STAR WARS Világa

Rengeteg újdonság derült ki a Galaxy's Edgeről – az élmény leírhatatlannak tűnik

2019. február 28. - STAR WARS Világa

Tonnányi újdonság érkezett a hamarosan megnyíló Galaxy's Edgehez; kiderült, hogy hogyan készült a park, hogy mit vásárolhatunk, ehetünk, és csinálhatunk majd odabent, és, hogy összességében milyen is lesz a hely atmoszférája.

star-wars-galaxys-edge-falcon-tall.jpg

Kezdjük a legelején; mi is az a Galaxy's Edge? A Galaxy's Edge a Disney legújabb, és egyben legnagyobb, Star Wars témájú élményparkja lesz, ami egy egész kánonon belüli város, a Batuui Black Spire mintájára épült fel. A park univerzumon-belüli lesz, azaz odabent minden, és mindenki, – színészek, és robotikus karakterek egyaránt – úgy fognak kinézni, és viselkedni, mintha éppen a messzi-messzi galaxisban lennének, sőt a Disney hamarosan rengeteg regénnyel, és képregénnyel is meg fogja támogatni a hely háttértörténetét, és "kanonitását".

A StarWars.com-on nemrég megjelent cikkek alapján pedig végre újabb részleteket tudtunk meg parkról – rengeteg részletet.

Kiderült például, hogy a tervezők, a Galaxy's Edge-et azért egy teljesen ismeretlen világról mintázták, mert azt szerették volna elérni, hogy egy olyan helyre léphessünk be, amelyről még nem tudunk semmit, és így mindannyiunkat egyenlő mértékben vonzhasson a park. A Galaxy's Edge megnyitásakor az eseményei a legújabb filmtrilógia idejére lesznek majd tehetőek, tehát gyakran láthatjuk majd az Első Rend rohamosztagosait, illetve az ellenállókat, továbbá rengetegszer hallhatunk majd utalásokat a galaktikus történelem ezen szakaszának történéseire – ugyanakkor a park úgy épült, hogy ezen bármikor változtatni lehessen, így nem kérdés, hogy a következő években, kisebb-nagyobb fejlesztések segítségével, rengeteg másik korszakba is ellátogathatunk majd odabent.

A főattrakciók:

A park két főattrakciója a Millennium Falcon: Smugglers Run illetve a Star Wars: Rise of the Resistance lesz. Mindkettőt John Williams, külön a Galaxy's Edgehez szerzett zenéje fogja kísérni.

Millennium Falcon: Smugglers Run:

A Smugglers Run során hatodmagunkkal birtokba vehetjük az Ezeréves Sólyom tökéletes mását, és a leszállópályán várakozó (robotikus) Hondo Onaka segítségével teljesíthetünk egy küldetést a fedélzetén. Az attrakció során mind a hat főnek meglesz a hajóban a maga szerepe, (két pilóta, két lövész, illetve két szerelő formájában), és a küldetés kimenetele, sőt, tulajdonképpen minden, ami a valós időben történik a hajóval, az tőlük fog függni. Ha jó gombokat nyomnak le, megfelelően repülnek, és hamarabb lövik le az ellenséges vadászokat, mint azok őket, akkor sikeresen teljesíthetik a feladatukat. Az attrakció előzetesét ide kattintva tekinthetitek meg.

star-wars-galaxys-edge-falcon-hyperspace-1024x522.jpg

star-wars-galaxys-edge-falcon-dejarik-1024x683.jpg

Star Wars: Rise of the Resistance:

A Rise of the Resistance során frissen toborzott ellenállókként indulhatunk majd küldetésre, de csak azért, hogy a felszállás után egy csillagromboló szinte rögtön elkaphasson minket, és így az ellenséges hajó fogságába essünk. Odabent, egy hatalmas hangárban találkozhatunk majd BB-8-tel, Reyjel, Poeval, Finnel, és természetesen Kylo Rennel is. A küldetésünk alatt, általunk irányítható járművekkel fogunk az ellenséges hajóban lavírozni, és utunk során olyan ikonikus gépekkel találhatjuk majd szemben magunkat, mint mondjuk egy lépegető. Az attrakció előzetesét ide kattintva tekinthetitek meg.

star-wars-galaxys-edge-hangar-1024x560.jpg

star-wars-galaxys-edge-rotr-at-at-1024x684.jpg

A park környezete:

A parkot úgy tervezték, hogy belépve minden szempontból úgy érezhessük majd magunkat, mintha valóban a messzi-messzi galaxisban lennénk. A külvilág zajait különleges falakkal fogják kiszűrni, és bármerre is tekintünk majd, csakis a parkot, (és ennélfogva a Batuu bolygót) fogjuk látni.

Hogy valóban teljes legyen az élmény, belépve, a Play Disney Parks App segítségével, a telefonunk is átalakulhat majd egy univerzumon-belüli adatlappá, amellyel lefordíthatunk különböző feliratokat, hozzáférhetünk droidok memóriájához, vagy üzeneteket küldhetünk különböző, parkon belüli karaktereknek, például Hondo Ohnakának, aki a válaszában még akár megbízást is adhat majd nekünk.

A parkban rengeteg ismerős tárgy is fel fog bukkanni, például TIE vadászok, X-, és A-szárnyúak, illetve olyan (robotikus) állatok, mint például a loth-macska. Természetesen újdonságokból se lesz hiány; szerte a parkban a Star Wars univerzumához hű, mégis új, sose látott házak, boltok, és űrhajók foglalnak majd helyet.

star-wars-galaxys-edge-shuttle-1024x683.jpg

star-wars-galaxys-edge-batuu-concept-1024x634.jpg

Idegenek, droidok, és boltok a parkban:

Ahogyan azt korábban egy párszor már említettem, a parkban találkozhatunk majd Hondo Ohnakával, az animációs Star Wars sorozatok közkedvelt kalózával, aki a Disney eddigi legösszetettebb robotja lesz. Hondo természetesen a jól megszokott hangján fog megszólalni, ugyanis ismét Jim Cummings fogja szinkronizálni. Az űrkalózt egy friss videóban már "akcióban" is megtekinthetjük:

Dok Ondar, az ithori régiséggyűjtő szintén robotikus eszközök segítségével lesz életre keltve, és a saját kereskedését fogja üzemeltetni. Zabaka, a toydari nő, ugyancsak robotikus lesz, és a boltjában különböző hangszerekhez, illetve galaktikus hősök plüsseihez juthatunk majd hozzá. Bina kereskedésében szintén plüssöket vásárolhatunk majd, azonban ott olyan híres teremtményekéit, mint például egy tauntauné, vagy egy porgé. A parkban különböző ruhaboltokat is megtalálhatunk majd, amelyekben rengetegféle egyenruhához, (például Jedi köpönyegekhez is) hozzájuthatunk majd.

A különlegesebb üzletekben lehetőségünk lesz saját, a kedvünk szerint összeállított fénykardot és (miniatűr) droidot is építeni. A fénykardhoz természetesen egy kyber kristály is jár majd, amelybe egy különleges üzenet lesz belekódolva, a droidunk programozható memóriája pedig tele lesz érdekes információkkal a városról.

Szerte a parkban, szóba elegyedhetünk majd a Disney munkatársaival is, akik univerzumon-belüli karaktereket, (többnyire utazókat, vagy falusiakat) fognak alakítani, és mindannyiuknak meglesz a saját története, illetve véleménye az Ellenállásról, és az Első Rendről. Ők tudatában lesznek annak, hogy korábban milyen küldetésekre mentünk, (azaz az Ellenállást, az Első Rendet, vagy a semleges bűnözőket segítettük), ugyanis ez határozza majd azt meg, hogy hogyan viszonyulhatnak hozzánk.

star-wars-galaxys-edge-dok-ondar-1024x493.jpg

star-wars-galaxys-edge-merchandise-lightsabers-1024x683.jpg

star-wars-galaxys-edge-merchandise-droids-1024x683.jpg

 

Ételek, és italok a parkban:

A park, fogyasztásra, a saját maga által tervezett, univerzumon-belüli ételeit és italait fogja kínálni a különböző kantinokban. A Ronto Wrapban például megkóstolhatjuk majd a "Darth Vader Erő Fojtogatását," ami egy olyan fűszert fog tartalmazni, amely az ember torkában kezdi el őt csípni. Oga kantinjában pedig, – amit a híres tatuini kantin inspirált – az alkoholos italokon, és a rágcsákon kívül, természetesen elfogyaszthatunk majd egy nagy pohár kék, (vagy akár zöld) tejet is.

star-wars-galaxys-edge-food-ogas-obsession-1024x743.jpg

star-wars-galaxys-edge-food-blue-milk-green-milk-1024x576.jpg

A parkon hosszú évek óta dolgozik a Disney, és az egyik legfőbb célja az vele, hogy a látogatói valóban úgy érezhessék magukat, mintha a Star Wars univerzumában lennének – a fentiek alapján pedig, ez kétségtelenül meg is fog valósulni.

Forrás: a park környezete, és az attrakciók, idegenek, droidok, és boltok, ételek, és italok, egyéb apró részletek

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3814659847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása