Star Wars-mozikat a Skywalker-saga befejezése után. Kennedy azt is elárulta, hogy Rian, illetve Benioffék munka közben szorosan együtt fognak működni egymással (szóval könnyen lehet, hogy a trilógiáiknak több közük lesz egymáshoz, mint ahogyan azt eddig gondoltuk), és arra a kérdésre, hogy az új filmjeik játszódhatnak-e majd a galaktikus múltban így válaszolt: "Igen abszolút. Azt hiszem, hogy ez egy hatalmas lehetőség lenne arra, hogy egy másik pontját mutassuk be a galaxis történelmének."

Sorozatok:

The Mandalorian: Az első élőszereplős Star Wars-sorozat nyolc epizódból fog állni, amelyek közül az első november 12-én fog megjelenni, a szintén aznap startoló Disney+ streaming szolgáltatáson. A Mandó panelbeszélgetésén egy előzetest, egy werkfilmet és egy teljes jelenetet is levetítettek a sorozatról, amelyeket egyelőre sajnos csak kézikamerás minőségben lehet megtekinteni. A bemutatón elárulták, hogy a főszereplőt, azaz Pedro Pascal mandalore-iját nagymértékben inspirálta Clint Eastwood, és, hogy a fejvadász űrhajójának neve Razorcrest lesz. Az is kiderült, hogy Gina Carano karaktere egy magányos, Kara Dunne nevű ex-lázadó shock troopert fog alakítani. Carl Weathers karaktere, Greef Marga, egy fejvadász-társaságot fog vezetni, és ő lesz az is, aki felbérli majd a mandalore-it, hogy az megszerezzen az egyik ügyfele számára egy értékes tárgyat, (vagy, ha hihetünk a pletykáknak, és itt spoiler következhet személyt). Az is kiderült, hogy Jon Favreauék a sorozat létrehozásához még a legendákból is átemeltek egy-két elemet, a képi világának megalkotásához pedig visszanyúltak a Star Wars gyökereihez, a western és a szamuráj filmekhez. A panelbeszélgetés részleteiről bővebben ide kattintva olvashattok.

A bemutatón levetített előzetes:

Cassian Andor élőszereplős sorozat: Kiderült, hogy a kémthrillerben Alan Tudyk, azaz K-2SO is vissza fog térni. A sorozat egyébként az idén novemberben induló Disney+ streaming szolgáltatás második évében (azaz 2021-ben) fog megjelenni, a producere pedig Stephen Schiff (The Americans) lesz.

A klónok háborúja: A panelbeszélgetésen Dave Filoni, a sorozat atyja elárulta, hogy az új évad tizenkét epizódja összesen három történetet foglal majd magába; a Bad Batcht, egy Ahsoka-központú kalandot, és a Mandalore ostromát. Filoniék azt is elárulták, hogy az új évad animációja valamivel fejlettebb lesz majd, mint a korábbi részeké, ugyanakkor a változás nem lesz zavaróan nagy. Némiképp megváltozik majd a karakterek megjelenése is, Ahsoka például hasonlítani fog a Lázadókban, Maul pedig a Solóban látható önmagára (ez egyébként meglepő módon a fénykardjaikra is vonatkozni fog). Azt is kiderült, hogy az egyik epizódban egy minden eddiginél nagyobb csatának és fénykardpárbajnak lehetünk majd a szemtanúi. Az előzetes után már nem titok, hogy ez a fénykardpárbaj Ahsoka és Maul között fog lezajlani, viszont mindezt az teszi majd igazán különlegessé, hogy a küzdelmet motion capture technikával hozták létre Maul eredeti "harcművész-színészével," Ray Parkkal. A panelbeszélgetés részleteiről bővebben ide kattintva olvashattok.

A bemutatón levetített előzetes:

Ellenállás: A panelbeszélgetésen a készítők elárulták, hogy a sorozat második évada nem ugrik majd előre az időben, azaz nagyjából Az utolsó Jedik eseményeivel párhuzamosan fog zajlani, és, hogy rengeteget láthatjuk majd benne Tamet (hell yeah!). A jelenlévőknek levetítették az új évad első epizódját is, ám a felvétel nem érhető el online.

Játékok:

Jedi: Fallen Order: A panelbeszélgetésen levetítették a játék első előzetesét, illetve elárulták, hogy a Fallen Order november 15-én fog megjelenni PC-re, Xboxra és PlayStation 4-re. A játékban nem lesz sem multiplayer mód, sem pedig mikrotranzakciók. A főszereplő egy, a 66-os parancsot túlélő ex-padawan, a jószívű optimista Cal Kestis (Cameron Monaghan Shameless, Gotham) lesz, aki három szabály szerint fogja élni az életét: "ne tűnj ki, fogadd el a múltat és ne bízz senkiben." Cal állandó bujkálásra, és menekülésre fog kényszerülni, a Jedi-vadászatra specializálódott purge trooperek (tisztogatóosztagosok), és az inkvizítorok Második Nővére elől. A játék során rengeteg különböző ismert és ismeretlen bolygón fogunk megfordulni, hű társunk és egyben legjobb barátunk, a kis droid, BD-1 kíséretében. Ahogy haladunk előre a sötét tónusú, mégis emberi történetben, BD-1-t, a fénykardunkat és az Erőképességeinket is folyamatosan fejlesztgethetjük majd, amelyeket a játék központi elemében, a közelharcban állítólag sűrűn kamatoztatni is fogunk. A panelbeszélgetés részleteiről bővebben ide kattintva olvashattok.

A bemutatón levetített előzetes:

Vader Immortal: A panelbeszélgetésen levetítették a VR-történet első előzetesét, és elárulták, hogy a játék célja, hogy személyesen belekerülhessünk egy Star Wars-történetbe, és első kézből ismerhessük meg Vader egy teljesen új oldalát. Mi – a játékosok – egy csempészhajó kapitányai leszünk, akiket Vader személyesen választ majd ki maga mellé, hogy elvégezzünk egy feladatot a számára. A történetben lesz egy droid másodpilótánk is ZOE-3, aki egyszerre fog humorforrásként, és a "hangunkként" is funkcionálni, hiszen a játékban mi magunk nem leszünk képesek beszélni. A Vader Immortal a Mustafaron, azon belül Vader kastélyában fog játszódni, amelynek rengeteget megtudhatunk majd a hátteréről és a kultúrájáról, illetve amit szabadon fel is fedezhetünk majd magunknak. Maga a történet szorosan össze fog kapcsolódni az ILMxLAB előző VR-élményével, a Secrets of The Empire-rel, amelyben Cassian Andor és K-2SO oldalán kellett megpróbáljunk ellopni egy értékes műtárgyat Vader kastélyából, illetve Charles Soul népszerű Darth Vader képregényének legutolsó füzeteivel is. A Vader Immortal egy-egy epizódjának hossza, tőlünk függően, negyvenöt perc és egy óra között fog mozogni. A panelbeszélgetés részleteiről bővebben ide kattintva olvashattok.

A bemutatón levetített előzetes:

Könyvek, képregények:

A Del Rey 2020 környékére beígért egy Project Luminousnak elnevezett kollaborációt, amelyen olyan kiváló írók fognak dolgozni mint Cavan Scott, Justina Ireland, Charles Soule, Daniel Jose Older és Claudia Gray. Ennél többet egyelőre nem tudunk, de az biztos, hogy érdemes lesz odafigyelni a projektre.

A Marvel bejelentette, hogy újabb Darth Vader-központú képregényen dolgozik, a Target Vaderen. A történetben vissza fog térni a legendák (Han Solo: Imperial Cadet képregényben rekanonizált) karaktere, Beleirt Valance, aki fejvadászként próbálja majd meg levadászni a Sith lovagot.

A Marvel Age of Resistance képregényei egy részének főszereplői a következők lesznek: Finn, Phasma (hell yeah!), Rey, Poe, Hux és Holdo.

A Marvel bejelentette, hogy a jövőben egyre több Galaxy's Edge-képregényre számíthatunk majd tőle.

Kiderült, hogy Anthony Daniels I am C-3PO: The Inside Story (A nevem C-3PO: A belsős történet) című memoárja november 5-én fog megjelenni. A könyv fülszövege itt olvasható.

57004750_2101786136583878_8625757024430325760_n.png

Disney+:

A Disney+, a Disney november 12-én (ám itthon csak 2021-ben) megjelenő streaming szolgáltatása lesz, amelyen rengeteg Star Wars tartalmat is megtalálhatunk majd:

  • Az indulásakor rögtön elérhető lesz rajta a The Mandalorian első epizódja, (amelyet hétről-hétre követ majd fennmaradó hét epizód), A klónok háborúja első hat évada, a Star Wars filmek 1-től 7-ig, és a Zsivány Egyes.
  • Az indulásától számított egy éven belül meg fog jelenni rajta A klónok háborúja hetedik évada, Az utolsó Jedik, a Solo, és a Star Wars IX.
  • Az indulását követő második évben meg fog jelenni rajta a Cassian Andor kémthriller-sorozat.
  • A fenti kettőn kívül, jelenleg több különböző élőszereplős Star Wars-sorozat is készülőben van rá.

A Disney+ demóvideója:

A következő Star Wars Celebrationt 2020-ban fogják megtartani, Anaheimben. Remélem élveztétek az idei rendezvényt, és a folyamatos beszámolóimat, illetve összefoglalóimat róla. Én kifejezetten jól éreztem magam, még a konstans fáradtság ellenére is, – bár azt se tagadhatom, hogy jó lesz végre visszatérni a régi, nyugalmas kerékvágásba – és alig várom már, hogy elkezdődjön a következő.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2214747091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása