STAR WARS Világa

További érdekességek, és easter eggek, amiket felfedeztem a 'Solóban'

2018. június 03. - STAR WARS Világa

Ez a cikk SPOILEREKET tartalmaz!

Most, hogy másodszorra is láttam a 'Solo: Egy Star Wars-történetet', (amiért továbbra is odavagyok), és kicsit bele is ástam magam a témába, összeszedtem nektek azokat az érdekességeket, amik az előző cikkünkből kimaradtak.

solo-a-star-wars-story-4k-poster-sd.jpg

1) Kezdjük néhány szimbolikus motívummal: A Dryden Vos arcán húzódó vörös csíkok talán Maul hasonló szerkezetű arcának feltűnését vetítették előre. Hasonlóképpen, a Vos hajóján megtalálható vörös mandalore-i páncél, Maul régi mandalore-i bűnszervezetének, a Shadow Collective Halálőreinek vörös páncéljára utalhat.

2) Maul a Vörös Hajnal nevű bűnszervezetének valószínűleg pont a vörös bőre miatt adta ezt a nevet.

3) Maul utasítja Qi'rát, hogy jelenjen meg a szülőbolygóján, és valószínűleg a Vörös Hajnal főhadiszállásán, a Dathomiron. A bolygó többször is feltűnt A Klónok Háborúja Maulnak szentelt történeteiben.

4) Ez az első Star Wars film, ami nem az űrben kezdődik.

5) A fim elején ugyan nincsenek feliratok, ám rendhagyó módon, kék szövegekkel azért ismertetik az alaphelyzetet.

6) Amikor Rio hajójára felmászik Enfys Nest egyik csatlósa a pilóta így reagál: "Get off my ship - Tűnés a hajómról". Harrison Ford (a régi Han Solo) az Air Force One-ban (Az elnök különgépe) ugyan ezeket a szavakat használja.

7) Rio megemlíti a Mynock-sültet. A Mynockok támadták meg annak idején az aszteroidamező hatalmas "űrférgében" menedéket kereső Sólymot.

8) Dryden Vos hajóján feltűnik néhány decraniated-nek nevezett, a szemük alatt kettévágott és mesterséges implantátummal ellátott rabszolga, akiket eredetileg még a Zsivány Egyesben akartak bemutatni.

9) Lando a Kesselre megérkezvén azt állítja, hogy gyűlöli a bányákat. Ironikus, hogy ennek ellenére az ötödik epizódban már egy bányakolónia vezetője. És ha már a Bespini bányakolónia is szóba került: a Sólyom egyik vitrinjében megtalálható volt a miniatürizált makettje.

10) Qi'ra elárulja L3-nek, hogy a Teräs Käsi nevezetű harcművészetet gyakorolja. Ez elsőnek még az 1997-es 'Star Wars: Masters of Teräs Käsi' nevezetű videojátékban tűnt fel.

11) Han vezetéknevét, a Solót, egy egyszerű Birodalmi toborzóiroda munkásától kapja, az árvasága miatt.

12) Amikor Lando egyedül marad a Kesselen, a Sólyomban rögzíteni kezdi a saját anekdotáit, melyeket Calrissian-Krónikáknak nevez. Egy azonos című könyvtrilógia a Legendákban is létezett, és az elbeszélésében Lando még meg is említ egy-egy jellegzetes elemet mindháromból.

13) A filmben feltűnik a Huttok Kajidic nevű szimbóluma.

14) Anthony Daniels (C-3PO megformálója, aki eddig minden Star Wars filmben feltűnt R2-D2 oldalán), ezúttal egy Kesseli rabszolga képében bukkan fel.

15) L3 megemlíti, hogy az ő navigációs képességei nélkül egy bizonyos Black Spire nevű helyre se jutottak volna el. Ez azonos a Disney hamarosan megépülő Star Wars parkjában megtalálható, azonos nevű űrkikötővel.

16) A Pyke-okra nem csak említést tesznek, (ahogyan azt a múltkor írtuk), de a Kesselen még fel is tűnnek, mint rabszolgatartók.

17) Ugyan nyilvánvaló, de nem akarom kihagyni; a korábban minden epizódban elhangzó "valami rossz érzés fogott el", ezúttal "jó érzésre" lett lecserélve.

18) Kiderül, hogy a Kessel futamot valójában Han nem 12 parsec alatt tette meg, ahogyan azt a negyedik epizódban is mondja, hanem 12 felett, ám az eredményt azért le lehet kerekíteni 12-re.

19) Beckett álma az, hogy visszavonulva élhessen a Gleen Anselmen (Kit Fisto Jedi Mester, és a fajtája, a Nautolanok szülőbolygóján), és megtanuljon Valachordozni, ami egy zongorához hasonló hangszer.

20) Dryden Vos hajóján ugyan nem található meg az Indiana Jones - féle kristálykoponya (pedig még mindig rengetegen ezt hiszik), de felbukkan a filmsorozat termékenység-bálványa.

21) A filmben megemlítik a Feluciát, a bolygót, ahol Aayla Secura Jedi Mester életét vesztette, a 66-os parancs alatt.

22) Han a Kessel Futam alatti trükkjét egy bizonyos Needles nevű versenyzőtől tanulta. Ez egy, a Vissza a jövőbe második és harmadik részében felbukkanó, azonos nevű szereplőre való utalás.

23) Dryden Vos egy bizonyos Colo Claw Fish nevű étellel kínálja a vendégeit. Ez az egyik olyan vízi élőlényből készül, amelyikkel Obi-Wanék összefutnak az első epizódban.

24) Mielőtt Han valami nagy attrakcióra készül a Sólyomban, ezúttal is azt mondja, "ezt figyeld", majd ezúttal sem történik semmi.

25) A Sólyomnak abba a rejtett rekeszébe pakolják a Koaxiumot, amelyikben később Hanék, majd Reyék is elbújnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1914020998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása