STAR WARS Világa

Hogyan lehetséges a 'Solo' nagy kameója?

2018. június 03. - STAR WARS Világa

Ez a cikk 'Solo' SPOILEREKET tartalmaz!

Biztos vagyok benne, hogy a nemrég megjelent 'Solo: egy Star Wars-történet' legnagyobb kameóját rengeteg néző nem értette teljesen. Ennek következtében úgy döntöttem, hogy azok kedvéért, akik nem látták a Klónok Háborúját, illetve a Lázadókat, vagy nem olvasták a képregényeket elmagyarázom, hogy hogyan is volt ez lehetséges.

solo-sw-story-logo_1.jpg

Most már le merem írni, hogy ez a cikk Darth Maul Baljós Árnyak és 'Solo' közötti élettörténetét fogja taglalni. Amennyiben viszont úgy érzed itt nem olvasnál semmi újdonságról felkeresheted a cikkemet a 'Solo' íróinak magyarázatáról arra, hogy miért pont a Zabrak férfit választották a kameóra.

Azonban ideje felvenni azt a bizonyos fonalat, az első epizód végén:

Miután Obi-Wan kettévágta, Maulnak az erő segítségével sikerült lecsúsznia egy légelszívón majd bemásznia egy szemetes konténerbe. A konténert elszállították a Lotho-Minor egy szeméttelepére, ahol hulladékból pók-szerű lábakat épített magának. Darth Maul Klónok Háborújás szinkronhangja, Sam Witwer szerint a Sith annyira gyűlölte Obi-Want és annyira vágyott a bosszúra, hogy ezek a sötét oldalhoz fűződő érzelmei éppen csak, de életben tartották őt az elkövetkező időszakban.

maulslair-brothers.png

12 évvel később a testvére Savage Opress megtalálta, és hazaszállította a Dathomirra, ahol Talzin Anya a sötét-oldal mágiája segítségével helyreállította az elméjét és a testét. Savage, Maul tanítványává vált, akivel közösen azon munkálkodtak, hogy megbosszulják Obi-Wan korábbi győzelmét. Hamarosan összekovácsolták az alvilág nagyobb szervezeteit, a Halálőrséget, a Fekete Napot és a Pyke Szindikátust egyetlen nagy csoporttá. A céljuk a Mandalore elfoglalása, és Obi-Wan fiatalkori szerelmének, Sathine-nak az elfogása volt, hogy aztán a Jedi megérkezésekor a szeme láttára végezhessenek vele.

Valamivel később Darth Sidius személyesen ment el a pároshoz, mivel úgy érezte csupán a létezésükkel is veszélyeztetik a Sith kettő-szabáját, illetve az ő saját hatalmát. A sötét nagyúr végzett Savage-zsal, Mault pedig börtönbe zárta a Stygeon Primeon. A Sithhez továbbra is lojális Halálőrség látszólag sikeresen kiszabadította őt onnan, ám az igazság az volt, hogy Sidius engedte megszökni, hogy aztán követhesse Talzin Anyához és végleg leszámolhasson a boszorkánnyal.

uneasyalliance-eminence.png

Az anyja halála után Maul visszatért a Mandalore-ra, hogy a Halálőrség segítségével uralkodhasson felette. Azonban az egyik helyi klán, és az 501-es klón század, Satine testvére, illetve a volt Jedi Padawan Ashoka Tano vezetésével megtámadta, és visszafoglalta tőle a bolygót. A csata nagyjából a Sithek Bosszújának történéseivel párhuzamosan zajlott.

Az elkövetkező 16 évéről nem sokat tudtunk. Maul szülőbolygójára a Dathomirra visszavonulva, magányosan tengette napjait, amíg a Császár inkvizítorai közül egy rá nem talált. Az inkvizítorokat arra képezték ki, hogy a 66-os parancs után felkutassanak és végezzenek minden túlélő erőhasználóval. Azonban ez esetben ez nem történt meg és Maul a betolakodót legyőzve szert tett egy új dupla pengéjű fénykardra. Ugyanakkor ez egyenlőre nem hivatalos információ, csak egy nagyon valószínű elmélet.

A 'Solóban' látott jelenet után viszont határozottan úgy tűnik, hogy mégsem maradt 16 évig a Dathomiron, csupán amolyan főhadiszállásnak használta azt. Gyanús, hogy nem adta fel az alvilági törekvéseit, és megtette magát ennek a bizonyos Vörös Hajnalnak a fejévé.

screen_shot_2017_03_22_at_3_55_55_pm_0_png.jpg

Élete utolsó éveiről a Lázadók című sorozatnak köszönhetően tudunk valamicskét. Sosem hagyott fel az Obi-Wan ellen forralt bosszújával, és végül a Yavini Csata előtt nagyjából 3 évvel megtalálta őt a Tatooine-on. Nem nagy meglepetés, ha elárulom, hogy Kenobival összecsaptak ám a volt Sith alul maradt, és ezúttal már végleg távozott az élők sorából.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6914018986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása