STAR WARS Világa

A 'Solo' írói megmagyarázták AZT a kameót

2018. május 27. - STAR WARS Világa

Ez a cikk 'Solo' SPOILEREKET tartalmaz!

A 'Solót' nézve valószínűleg minden egyes nézőnek megakadt a lélegzete, amikor meglátta ezt a bizonyos jelenetet. A többség valószínűleg nem is értette, hiszen eléggé képben kellett lenni nem-filmes Star Wars tartalmak terén ahhoz, hogy tudjuk, hogyan vált lehetségessé a kameó. Ma pedig Jon és Lawrence Kasdan (az apa-fia írópáros) is megosztotta a jelenet létrejöttének körülményeit.

solo-sw-story-logo.jpg

Reméljük már senki sincs velünk, aki még nem látta a filmet, ugyanis kimondjuk; Darth Maul egyáltalán nem annyira halott, mint azt a legtöbben gondolnák. Egy kis háttérinfó: a karaktert eredetileg még a Klónok Háborúja animációs sorozatban hozták vissza az élők sorába. Mault életben tartotta az Obi-Wan iránt érzett gyűlölete és "rehabilitációja" után robotikus lábain folyamatosan a Jedi nyomában járt. Útjai során nagy befolyásra tett szert az alvilági kartellek fölött, egy időre még egyesítette is a nagy részüket. Nagyjából 15 évvel később ismét felbukkant, ezúttal már a Lázadók című animációs sorozatban. A célja ez idő alatt nem sokat változott: meg akarta találni Kenobit. Ezúttal azonban már sikerült is neki, és a Tatooine-on ismét összecsaptak. Mondanunk sem kell, hogy ebben az esetben is Obi-Wan kerekedett felül az ellenfelén. Azonban mi történt vele a két sorozat között eltelő időben? Nos a képregények és könyvek mellett most már a 'Solónak' köszönhetően is tudjuk, hogy folytatta a Klónok Háborújában megkezdett tevékenységét, alvilági bűnszervezetek fejeként. 

A GameSpot Kasdanékkel folytatott interjújának részletei:

"Tudtuk, hogy Dryden nincs a ranglétra tetején, és azt akartuk, hogy valaki igazán erős álljon felette," mondta az idősebbik Kasdan. "De végül Jon mondta ki, hogy 'ez Darth Maul kell legyen'"

"És Ron (a 'Solo' rendezője) végig mellettem állt a kérdésben," folytatta Jonathan.

"Elvégeztem a házi feladatom, hogy tudjam mit tehetünk ebben a helyzetben. Mivel a Lázadók és a Klónok Háborúja sem ekkor zajlott, Maul történetének elég szürke pontja volt ez, ahhoz, hogy feltöltsük a saját ötletünkkel," magyarázta Jon. "És ez remekül működött a sorozatokkal, hiszen azokból megtudtuk, hogy Maul nem is halt meg, hanem beásta magát a bűnözők világába, és elhatárolódott a Sithektől, illetve a Birodalomtól is. Szóval úgy éreztem, hogy ez remekül működött és mindenképp nyitva hagyta a lehetőségét további Maul történeteknek."

A Comicbook.com is beszélgetett az írókkal:

"Mindig is úgy gondoltam, hogy ő... egy karakter, akiért rajongok az előzménytrilógiából, és akit nem használtak eléggé ki," mondta Jon Kasdan. "Szóval amikor rájöttünk, hogy akarunk valakit a bűnözői világban, aki még Dryden fölött is uralkodik, úgy éreztük egy olyan személyt keresünk, aki mindenkinél, akit a filmben láttunk, nagyobb hal. Nem volt nála halálosabb és gonoszabb karakter a trilógiában. Ez egy olyan dolog, amit mindig is meg akartam csinálni, és Ron nagyon támogató volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9914006340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása