STAR WARS Világa

16 érdekes tény, amit talán még nem hallottál, A Klónok Támadásáról

2018. április 22. - STAR WARS Világa

1) Mielőtt Anakin elmegy megmenteni az édesanyját, Padméval megbeszéli, hogy hogyan tovább. Ez alatt a háttérre vetett árnyéka pont úgy néz ki, mintha Darth Vaderé lenne, ám ez csak véletlen.

2) Samuel L. Jackson (Mace Windu) fénykard-markolatával kapcsolatban szinte már legendák keringnek az interneten. Az egyik ilyen az, hogy állítólag csak úgy volt hajlandó elvállalni a szerepet, hogyha megígérik neki, hogy lila színű lesz a pengéje. Ám ez elég valószínűtlen, hiszen a színész sokszor vallotta interjúkban, hogy nagy Star Wars rajongó és akármilyen formában, kérdés nélkül megjelent volna a filmben. Így tehát logikusabbnak hangzik az a verzió, hogy ő kérte meg Lucast, hogy olyan fénykardja legyen, amit könnyű kiszúrni a tömegjelenetekben, vagy, - megint egy másik verzió szerint, - azért akart lilát, mert az a kedvenc színe.

3) Egy újabb legenda szerint, Windu kardjának markolatába bele van gravírozva, Jackson híres Ponyvaregényes szerepe miatt, hogy "Bad mother-fucker."

4) A Szenátus különleges jogokat szavaz meg a Főkancellárnak, a vészterhes idők miatt. Adolf Hitler ugyan ezzel a módszerrel került diktátori pozícióba, az 1930-as években.

5) Amikor Jango Fett, az Obi-Wannal folytatott küzdelme után felszáll hajójára, a Slave 1-re, láthatóan beveri a sisakja homlok részét, az éppen záródó bejáratba. Ez egyfajta tisztelgés volt, az Egy Új Reményes híres baki előtt, ahol ugyan ezt teszi egy rohamosztagos.

6) Annak ellenére, hogy Jar-Jar Binks karakterét az első epizód után hatalmas közutálat övezte, a második epizód hivatalos munkacíme "Jar-Jar Nagy Kalandja" lett.

7) Ewan McGregorhoz (Obi-Wan) hasonlóan Hayden Christensen (Anakin) is imitálta a fénykard berregő hangját, amikor először gyakorolt vele. George Lucas ezek után tájékoztatta róla, hogy valószínűleg a Skywalker Soundnál vannak embereik, akik jobb munkát tudnának végezni, a "w" hangot illetően.

8) Ha a DVD opciók menüpontjába beütöd, hogy "11, 3, 8" (Lucas THX 1138 című filmje miatt,) akkor láthatod a film bakijait, főleg olyan jelenetek formájában, amiken Hayden Christensen elesik.

9) A sikló hajszás jelenet alatt, amikor Zam egyenesen lefele megy, a bal alsó sarokban látható egy X-Szárnyú, amit három TIE Vadász üldöz.

10) Rengeteg, egyformán jó színész volt esélyes Anakin szerepére. Végül azért Hayden Christensené lett, mert jól mutatott a képernyőkön Natalie Portman-nel.

11) A klónok sisakjának hátulján van egy - egy led, ami a sorozatszámukat mutatja. Lefordítva mind THX 1138- at jelentenek.

12) C-3PO jelmeze egy, az eredeti trilógia alatt is használt darab, egy kicsit újrafestve.

13) Amikor Obi-Wan az aszteroida mezőben repül, az egyik aszteroida valójában egy olyan állat, amit Anakin "meglovagolt" a Naboon.

14) Az agresszív - véleménycserés beszélgetés Padme és Anakin között utólag lett úraszinkronizálva, mivel az eredeti romantikusnak szánt csevegéssel nem volt elégedett Lucas.

15) Lucas lánya feltűnik a film eleji bár - jelenetben, mint egy vendég, fogadott fia pedig a könyvtár - jelenetben, mint egy fiatal, segítséget kérő padawan.

16) Állítólag az egyik csatajelenetben, egy klón csapatszállítót Homer Simpson vezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7913854324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása