STAR WARS Világa

Milyen történetek bukkanhatnak fel A klónok háborúja lezáró évadában?

Avagy A klónok háborúja hagyatéka, és a befejezetlen történetek

2018. július 22. - STAR WARS Világa

Összeszedtem a hatodik, a hetedik, és a nyolcadik évad befejezetlen/kiadatlan epizódjainak (tehát gyakorlatilag az összesnek) az eseményeit, és azt, hogy vajon mit látunk majd viszont belőlük az új évadban.

clone_wars_saved_edit.jpg

Bizony; az új évadban. Ha esetleg még nem hallotta valaki, nemrég, a San Diego Comic Conon, egy előzetes kíséretében bejelentették, hogy A klónok háborúja hamarosan kapni fog egy teljes, tizenkét epizódból álló, lezáró évadot. Ha szeretnétek bővebben tájékozódni a dologról, ajánlom figyelmetekbe az előző cikkemet, bár őszintén szólva nem hinném, hogy van még olyan rajongó, aki ne hallotta volna már az örömhírt. Ennek ellenére azért bedobom ide az előzetes magyar feliratos változatát is, mivel nem lehet elégszer megnézni, és mivel az alábbiakban még szó lesz egy-két jelenetéről.

Szóval, eredetileg úgy terveztem, hogy az alábbi történeteket majd csak akkor fogom alaposabban feldolgozni, amikor a Kánon felzárkóztatónkban elérünk A klónok háborújának végére. Azonban a körülmények, (és az izgatottságom) miatt, addig nem tudok várni, tehát az alábbiakban röviden fel fogom vázolni azt a tizenhárom történetet, amik annak idején a sorozat hátralévő két és fél évadát tették volna ki, továbbá elmondom, hogy szerintem közülük melyek lesznek benne a lezárásban. (Ugyanakkor, mivel szinte biztos, hogy nem fog mindegyik belekerülni a sorozatba, a kimaradtakat majd alaposabban is be fogom mutatni, a Kánon felzárkóztató keretei között. )

Vigyázat! Innentől kezdve akármi potenciális spoiler lehet.

A hagyaték:

Kezdjük az úgynevezett Hagyatékkal, amelybe beletartozik a hatodik évad, illetve az alábbi négy, alaposabban kidolgozott történet.

Képtalálat a következőre: „clone wars dark disciple”1) Sötét tanítvány: Ez a történet nyolc epizódból állt, volna, és biztos, hogy nem fog belekerülni a záró-évadba, ugyanis egy regény formájában már fel lett dolgozva. Ventress és Quinlan Vos Mester párosáról szól, akik megpróbálják meggyilkolni Dooku grófot. Bővebben a Kánon felzárkóztatóban tudtok tájékozódni a sztoriról.

Képtalálat a következőre: „darth maul son of dathomir”2) Darth Maul: Dathomir fia: A történet a hatodik évad második felében jelent volna meg, négy epizód formájában. Az előbbihez hasonlóan, biztos, hogy ez se fog belekerülni az új évadba, ugyanis már megjelent, mint képregény. Ugyanakkor a cselekménye fontos lehet, ugyanis Darth Maul, Darth Sidious fogságából való kiszabadulását taglalja, és azt már biztosan tudjuk, hogy a vörös-fekete Zabrak nagy szerepet fog játszani a lezárásban. Éppen ezért úgy gondolom, hogy az új évadban is lesz majd valamiféle utalás a történetre, de azért én is igyekszem majd minél hamarabb feldolgozni a Kánon felzárkóztatóban.

Képtalálat a következőre: „crystal crisis on utapau”3) Kristály krízis az Utapaun: Ez a négy epizódból álló történet teljes egészében megtekinthető, majdnem véglegesen meganimált formában (link a források közt). Anakin és Obi-Wan párosa áll a főszerepben, akik felfedezik, hogy a Szeparatisták megpróbálnak elrabolni egy hatalmas Kyber-kristályt, és végül úgy akadályozzák meg a dolgot, hogy megsemmisítik azt. A kristályra egyébként azért lett volna szüksége a Szakadároknak, mert titokban elkezdtek dolgozni a saját Halálcsillagukon, illetve annak szuper-fegyverén.

Képtalálat a következőre: „the bad batch clone wars”4) The Bad Batch (nagyjából annyit tesz; A Hibás Csapat): Ez a történet szintén négy epizódból állt volna (illetve áll is), és szintén megtekinthető félkész animációs formában (link a források közt). A sztori középpontjában a 99-es klón osztag, avagy a Bad Batch áll, amelynek négy tagja a "mutációi" révén különleges képességekkel rendelkezik. A csapat küldetése Echo megmentése, akiről bizony kiderül, hogy nem is annyira halott, mint gondoltuk. Érdekesség, hogy amikor még úgy tűnt, hogy ez lesz az utolsó történet, amit még valamilyen formában meg tudnak mutatni a közönségnek, az utolsó epizódjának azt a címet adták, hogy Befejezetlen ügy.

A befejezetlen epizódok:

A következő kilenc történetről már sokkal kevesebb információnk van (ezek is főként csak a rendező, Dave Filoni elbeszéléseiből származnak), mint a fentiekről. Azonban ez ne tévesszen meg senkit, az alábbi sztorikat is úgy kezelik a Lucasfilmnél, mint a kánonban hivatalosan is megtörtént egyéb tartalmakat már amennyire ez lehetséges, hiszen bizonyos részletek nagyon vázlatosak. A nagy részükre egyébként rengeteg utalás is megtalálható egyéb Star Wars tartalmakban.

Kapcsolódó kép5) Fejvadász ARC: Ez a történet Cad Bane és az ifjú Boba Fett párosáról szólt volna, akik azért álltak volna össze, hogy megmentsenek egy, a buckalakók által elrabolt gyereket. Cad mindig is tudni akarta, hogy vajon ő vagy Jango-e a jobb fejvadász, de mivel a férfi elhalálozott, úgy döntött a klónja, Boba is megfelel a célra. A történet végén ők ketten össze is csapnak egy vadnyugati stílusú pisztolypárbajban, aminek eredményeképpen Bane (valószínűleg) meghal, Boba sisakja pedig véglegesen megsérül (így nyeri el a jellegzetes horpadását).

Kapcsolódó kép6) Ahsoka útjai: A történet Ashoka, a Jedi Renden kívüli mindennapi életét mutatta volna be, a mára már legendássá vált 1313-as szinten. A nő, (amikor meghibásodik a siklója) belebotlott volna egy bizonyos Nyx Okamiba. A férfi valószínűleg Ahsoka szerelmi életének egy új epizódját nyitotta volna meg. A volt padawan továbbá úgy lett volna bemutatva, mint Coruscant elesettjeinek védelmezője.

Képtalálat a következőre: „clone wars unfinished kashyyyk arc”7) Kashyyyk ARC: A történet arra a kérdésre adott volna választ, hogy Yoda miért állította a harmadik epizódban, hogy jó a kapcsolata a Vukikkal. A Bad Batch (valószínűleg immár Echóval az oldalukon), Csubakka, sőt még néhány referencia a Holiday Special-re is megjelent volna benne. A Vukik egy ponton állítólag óriási fa isteneket idéztek meg, akiket, ugyan a vallásuk miatt nem szívesen, de csatába vezettek. A történet végén, stratégiailag ugyan érthető okokból kifolyólag, azonban érzelmileg határozottan megterhelő módon Csuviéknak fel kellett gyújtaniuk az erdőik egy részét, hogy megszabaduljanak az, (egy Trandoshai által vezetett) Szeparatista támadóiktól.

https://i.imgur.com/13jmZrB.jpg8) Rex és R2 ARC: A történet korai epizódjai bemutattak volna némi rivalizálást a légi, és a földi klón egységek között. A későbbiekben Rex és R2, illetve egy újraprogramozott harci droid a Ryloth egyik holdján ragadtak volna. Az epizódokban, a már korábban megismert, D-Alakulat tagjai is feltűntek volna.

https://i.imgur.com/Xrubmke.jpg9) Visszatérés a Jedikhez: Ez a történet arról szólt volna, hogy Ahsoka meglátogatja a Jedi-templom alatti katakombákat, ahol egy ősi, rég elfeledett Sith-templomra bukkan. Eközben templomba megpróbál bejutni Sidious is, ám Ahsoka az ajtó másik oldaláról visszatartja a Sith Nagyurat.

10) Mon Cala ARC: A történet alapja az lett volna, hogy Padmé és Anakin visszatér a Mon Calára, hogy beszéljen Lee Charral, illetve Tikkes-szel, némi Palpatine-t érintő frusztrációról.

https://i.imgur.com/oCvWOGq.png11) Fiatal Ahsoka: Ez a történet azt mutatta volna be, ahogyan Plo Koon felfedezi, és elviszi a Jedi-templomba az ifjú Ahsokát (a sorozatban erre korábban már láttunk utalást). A Mester előtt azonban felbukkant volna egy kedves, és gyönyörű fejvadász is, aki Jedinek kiadva magát igyekezett Erő-érzékeny gyerekeket elrabolni. Valamivel utána természetesen a sokkal félelmetesebb külsejű Plo Koon is megérkezett volna, hogy megmentse a kislányt. A történet mondanivalója egyértelműen az akart lenni, hogy ne ítélj a külső alapján.

https://i.imgur.com/4az9K7H.png?112) Mandalore Ostroma: Az összes befejezetlen közül a legjobb történet számomra kérdés nélkül a Mandalore Ostroma. Ezekben az epizódokban Ahsoka, Maul, illetve Rex lettek volna a középpontban, és elkalauzolt akvolna bennünket egészen A Sith-ek bosszúja történéseiig, továbbá talán a sorozat lezárásáig is, hiszen a Klónháború a 66-os paranccsal ért véget. Egyszóval, valószínűleg ez lett volna A klónok háborújának fináléja. A történet szerint a frissen szabadult Maul visszatért a Mandalore-ra, a megmaradt emberei élén, hogy ismét uralma alá hajtsa a bolygót. Bo Katan Ahsokától kért segítséget a Zabrak elüldözéséhez, akihez csatlakozott Anakin, Obi-Wan, illetve az 501-es Légió is. Az utóbbi két Jedit azonban rövid idő után visszarendelték a Coruscantra, hogy megmentsék a Szeparatisták fogságába esetthttps://i.imgur.com/x6SUb5u.png Főkancellárt, (ezen a ponton vette volna kezdetét A Sith-ek bosszúja). Ezzel párhuzamosan Bo Katan, Ahsoka és egy csapat vele hagyott klón (akik sisakja narancssárgára volt festve), sikeresen elfogták Mault, csakhogy épp a győzelmük pillanatában adta ki a Császár a 66-os parancsot. Maul megszökött, Ahsoka és Rex (aki ekkorra Fives/Csupaöt példáját követve eltávolította a saját inhibítor chipjét) pedig egymás halálát megrendezve, szétváltak, és elmenekültek. A történet így magyarázatot adott volna arra is, hogy Ahsoka és Maul miért kezelik egymást "ismerősökként" a Lázadók című sorozatban, illetve, hogy Rex miért nem szerepelt A Sith-ek bosszújában. Ezek az események egyébként többnyire az Ahsoka regényben is le vannak írva (amiről a következő napokban elkészítem majd a Kánon felzárkóztatónkat is).

https://i.imgur.com/xBrMJ5I.jpg13) Yuuzhan Vong ARC: Erről a történetről határozottan keveset tudunk. Az alaptörténet szerint a Köztársasági űrben feltűnt volna a Vongok egy kis felderítő hajója, amivel A jedi visszatér utáni, (ma már legendának számító) regények történéseit vezették volna fel. George Lucas kérésére a Vongokat egy kicsit megváltoztatták volna, ugyanis nem lettek volna elvágva az Erőtől. Tekintve, hogy a Yuuzhan Vong történetek mára már legendává váltak, a fentiekkel ellentétben ez a sztori valószínűleg nem tartozik a kánon eseményei közé, illetve nincs is akként kezelve.

Mit láthatunk viszont?

Ideje egy kicsit azzal is foglalkozni, hogy vajon a fenti történetek közül mi fog belekerülni az új, tizenkét epizódos évadba. Az Comic Conon levetített előzetes erről nem sokat árul el, ám az egészen biztosan kijelenthető, hogy a legfőbb, és valószínűleg a lezáró történet a Mandalore Ostroma lesz. A kedvcsinálóban felbukkant még a Bad Batch egyik jelenetének kész változata is, így gyanítom, hogy valamilyen formában az ő történetük is be lesz mutatva. Ugyanakkor azt is remélem, hogy nem fog a tizenkettőből négy epizódot kitölteni a Bad Batch jelenleg is megtekinthető négy epizódjának feljavított változata. Amennyiben ez mégis így történne, és a Mandalore Ostroma is négy epizódot terjedelmű lenne, akkor is hiányozna még négy epizódnyi történet az évad közepéről, ami, ha tippelnem kéne a Kashyyyk ARC (mivel abban a történetben is feltűnik a Bad Batch, illetve erősen kötődik A Sith-ek bosszújához), vagy a Fejvadász ARC (mivel az határozottan népszerű, és Cad Bane történetét is lezárja) lenne.

Őszintén szólva, a legjobban annak örülnék, ha az összes történetet összevágnák, önmaguk egy-egy hosszabb-epizódnyi (30-40 perces) változatává, és az évad végén egy dupla epizódban bemutatnák a Mandalore Ostromát. Ilyen formában ugyanis mindegyiket láthatnánk, és a kétszeresére növelt epizód-idővel a tizenkét résznyi évad olyan hosszú lehetne, mint a régi húsz-huszonnégy részesek. Ugyanakkor ez természetesen csak a legoptimistább, legelvetemültebb álmom.

Ti melyik történeteket látnátok legszívesebben? Írjátok meg kommentben, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre! Amennyiben nekem kéne választanom, azt mondanám, hogy amit mindenképpen látni szeretnék, az a Fejvadász ARC, a Kashyyyk ARC, a Visszatérés a Jedikhez, és a Mandalore Ostroma. A Fiatal Ahsoka történetet szintén nagyon szívesen megnézném, de nem sorolnám a legfontosabbak közé. Amiket pedig fájó szívvel ugyan, de hajlandó lennék feláldozni a "nagyobb jóért", azok az Ahsoka útjai, a Rex és R2 ARC, a Mon Cala ARC, és a Yuuzhan Vong ARC, mivel ezek valószínűleg többnyire jelentéktelenebb eseményeket mutatnának be.

Szerencsére már "csak" kicsivel több, mint egy évet kell várnunk, és megtudjuk a válaszokat az égető kérdéseinkre, továbbá (ami még fontosabb) végre megnézhetjük majd A klónok háborúja lezáró évadát!

Még több képért, videóért, és információért böngésszétek a forrásokat: Reddit: r/StarWars, StarWars.com: The Bad Batch, StarWars.com: Crystal Crisis on Utapau, YouTube: Star Wars Explained

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr714124933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása