STAR WARS Világa

A Baljós Árnyak 21 legérdekesebb ténye

2018. április 14. - STAR WARS Világa

1) A lézerkard párbajok forgatása alatt Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) nem tudta megállni, hogy ne imitálja a jellegzetes "ww" hangot. Ezt csak az utómunkálatok alatt fedezték fel és javították ki.

2) Natalie Portman (Padme Amidala) nem tudott megjelenni a New Yorki premieren, mivel haza kellett mennie, hogy az érettségijére tanuljon.

3) A stáblista vége után Darth Vader légzését lehet hallani.

4) Az első előzetes kijövetelének első hetén rengeteg mozi jelentette, hogy a nézőik több, mint 75 százaléka teljes árú jegyet vesz egy filmre, csak azért, hogy az előzetes lejátszása után már ki is sétáljon.

5) A díszleteket csak a színészek fejmagasságáig építették meg, és a kép többi részét számítógéppel egészítették ki. Azonban Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) olyan magas volt, hogy az a stáb további 150 000 dollárjába került.

6) Qui'Gon kommunikátora valójában egy női Gillette Sensor Excel Razor borotva.

7) Amikor Natalie Portman és Kiera Knightley (Sabé - Amidala Királynő hasonmása) teljesen egyformán voltak sminkelve és felöltöztetve, annyira hasonlítottak, hogy Knightley saját anyja sem tudta megkülönböztetni őket, amikor meglátogatta a forgatás alatt a lányát.

8) Amikor Amidala Királynő felszólal a Galaktikus Szenátusban, látható, hogy a képviselők egyik csoportja E.T. fajából származik. Magát az E.T.-t Steven Spielberg rendezte, akivel Lucas a mai napig szoros barátságot ápol, így érthető, hogy miért jelentek meg a kis lények. Továbbá amikor az E.T.-ben a földönkívüli meglátja a Yodának öltözött kisfiút, egyértelműen felismeri és még azt is mondja, hogy "haza". A Baljós Árnyak után ez is értelmet nyer, hiszen most már tudjuk, hogy egy Galaxisból származtak.

9) Ian McDiarmid (az Uralkodó) őszintén meglepődött, amikor George Lucas 16 évvel A Jedi Visszatér után felkérte, hogy játssza el a fiatal Palpatine-t is. Azt hitte, hogy egy fiatalabb színészt választanak majd a szerepre.

10) A víz alatti lények morgásának hangja valójában a film vezető hangtechnikusa lányának a sírása egy alacsonyabb frekvencián lejátszva.

11) Kiera Knightley szülei megpróbálták lebeszélni a meghallgatásról, a csupán 12 éves lányukat. Ő mégis elment, mivel hatalmas Star Wars rajongó volt. Natalie Portman pedig, egyébként mindössze 14 évesen kellett eldöntse, hogy akarja-e Padme Amidala szerepét játszani élete következő 6-7 évében, vagy sem.

12) Eredetileg Benicio Del Toro lett volna Darth Maul, ám miután megtudta, hogy milyen kevés szövege van kihátrált a szerepből. 18 évvel később végül sikerült visszatalálnia ebbe az univerzumba, mint Az utolsó Jedik DJ-je.

13) Ewan McGregor rengeteget tanulmányozta Alec Guiness, az öreg Obi-Wan játékát, hogy elég élethűen tudja visszaadni, a fiatal énjét.

14) Anakin zenéje az eredeti Birodalmi Induló újradolgozása.

15) George Lucas már az ötödik epizód elkészítésénél tudta, hogy miről fog szólni az első három részből álló, leendő előzménytrilógiája.

16) Ewan McGregor nagybátyja, Denis Lawson alakította az eredeti trilógia Wedge Antillesét. Maga Ewan gyerekkorában főleg e miatt ment csak el megnézni a Star Warst.

17) A Star Trek Enterprise nevű űrhajója látható az egyik Coruscanti jelenet hátterében.

18) Liam Neeson annyira örült, hogy szerepelhet a filmben, hogy a forgatókönyv elolvasása nélkül aláírta a szerződést.

19) Darth Maulnak összesen három mondata van az egész filmben.

20) Ha a DVD kiadás menüjébe beütöd, hogy 11, 3, 8 (Lucas THX 1138 című filmjére utalva) akkor egy bakiválogatást fogsz látni arról, ahogy R2-D2 rengeteg jelenet forgatása közben egyszer csak feldől.

21) Amikor a stáb visszatért a negyedik epizód Tatooine-ja forgatási helyszínéül szolgáló sivatagba, érintetlenül megtalálták a húsz éve otthagyott,  fiktív Krayt sárkány csontvázát.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8613833842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása