STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 március

Megjelent a Queen's Shadow, véget ért az Ellenállás és nyakunkon a Celebration

2019. március 31. - STAR WARS Világa

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi cikknek, amelyben összefoglalom a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, merre is tart a franchise.

marcius1.jpg

Filmek:

A Disney, a hónap eleje felé levetített egy-egy felvételt a részvényeseinek, az idén érkező jelentősebb filmjeiből, amelyek között ott volt a Star Wars kilencedik epizódja is. Az egyik néző, Scott Ladewig el volt ragadtatva a kedvcsinálótól, és, akit érdekel, az ide kattintva el is olvashatja, hogy miket látott, (vigyázat, spoileres lehet). Valamivel később, valószínűleg kiszivárgott egy, a kilencedik epizód főbb szereplőit ábrázoló kép, illetve egy poszter is, (ezek szintén spoileresek lehetnek, így csak ide kattintva tekinthetitek meg őket). Oscar Isaac (Poe) egy interjúban elárulta, hogy szerinte el leszünk ájulva a Skywalker-saga befejezésétől, és, hogy Carrie Fisher (Leia) jelenetei olyan, az előző két filmhez forgatott, fel nem használt felvételek segítségével lesznek létrehozva, amelyekben más főszereplők is jelen voltak, (azaz úgy tűnik, hogy Leia megkapja majd a hozzá méltó befejezést). Matt Smith, – a színész akiről jó ideig azt pletykálják, hogy a Star Wars IX szereplőgárdát fogja erősíteni – elárulta, hogy valójában nem lesz benne a filmben. Végezetül pedig kiderült, hogy a kilencedik epizód is meg fogja kapni a saját paneljét az áprilisi Star Wars Celebrationön, amiről bővebben az események alcím alatt tájékozódhattok.

A Star Wars News Net egyik forrása, – aki már korábban is szivárogtatott hiteles információkat – szerint a következő Star Wars produkció idén ősszel kezd majd forogni, és a Trónok harca készítői, David Benioff, illetve D. B. Weiss filmsorozatának első felvonása lesz. A forrás azt is hozzátette, hogy tudomása szerint a filmsorozat – ahogyan arra a legtöbben számítanak – a Régi Köztársaság idejében fog játszódni.

starwars-oldrepublic-banner.jpg

Sorozatok:

Jon Favreau újabb színfalak mögötti képet osztott meg az első élőszereplős Star Wars-sorozatról, a The Mandalorianről. A képen Taika Waititi, az egyik epizód rendezője látható, ahogy valószínűleg éppen IG-t szinkronizálja. Werner Herzog, akiről decemberben derült ki, hogy szerepelni fog a sorozatban, egy interjúban elárulta, hogy a show egyik gonosz karakterét fogja alakítani, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szerepe nem lesz olyan nagy. Kiderült, hogy a The Mandalorian is meg fogja kapni a saját paneljét az áprilisi Star Wars Celebrationön, amiről bővebben az események alcím alatt tájékozódhattok.

Azonban nem a The Mandalorian lesz az egyetlen sorozat, ami saját panelt fog kapni a Celebrationön, ugyanis A klónok háborúja, a Lázadók, és az Ellenállás is tiszteletüket teszik majd a rendezvényen. A részleteket az események alcím alatt találjátok.

54434997_2066984410064051_2322535635832799232_n.png

Játékok:

Március 26-án megérkezett a Battlefront II eddigi legjelentősebb frissítése, egy új játékmóddal, a Capital Supremacyvel, egy új reinforcement osztállyal, az infiltratorrel, és a fénykardpárbajok újradolgozásával.

Kiderült, hogy Chris Avellone (Fallout 2, Fallout: New Vegas, Knights of the Old Republic 2) volt az ősszel megjelenő Star Wars Jedi: Fallen Order játék írója, és, hogy a hónap eleje felé már végzett is a munkával.

Kiderült, hogy az ILMxLAB hamarosan megjelenő VR élménye, a Vader Immortal is meg fogja kapni a saját paneljét az áprilisi Star Wars Celebrationön, amiről bővebben az események alcím alatt tájékozódhattok.

A hónap közepe felé olyan hírek röppentek fel mint, hogy visszatért a Lucasfilm Games, és, hogy ez akár azt is jelentheti, hogy a LucasArts újra készít majd Star Wars játékokat. Ilyesmiről azonban szó sincs, sőt maga a Lucasfilm Games se tért vissza, hiszen évek óta folyamatosan működik. Mindössze annyi történt, hogy a Disney létrehozott hat-nyolc új, prominens állást a cégen belül, valószínűleg annak érdekében, hogy eredményesebben ellenőrizhessék a harmadik felek által készített Star Wars tartalmakat.

d2h9pukwkaujhkl_jpg_large_1.jpg

Események:

A hónap elején a Disney nyilvánosságra hozta az új Star Wars-témájú élményparkja, a Galaxy's Edge megnyitásának dátumait. Disneylandben május 31-én, a Walt Disney Worldben pedig augusztus 26-án nyílnak majd meg a kapuk a látogatók előtt. A parkot ide kattintva egyébként akár már meg is tekinthetitek egy drónfelvételen.

Az idei Star Wars Celebration Chicagoban lesz, és április 11-től, 15-ig fog tartani. Az alábbiakban a lényegesebb panelbeszélgetéseit találjátok:

– Április 12-én, pénteken délelőtt 11:00-tól 12:00-ig (magyar idő szerint 18:00-tól 19:00-ig), J.J. Abrams, és Kathleen Kennedy által lesz megtartva a kilencedik epizód panelbeszélgetése. Szinte biztos, hogy az eseményen végre leleplezik majd a film címét és első előzetesét is.

– Április 14-én, vasárnap délelőtt 11:00-tól 12:00-ig (magyar idő szerint 18:00-tól 19:00-ig), Jon Favreau és Dave Filoni által lesz megtartva a The Mandalorian panelbeszélgetése. Szinte biztos, hogy az eseményen levetítenek majd valamiféle kedvcsinálót, és remélhetőleg még azt is elárulják, hogy mikor fog elindulni a sorozat.

– Április 14-én, vasárnap délután 15:30-tól 16:30-ig (magyar idő szerint 22:30-tól 23:30-ig), Dave Filoni és további meglepetésvendégek által lesz megtartva A klónok háborúja panelbeszélgetése, amelyen levetítenek majd egy kedvcsináló videót az új évadhoz. Remélhetőleg azt is el fogják árulni, hogy mikor indul majd a sorozat.

– Április 13-án, szombaton délután 12:45-től 13:45-ig (magyar idő szerint 19:45-től 20:45-ig), Dave Filoni, Vanessa Marshall, Tiya Sircar és Taylor Gray által lesz megtartva a Lázadókra emlékező panelbeszélgetés.

– Április 15-én, hétfőn délután 13:30-tól 14:30-ig (magyar idő szerint 20:30-tól 21:30-ig), Justin Ridge, Athena Portillo, Brandon Auman és a show szinkronszínészeinek egy része által lesz megtartva az Ellenállás panelbeszélgetése, amelyen levetítenek majd egy kedvcsináló videót a sorozat második évadához.

– Április 12-én, pénteken délután 13:30-tól 14:30-ig (magyar idő szerint 20:30-tól 21:30-ig), az ILMxLAB kreatív csapata által lesz megtartva a Vader Immortal panelbeszélgetése, amelyen fontos információkat fogunk megtudni a VR-élmény-sorozat első epizódjáról. A panelbeszélgetés után be fognak mutatni egy exkluzív próbaváltozatot is a játékból, és remélhetőleg az is kiderül majd, hogy mikor fog megjelenni a VR-élmény első része.

– Április 13-án, szombaton délelőtt 11:00-tól 12:00-ig (magyar idő szerint 19:00-tól 20:00-ig), a Walt Disney Imagineering és a Lucasfilm csapatának tagjai által lesz megtartva a Bringing Star Wars: Galaxy’s Edge to Life (A Star Wars: Galaxy’s Edge életre keltése) című panelbeszélgetés, amelyből megtudhatjuk majd, hogy hogyan született meg a park és, hogy hogyan élheti meg majd benne minden egyes látogató a saját Star Wars-történetét. Állítólag érdemes meglepetésekre is számítanunk.

– Végezetül pedig – habár ezt még a múlt hónapban jelentették be – április 13-án, szombaton délután 13:30-tól 14:30-ig (magyar idő szerint 20:30-tól 21:30-ig), az EA és a Respawn csapatának tagjai által lesz megtartva a Star Wars Jedi: Fallen Order panelbeszélgetése, amelyen bemutatnak majd egy kedvcsinálót a játékhoz.

A Celebrationre visszatérő The Star Wars Show LIVE!-nak köszönhetően az elképesztően szórakoztató, profi műsorvezetők, Andi és Anthony vezetésével mi is megtekinthetünk majd minden egyes panelbeszélgetést élőben a YouTube-on, izgalmas interjúk és olyan érdekességek kíséretében, mint mondjuk az alább látható, a Star Wars-sagát összefoglaló falfestményrészlet három méter magas és huszonnyolc méter széles, teljes változata.

swcc-2019-mural-ot-section-full.jpg

Könyvek, képregények:

A starwars.com közzétette Delilah S. Dawson nemrégiben bejelentett, augusztus 27-én megjelenő Galaxy's Edge: Black Spire című regényének borítóját, és fülszövegét.

Kiderült, hogy április 30-án fog megjelenni egy új, Cavan Scott által írt regény, a Dooku: Jedi Lost. A könyv érdekessége, hogy (egyelőre) csak hangoskönyvváltozatban lesz elérhető, és, hogy egy teljes szereplőgárda fogja narrálni, Marc Thompson vezetésével. A regény fülszövege itt olvasható.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenését:

Június 5:

  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – LUKE SKYWALKER #1: "The First Temptation of Luke Skywalker!"

Június 12:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #33: "Unspeakable Rebel Superweapon" Part 2
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – DARTH VADER #1: "Your Humble Servant Vader!"
  • STAR WARS: VADER – DARK VISIONS #5: "Nightmare On The Outer Rim!"

Június 19:

  • STAR WARS #67: "The Scourging of Shu-Torun" Part 6
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #3: "The Net Closes!"
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #3: "The Jedha Connection!"

dooku.jpg

Kánon megjelenések:

Márciusban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Sorozatok:

  • STAR WARS RESISTANCE: "Descent"
  • STAR WARS RESISTANCE: "No Escape" Part 1
  • STAR WARS RESISTANCE: "No Escape" Part 2

Regények:

  • E. K. Johnston: Queen's Shadow (a regényről készített összefoglalóm itt olvasató)
  • Cavan Scott: Choose Your Destiny: An Obi-Wan & Anakin Adventure

Képregények:

  • STAR WARS #62: "The Scourging of Shu-Torun: Road To Revenge!"
  • STAR WARS #63: "The Scourging of Shu-Torun: Operation Vengeance!"
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #30: "Worst Among Equals" Part 5
  • STAR WARS: AGE OF REPUBLIC – PADMÉ AMIDALA #1: "A Desperate Diplomatic Mission For Senator Amidala!"
  • STAR WARS: AGE OF REPUBLIC – GENERAL GRIEVOUS #1: "The Fearsome Separatist General Strikes!"
  • STAR WARS: VADER: DARK VISIONS #1: "Who Is Darth Vader?"
  • STAR WARS: VADER: DARK VISIONS #2
  • STAR WARS: HAN SOLO: IMPERIAL CADET #5: "Behind Enemy Lines!"
  • SOLO: A STAR WARS-STORY ADAPTATION #6: "Double Cross!"
  • SOLO: A STAR WARS STORY ADAPTATION GRAPHIC NOVEL
  • STAR WARS: THE EMPIRE STRIKES BACK (Graphic Novel Adaptation)
  • STAR WARS ADVENTURES #19
  • STAR WARS ADVENTURES: MECHANICAL MAYHEM – Volume 5 TPB

no-escape-part-2-resistance-tall.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. Az áprilisi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: Oscar Isaac, Oscar Isaac Leiáról, Matt Smith, Benioff-Weiss filmsorozat, Jon Favreau képe, Werner Herzog, Chris Avellone, Lucasfilm Games, Galaxy's Edge, Celebration: Epsiode IX, Celebration: The Mandalorian, Celebration: animációs sorozatok, Celebration: Vader Immortal, Celebration: Galaxy's Edge, Celebration: Jedi: Fallen Order, Celebration: Live, Celebration: festmény, Dooku: Jedi Lost, Marvel megjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr514677836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása