STAR WARS Világa

A 'Solo' után várható összes nagyobb Star Wars produkció

2018. május 30. - STAR WARS Világa

Ez a cikk NEM tartalmaz 'Solo' spoilereket.

Most, hogy végre levetítették a 'Solót' (ami egyébként halál laza volt) úgy gondoltam ideje lenne összeszedni azokat a Star Wars produkciókat amikről már tudjuk, hogy a következő években meg fognak jelenni.

3.jpg

Először is idén ősszel debütál a Star Wars animációs sorozatok veteránjának Dave Filoninak a Resistance, avagy az Ellenállás című sorozata. Erről egyelőre még csak nagyon keveset tudunk. Egy Kazuda Xiono nevű fiatal pilótáról fog szólni, akit azzal bíznak meg, hogy mérje fel a titokzatos, és egyre növekvő első rend erejének valódi mértékét. Szerepelni fog még BB-8, Poe és Phasma is, illetve azt is tudjuk, hogy a látványvilágra nagy hatása lesz a második világháborús légi összecsapásoknak, illetve az animének. Személy szerint úgy gondolom, hogy Filoni sorozatainak voltak hihetetlenül remek pillanatai (számomra néhány ezek közül a teljes Star Wars univerzum legjobbjai között van) azonban kétségbeejtően durva mélypontjai is (ezek közül néhányat pedig a Star Wars valaha volt legrosszabbjai között tartok számon.) Mindenesetre az kellemes meglepetés, hogy ilyen hamar meg fog jelenni, és nem kell másfél éven keresztül unatkoznunk a 9. epizódig. Izgatottan várom a fejleményeket.

Időrendben a következő állomásunk 2019 karácsonya lesz, amikor is végre meg fog jelenni az új trilógia befejező része. Ebbe nem igazán tervezek bővebben belemenni, mert már most annyi mindent tudunk, hogy az nem férne bele egy ilyen videóba. Annyit azért megemlítek, hogy két főbb női karakterre is kasztingolnak már, tehát a fontosabb női szereplők sora nem meglepően nem fog megszakadni. Leiát is helyettesíteni kell majd, valahogy, úgyhogy ebből a kettőből az egyik talán pont ilyen célra lesz szerződtetve. Az ugyanis biztos, hogy nem fogják se számítógéppel visszahozni a vászonra az elhunyt színésznőt, sem pedig Meryl Streep, vagy akármelyik másik társa útján. Személy szerint én arra leszek nagyon kíváncsi, hogy a hetedik rész visszatérő rendezője, JJ Abrams vajon mit fog kezdeni a Rian Johnson által hatalmas fordulatot vett történettel.

A soron következő epizódunk a harmadik Star Wars spin-off lesz, amit egyenlőre még ugyan nem igazoltak, de már nagyon itt van a levegőben. Egy Obi-Wan spin-offon már hosszú-hosszú évek óta sugdolózik mindenki, ám az utóbbi két hónapban drasztikusan megnőtt kiszivárogtatott információk és pletykák száma után én majdnem biztos vagyok benne, hogy meg fogják csinálni. Ewan McGregor is rengetegszer mondta már, hogy nagyon szívesen visszatérne Kenobi szerepébe, és a 'Solo' film vörös szőnyegén is feltűnt, ahol egyesek azt vélték belehallani az interjúiba, hogy nem annak örül, hogy a Star Wars részese lehetett egykor, hanem annak, hogy most is az. Az már állítólag biztos, hogy a Lucasfilm forgatni fog 2019-ben, és ha jól tudom az is, hogy a projekt fedőneve annak a sivatagban található nemzeti parknak a neve, ami mellett annak idején a Tatooine-i jeleneteket forgatták. Nézzétek, tudom, hogy ez egy kicsit sem hangzik erős bizonyítéknak és valóban egyik információban sem vagyok biztos, mert mindenki kicsit mást ír, de a Disney profitorientált hozzáállásában nem csak bízok, hanem egyenesen hiszek is. Bolondok lennének, ha egy akkora bevétellel járó produkció mellett mennének el, mint a rajongók által teljes egyetértéssel várt Kenobi film. Azt tudom még talán elképzelni, hogy azért van ilyen nagy csönd a harmadik spin-off körül évek óta, mert egy nagy meglepetésként szeretnék bejelenteni az egyik fontos rendezvényükön.

Mindössze néhány napja azonban kiderült még valami, ami ugyan szintén nincs még hivatalosan megerősítve, de a Kenobi-féle találgatásoknál sokkal biztosabb információ: James Mangold rendezésében Boba Fett film készül. A filmest talán a legutóbbi két farkas miatt ismerik a legtöbben, és a zseniális Logan után én elég bizakodó vagyok az irányában. Természetesen a Fett film egyáltalán nem zárja ki a Kenobi létrejöttének lehetőségét sem.

Ezek után még három különböző projekt megjelenéséről van tudomásunk, ám arról, hogy milyen sorrendben fogjuk őket látni, csak találgatni tudunk.

A legelső talán Jon Favreou élőszereplős Star Wars sorozata lesz. A Vasember és a hamarosan érkező Dzsungel Könyve rendezője azt már elárulta, hogy a produkció a Yavini Csata után 7 (tehát az Endori után 3) évvel fog zajlani, és teljesen ismeretlen szereplők lesznek majd a középpontjában. A Disney jelenlegi Star Wars arculatához ez remekül passzol. Igyekeznek minél több tartalommal feltölteni az eredeti és az új, saját trilógiájuk között eltelő harminc évet és őszintén remélem, hogy az Ellenállással közösen ezt sikerül is majd megfelelően teljesíteniük, illetve, hogy választ kapunk majd rengeteg, a filmek által megválaszolatlan kérdésre.

Ezt követően a 2020-as évek eleje felé valószínűleg nagymértékben szakítani fogunk az előző 40 évben megismert és felépített Skywalker-féle Star Wars világgal. Rian Johnson, a nyolcadik epizód rendezője ugyanis egy saját trilógiát fog létrehozni. Erről már aztán végképp nem tudni sokat, ugyanis ő maga is elárulta, hogy még fogalma sincs miről fog szólni, de az biztos, hogy teljesen új vizekre akar evezni, tehát nem fog meríteni sem a kánon sem a legendák korábbi történeteiből.

Azonban ez nem minden. A trónok harca rendezői, David Benioff és D. B. Weiss is saját filmsorozatot fognak kapni. Igen filmsorozatot! Mivel sehol sem írták, hogy a szokásos trilógia formulát követnék majd nagyon valószínű, hogy több mint három epizódot fog megélni a történetük. Miután azonban még nagyjából egy évet kell várnunk a Trónok Harca lezáró évadára, biztos, hogy a munkát is csak valamivel azután fogják tudni megkezdeni. Az ő esetükben is tudjuk, hogy el leszünk szeparálva a Skywalker szágától és Rian Johnson trilógiájától is, viszont azt ezúttal nem említették, hogy teljesen eredeti, saját történettel fognak-e előállni. Ez abszolút nem jelent semmit, de én, személy szerint úgy gondolom tökéletesek lennének egy Old Republick filmsorozat elkészítéséhez. Az alapanyag ugyan úgy közkedvelt, és adott lenne, mint a trónok harca esetében, illetve a szerteágazó történet és a komplex karakterek is hasonlítanának a korábbi munkájukhoz. Hangsúlyoznám, hogy ez teljes mértékben csak az én vágyálmom, semmit se tudunk még a filmjeikről. Azonban abban ismét csak erősen hiszek, amit a lehetséges Kenobi filmmel kapcsolatban írtam, tehát, hogy a Disney egy ennyire közkedvelt darab bevételének megszerzésétől nem állna csak úgy el. Azt ugyan nem tudni, hogy ki és mikor készítene el egy Old Republick történetet de teljesen biztos vagyok benne, hogy egyszer látni fogjuk még. A projektre pedig szintén biztosan rengeteg egyéb jó jelölt lenne, de a jelenlegi helyzet szerint még akár Benioff és Weiss is lehetnek azok.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3914013728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása