STAR WARS Világa

16 +1 érdekesség, amit látatlanban is tudunk a Solo: Egy Star Wars-történetről

2018. május 23. - STAR WARS Világa

solo1.jpg

1) Alden Ehrenreich (Han) volt a legelső színész akit meghallgattak. A rendezők minden alkalommal, amikor egy utána jövő, ígéretes jelentkező felvételét fontolgatták, végül arra jutottak, hogy "az első srác ezt jobban csinálta volna".

2) A film írói (Lawrence, - aki már a Birodalom Visszavág óta Han Solo karakterének állandó írója -, és fia, Jonathan Kasdan) állítólag mindig is látni akarták Han életének ezt a szakaszát. Továbbá azt is állították, hogy a csempész valószínűleg egyáltalán nem támogatná egy ilyen film ötletét, (ahogyan a karakter régi megformálója, Harrison Ford sem), ám ez egyáltalán nem rossz jel.

3) Ron Howard a rendező elárulta, hogy a filmben látható Han már fiatal korában öntörvényű, és rendelkezik bűnözői becsületkódexszel is, de még nem tud a szerint élni. Ő egy rendes fickó és ezt utálja is magában.

4) Az Ezeréves Sólyom egyáltalán nem egy új darab már a 'Solo' alatt sem. A tisztán tartott külső (és belső) csupán Lando életmódjából és stílusából fakad.

5) Az Amerikai 'Solo Cups' vörös poharai miatt a film fedőneve 'Red Cup - Vörös Pohár' volt a forgatások ideje alatt. Később ez a cég készített 'Solo' témájú promóciós poharakat is a filmhez.

6) A 250 millió dolláros költségvetésével a 'Solo' jelenleg a valaha volt legdrágább Star Wars produkció. Ennek oka a film jelenetei 80%-ának újraforgatása.

7) Ha már újraforgatás: a filmet eredetileg Phil Lord és Chris Miller (22 Jump Street, A Lego Kaland) rendezték, ám a forgatások vége előtt három héttel kreatív ellentétekre hivatkozva távoztak a produkciótól. Az új rendező Ron Howard (Lucas egy régi barátja/munkatársa) lett, aki végül, - ahogyan azt fentebb olvashattátok - a film befejezése helyett újraforgatta a 80%-át.

8) Joonas Suotamo (aki már Az Ébredő Erő óta megosztotta Csubakka szerepét annak eredeti alakítójával, Peter Mayhew-val) részt vett egy egy hetes Vuki-táborban, ahol nem csak mozogni, vagy üvölteni gyakorolt, de rengeteg olyan dolgot is megtanult a karakteréről, amiről elképzelése sem volt. Mayhew állítólag megosztotta vele Csuvi általános gondolatait és gyermekkori emlékeit is. Donald Glover (Lando) és Alden Ehrenreich is kaptak segítséget az elődjeiktől, ám Billy Dee Williams mindössze azt tanácsolta a jegyzetekkel és kérdésekkel felszerelt Donaldnak, hogy "nem is tudom, csak simán legyél elbűvölő", Harrison Ford Aldennek pedig azt, hogy "ha valaki kérdezné, mond, hogy mindent elmondtam neked ami fontos, de semmi mást nem árulhatsz el".

9) A forgatás alatt a Sólyom ablakaira nem a szokásos zöld hátteret terítették, rá, hogy azt majd az utómunkálatok alatt számítógéppel csillagokra cseréljék, hanem olyan kijelzőket alkalmaztak, amiken maguk a színészek is a világűrről láttak képeket, sőt, ha fénysebességre kapcsoltak még annak is volt látható animációja, amire Donald Glover elsőnek így reagált: "ez a valaha volt legmenőbb dolog, amit csináltam."

10) Ron Howard elárulta, hogy a filmben Han és Csuvi kapcsolata eleinte problémás lesz, találgatások szerint a Vuki még jól helyben is hagyja majd jövendőbeli partnerét.

11) Dryden Vos, a gengszterfőnök arcán található vörös csíkok nem vágások, hanem a fajának jellegzetességei, melyek élénkre színeződnek, ha ideges.

12) Phoebe-Waller Bridge (L3) úgy ment el a droid meghallgatásaira, hogy sokáig azt sem tudta, mit jelent maga a "droid" kifejezés.

13) L3-ről: A droid állandóan fejlesztgeti saját magát, mások alkatrészeiből építkezik. Ő maga teljesen szabad, Lando a partnere, és nem pedig a gazdája. A legfőbb célja, hogy felszabadítsa a többi droidot is. Landóval a kapcsolatuk sokban hasonlít egy húg-báty, se veled, se nélküled kapcsolatra.

14) Csuviról: Ez lesz a karakter legnagyobb szerepe, a Star Wars filmek eddigi történetében. Joonas Suotamo rengeteget készült úgy a Vuki nyelv használatára, hogy hétköznapi dolgokat mondott hétköznapi szituációkban "Vukisan". Csuvi mondatai lefordítva is meg voltak írva, hogy ő is és a többi színész is pontosan tudja, hogy mit jelentenek a morgásai.

15) Landóról: A karakterről nemrég Jonathan Kasdan hivatalosan kijelentette, hogy pánszexuális, vagyis egyaránt vonzódik férfiakhoz, nőkhöz és droidokhoz is. Donald Glover első Star Wars játéka egy Lando figura volt, amit az ugyancsak rajongó édesapjától kapott ajándékba. Amikor megtudta, hogy egy Solo film van készülőben, rögtön felhívta az ügynökét azzal, hogy mindenképpen ő szeretné a stílusos űrkalózt alakítani. Amikor végül kiderült, hogy övé Lando szerepe hazament, vett egy hatalmas pizzát és rögtön megnézte A Birodalom Visszavágot. A Lando egy betű híján a Donald anagrammája. A férfi Hant az eredeti szinkronban rengetegszer szólította "Hennek". Erre itt is odafigyeltek, és a film egyik TV reklámjában még egy viccet is elsütnek vele kapcsolatban.

16) Hanról: Alden Ehrenreichnek rengeteg Han Solo figurája volt gyerekkorában. Amikor megtudta, hogy övé Han szerepe sétált egyet a tengerparton, majd felült egy szembe jövő hullámvasútra. Hogy információkhoz juthasson a karakterről, Alden rengeteget böngészte a Wookiepediát. A színésznek meg kellett tanulnia egy keveset a "Vuki nyelvből" is.

+1) A Solóban állítólag már tényleg nem lesz benne a Wilhelm sikoly. A legendás hangeffekt eddig mindegyik Star Wars produkcióban elhangzott, bár a legutóbbi két alkalommal (Zsivány Egyes, Az utolsó Jedik) hivatalosan nem kellett volna felbukkanjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3313995226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása