STAR WARS Világa

A Solo: A Star Wars Story új plakátokat kapott

2018. március 18. - STAR WARS Világa

Az utóbbi időben igencsak hányattatott sorsú Solo, most úgy tűnik, sikeresen megoldotta a plakátokat illető plágium kérdését.

Amikor február elején nyilvánosságra hozták a Solo posztereit mindenkit ámulatba ejtett a rendhagyó stílusú, inkább Westernhez, mint űroperához illő dizájn. Illetve majdnem mindenkit:

Talán hallottatok róla, hogy Hachim Bahous, francia művész megvádolta a Disneyt azzal, hogy a plakátok az ő munkájának koppintásai. A Facebookon posztolt képében bal oldalon a Solo karakter poszterei voltak láthatóak, jobb oldalon pedig a saját, pár évvel korábban készített lemezborítói. Azt írta örömmel tölti el, hogy a munkáját elismerik, ugyanakkor ez szimpla másolás. Senki nem kérte az engedélyét, pedig azt kívánja bárcsak feltüntették volna a nevét és kapott volna fizetést is a plakátokért.

Azóta is csend van az üggyel kapcsolatban. Bahous törölte a Facebook bejegyzését, mi pedig kisvártatva megláthattuk a minimálisan megváltoztatott új plakátokat, így igen valószínű, hogy a kérdés tisztázódott. Szerencsére az "új" dizájn is lélegzetelállító lett és még elődje hangulatát is megőrizte.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9713749812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása