STAR WARS Világa

Merre tart a Star Wars univerzuma? – 2019 február

Lezárultak a forgatások, új sorozatokról pletykálnak, és megjelent a Battlefront II legújabb frissítése

2019. február 28. - STAR WARS Világa

Mostantól kezdve, minden hónap végén össze fogom foglalni a Star Wars univerzumának jelentősebb híreit, eseményeit, és publikációit, hogy lépést tudjunk tartani azzal, hogy merre is tart a franchise.

februar_1.jpg

Filmek:

A hónap elejétől kezdve folyamatosan szivárogtak a hírek arról, hogy újabb, és újabb színészek végeztek a kilencedik epizódon való munkával, és február 15-én el is jött a nap, amikor hivatalosan bejelentették, hogy, az augusztus 1-én megkezdett forgatások véget értek. J.J. Abrams, a rendező a következő szavakkal búcsúzott a csapattól: "Lehetetlennek tűnik, de ma lezárultak a kilencedik epizód forgatásai. Nincs megfelelő mód arra, hogy köszönetet mondjak ennek az igazán varázslatos stábnak és szereplőgárdának. Örökké az adósotok leszek." J.J. valamivel később azt is elárulta, hogy a nyolcadik epizód fogadtatása nem volt semmilyen hatással a munkájára, és, hogy a legnagyobb reménye az, hogy a rajongók elégedettek lesznek a Skywalker-saga lezárásával. Ha Abrams követi a hetedik epizódnál alkalmazott munkamenetét, hamarosan talán a film címét is megtudjuk majd...

Ami a jövő filmjeit illeti, az HBO fejese, Casey Bloys, egy interjúban azt mondta, hogy a Trónok harca rendezői, David Benioff és D.B. Weiss, addig nem térnek majd vissza a csatornához, amíg el nem készítik a saját Star Wars trilógiájukat. A rendezőpáros projektjére eddig mindig mindenki filmsorozatként hivatkozott, azonban, ha hihetünk Bloysnak, akkor úgy tűnik, hogy ez egészen pontosan három filmet jelent. Persze az is lehet, hogy csak nyelvbotlás volt... Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője is megszólalt, a saját trilógiája kapcsán, és mindenkit biztosított arról, hogy a pletykákkal ellentétben, nagyon is el fognak készülni a filmjei. A hónap vége felé ráadásul a Fantha Tracks, nyilvános információkra hivatkozva leközölte, hogy tavaly bejegyezték, egy egyelőre meg nem nevezett Star Wars film produkcióját az Egyesült Királyságban, ami nagy valószínűséggel, vagy a Rian-trilógia, vagy a Benioff-Weiss-trilógia, (avagy filmsorozat), első felvonása lesz.

dzejn9yuwaeott3_jpg_large.jpg

Sorozatok:

Az élőszereplős sorozatok terén ez a hónap egyértelműen a pletykáké volt, de szerencsére azért napvilágot látott egy-két hiteles információ is.

Hivatalosan is kiderült, hogy lezárultak a The Mandalorian forgatásai. Taika Waititi (Thor: Ragnarök), az egyik epizódrendező is megszólalt a sorozattal kapcsolatban, és elárulta, hogy tiszteletben szeretné tartani a Star Wars hagyományait, így a rendezésében nem veszi majd olyan viccesre a figurát, mint ahogyan azt tőle megszokhattuk, ugyanakkor természetesen azért érezni lehet majd a történetén a személyes stílusát is. Ludwig Göransson, a sorozat zeneszerzője, egy interjújában szintén kitért a The Mandalorian-re, és elárulta, hogy Jon Favreau arra ösztökéli, hogy olyan zenét írjon hozzá, amilyet igazán szeret, ugyanakkor reméli, hogy a munkájával tiszteleghet majd John Williams zsenialitása előtt is.

Visszatérhet Alan Tudyk (K-2SO) a Cassian Andor élőszereplős sorozatban. A színész egy interjúban beszélt arról, hogy tudja, min dolgoznak a show készítői, és nagyon izgalmasnak találja a dolgot. Habár ez elég messze áll egy hivatalos megerősítéstől, egyáltalán nem tűnik olyan valószínűtlennek, hogy K-2SO visszatérjen egy Cassian Andorról szóló sorozatban, különösen, ha a színésze ilyen jól informált annak a munkálatairól.

A hónap második felében megindult a végeláthatatlan pletykaáradat, és úgy tűnt, mindenki tudja, hogy ki(k)ről fog szólni a Lucasfilm következő élőszereplős sorozata. Különböző oldalak anonim forrásai szerint a következő szereplők kaphatnak saját sorozatot: Leia, Darth Bane, Phasma, a Ren lovagjai, Qi'ra és Lando, Poe és Finn, Rose, illetve, (a személyes kedvencem, és egyben a legnagyobb reményem), Obi-Wan. Valamivel a pletykák lecsillapodása után a Fantha Tracks, nyilvános információkra hivatkozva, leközölte, hogy tavaly bejegyezték, egy egyelőre meg nem nevezett, élőszereplős Star Wars sorozat produkcióját az Egyesült Királyságban, így a fenti karakterek közül, legalább egy, szinte biztosan megkapja majd a saját showját. Remélhetőleg valamivel többet fogunk tudni a projektről az áprilisi Star Wars Celebration után.

themandalorian_season1_signedhelmet.jpg

Játékok:

Megjelent a Battlefront II februári (A Kiválasztott) frissítése, amely egy új emote wheelt, újradolgozott klón páncélzatokat, és egy új hőst, (Anakin Skywalker), tartalmazott. Az is kiderült, hogy a februárra ígért új, nagy méretű játékmód megjelenését, a DICE márciusra halasztotta, mivel nem sikerült időben elkészülnie vele. 

Az EA megerősítette, hogy 2019 őszén fog megjelenni a Star Wars Jedi: Fallen Order, A Sith-ek bosszúja után játszódó third-person, single player, kalandjáték, amelynek egy, a 66-os parancsot túlélő padawan lesz a főszereplője. Az is kiderült, hogy a játék első kedvcsináló felvételeit az áprilisi Star Wars Celebrationön fogják levetíteni.

Némi csúszással ugyan, de megjelent a Project Porg, az ILMxLAB legújabb AR élménye, amelyben C-3PO, (na meg egy drága AR szemüveg) segítségével virtuális Porgokat nevelhetünk a nappalinkban. A játék előzetesét ide kattintva tekinthetitek meg.

x73ln53li0d2.jpg

Könyvek, képregények:

Már olvasható Claudia Gray április 16-án (angolul) megjelenő, Qui-Gonról, és Obi-Wanról szóló regényének, a Master & Apprentice-nek, a fülszövege, és egy részlete is.

Kiderült, hogy E.K. Johnston március 5-én (angolul) megjelenő, Padméról szóló regényének, a Queen's Shadownak, a hangoskönyv változatát, Catherine Taber, (A klónok háborúja sorozatban Padmé Amidalát szinkronizáló színésznő) fogja narrálni.

A Dark Horse, és a Lucasfilm bejelentette, hogy október 1-én fog megjelenni a legújabb közös könyvük, a The Art of Star Wars Rebels, amelyben szöveges, és képes formában fogják bemutatni a Lázadók sorozat létrehozásának történetét.

A Marvel bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Május 1:

  • STAR WARS #65: "The Scourging of Shu-Torun" Part 4
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – HAN SOLO #1: "The Scoundrel's Code!"

Május 8:

  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – BOBA FETT #1: "The Hunter's Heart!"
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #32: "Unspeakable Rebel Superweapon" Part 1

Május 15:

  • STAR WARS #66: "The Scourging of Shu-Torun" Part 5
  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – LANDO CALRISSIAN #1: "Cloud City Blues!"
  • STAR WARS: TIE FIGHTER #2: "Betrayal Among The Ranks!"

Május 22:

  • STAR WARS: AGE OF REBELLION – JABBA THE HUTT #1: "It's Great to Be Jabba!"
  • STAR WARS: GALAXY’S EDGE #2

Május 29:

  • STAR WARS: VADER – DARK VISIONS #4: "Never Mess With The Best!"
  • STAR WARS #108: [Az 1986-ban véget ért legendák-sorozat új különszáma]

Június 11:

  • STAR WARS: DOCTOR APHRA VOL. 5 TPB (STAR WARS: DOCTOR APHRA 26-31, STAR WARS: DOCTOR APHRA ANNUAL 2)

Az IDW Publishing bejelentette a következő képregényeinek megjelenéseit:

Május:

  • Star Wars Adventures #22
  • Star Wars Adventures: Annual 2019

Július 23:

  • Star Wars Adventures, Vol. 6: Flight of the Falcon (Star Wars Adventures #14–18: Flight of the Falcon, Flight of the Falcon one-shot)

master-and-apprentice-tall.jpg

Események:

Rengeteg új kép, és információ látott napvilágot, a Disney hamarosan megnyíló, univerzumon-belüli élményparkja, a Galaxy's Edge jelmezeiről, attrakcióiról, felépítéséről, boltjairól, és ételeiről. Az ezeket összefoglaló cikkemet ide kattintva olvashatjátok el.

Elhagyta a Lucasfilm Story Groupot az egyik alapító tagja, Kiri Hart, aki mostantól kreatív tanácsadóként fog dolgozni egy Rideback TV Incubator nevű programban. Hart azért nem szakított véglegesen a Star Wars-szal sem, ugyanis a jövőben a Lucasfilm szaktanácsadója is ő lesz.

Végül pedig jöjjön, a hónap, feltehetően legfontosabb híre; végre döntöttek az Egyesült Királyság egyik autóútja mellett, rejtélyesen felbukkant, életnagyságú, kézzel készített AT-ST sorsáról. A lépegető, a következő (minimum) tíz évre a helyén maradhat.

star-wars-galaxys-edge-batuu-concept-1024x634.jpg

Kánon megjelenések:

Februárban az alábbi történetekkel bővült a Star Wars kánonja:

Sorozatok:

  • STAR WARS RESISTANCE: "The First Order Occupation"
  • STAR WARS RESISTANCE: "The New Trooper"
  • STAR WARS RESISTANCE: "The Core Problem"
  • STAR WARS RESISTANCE: "The Disappeared"

Képregények:

  • STAR WARS #61: "'The Escape' Aftermath"
  • STAR WARS: DOCTOR APHRA #29: "Worst Among Equals" Part 4
  • STAR WARS: AGE OF REPUBLIC – ANAKIN SKYWALKER #1: "An Untold Anakin Adventure From The Heart of The Clone Wars!"
  • STAR WARS: AGE OF REPUBLIC – COUNT DOOKU #1: "The Former Jedi Begins Laying The Groundwork for His Sith Master!"
  • STAR WARS: HAN SOLO: IMPERIAL CADET #4: "The Mission Begins!"
  • SOLO: A STAR WARS-STORY ADAPTATION #5: "The Kessel Run!"
  • STAR WARS ADVENTURES #18: "Raiders of the Lost Gundark" + "Flight of the Falcon" Part 5

lit-040219-fi.jpg

Ezek voltak az elmúlt hónap legjelentősebb Star Wars hírei. A márciusi hírekről egy hónap múlva olvashattok majd ugyanitt.

Források: J.J. Abrams, J.J. Abrams, Casey BloysRian Johnson, The Mandalorian lezárt forgatások, Taika Waititi, Ludwig Göransson, Alan Tudyk, harmadik élőszereplős sorozat, Battlefront II, Fallen Order, Fallen Order Celebration, Project Porg, Queen's Shadow, Art of Rebels, Marvel bejelentések, IDW Publishing bejelentések, Galaxy's Edge jelmezek, Kiri Hart, AT-ST

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1414641978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása