STAR WARS Világa

SWCC: Itt a Star Wars IX címe és előzetese (egy hátborzongatóan ismerős nevetéssel)

2019. április 12. - STAR WARS Világa

A Chicagói Star Wars Celebrationön nemrég megtartották a kilencedik epizód paneljét, amelyen rengeteg újdonságot tettek közzé a filmről, többek között például a címét és az első előzetesét.

starwarsriseofskywalker.jpg

Mielőtt bármibe belekezdenénk, jöjjön az, ami mindenkit foglalkoztat; a The Rise of Skywalker (Skywalker felemelkedése) magyar feliratos teaser előzetese:

Igen, jól hallottátok; az előzetes végén Palpatine kacagott fel, ami jó eséllyel azt jelenti, hogy a Sötét Nagyúr valamilyen formában vissza fog térni a filmben ami azt illeti erre a panelbeszélgetés során tettek is utalást, de erről majd egy kicsit később. Egyébként a panel legvégén, amikor véget ért a fenti videó maga Ian McDiarmid (az Uralkodót alakító színész) tűnt fel a színpadon, a "roll it again," azaz "lássuk még egyszer" kijelentés kíséretében.

Azonban menjünk vissza egy órát az időben, és lássuk, hogy hogyan zajlottak a panelbeszélgetés legfontosabb pillanatai:

A panel műsorvezetője Stephen Colbert, az amerikai The Daily Show állandó hostja volt. Rajta kívül részt vett még a beszélgetésen Kathleen Kennedy, J. J. Abrams, Anthony Daniels (3PO), Billy Dee Williams (Lando), Daisy Ridely (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Kelly Marie Tran (Rose), Joonas Soutamo (Csubakka) és Naomi Eckie (Jana).

A beszélgetés elején J.J. és Kathleen Kennedy elárulták, hogy a filmen még jelenleg is folynak az utómunkálatok, és, hogy az epizód gonosza egy "nagyobb gonosz" lesz, ám, hogy ez alatt kit értettek azt nem árulták el, – ugyanakkor az előzetesben felhangzó kacaj után nem kell hozzá nagy bátorság, hogy kijelentsük: Palpatine-nak valamilyen formában biztos, hogy köze lesz hozzá. J.J. később arra is kitért, hogy rengeteg mindenért hálás Rian Johnsonnak, de különösen Kelly Marie Tran (Rose) kasztingolásáért.

J.J.-ék azt is elárulták, hogy az elhunyt Carrie Fisher karaktere, Leia Organa a hetedik (és valószínűleg a nyolcadik) epizódhoz forgatott, felhasználatlan jelenetek segítségével lesz életre keltve. A többi szereplő szövegét, és Leia történetének menetét a színésznő ezen jelenetekben látható alakításához igazították.

Ami a karaktereket illeti, Billy Dee Williams, Lando, a Solo: Egy Star Wars-történetben bemutatott sárga-fekete öltözetét fogja viselni, és amikor arról kérdezték, hogy annyi év után hogyan helyezkedett vissza a szerepébe, azt válaszolta, hogy Lando soha nem is hagyta el őt. Ami Naomi Eckie új karakterét illeti, a színésznő elárultam, hogy a neve Jannah lesz, és amikor arról faggatták, hogy vajon Lando lánya-e, elég kitérő válaszokat adott, szóval ki tudja...

pasted_image_at_2019_04_12_12_36_pm_0.png

A főbb szereplőkről a következőket tudtuk meg: a Skywalker felemelkedése és Az utolsó Jedik eseményei között huzamosabb idő fog eltelni, mint a trilógia első két epizódja között, és Rey ezalatt az idő alatt beleolvas majd az Ahch-tóról megmentett könyveibe, sőt valahogy még Luke régi fénykardjába is életet fog lehelni. Az ifjú Jedi valószínűleg sokat fog nőni az Erőben is, és állítólag egészen különleges megmozdulásokat is láthatunk majd tőle a remek kaszkadőrének köszönhetően. Amit Finnt és Roset illeti, nem árulták el, hogy milyen kapcsolat lesz majd köztük a filmben, de Az utolsó Jedikben megismert kémiájuk állítólag továbbra is fennáll majd. Végezetül pedig, Phasmát illetően elég erősen utaltak rá, hogy a karakter nem fog másodszorra is visszatérni a halottaiból.

Abramsék azt is elárulták, hogy rengeteg új teremtmény és droid is feltűnik majd a filmben, külön kiemelvén egy Ellenállás-szimpatizáns idegent, Klaudét, és BB-8 új droid-barátját, (a leginkább egy guruló gumikacsára emlékeztető) Diót.

star-wars_-episode-ix-panel-_-star-wars-celebration-chicago-2019-1-19-39-screenshot-720x405.png

A Star Wars Celebration egy 1999-ben elindított, egy-két évente megtartott, három-, négynapos rendezvény, amelyen gyakorlatilag minden és mindenki megtalálható, aminek és akinek köze van a Star Warshoz. Idén Chicagóban kerül megrendezésre április 11., és 15. között, a paneljei pedig tele vannak a legfrissebb filmekkel, sorozatokkal és játékokkal kapcsolatos izgalmas bejelentésekkel, előzetesekkel és kedvcsináló-videókkal. Ide kattintva napokra lebontva megtalálhatjátok a legfontosabb panelbeszélgetéseket, és azt, hogy nagyjából mire is számíthatunk tőlük.

Forrás: Star Wars Celebration Chicago

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6814761114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása