STAR WARS Világa

A STAR WARS: The Last Jedi digitális változatának tartalma

2018. március 16. - STAR WARS Világa

Tegnap már írtunk a digitális változaton található kimaradt jelenetekről, amit itt olvashattok. Az alábbiakban pedig az egyéb tartalmakról lesz szó.

 

A Rendező és A Jedi:

135 perces dokumentumfilm a The Last Jedi forgatásáról. Színfalak mögötti információk, helyszínek, színészek jelmezek, trükkfelvételek, stb... Mindenki megtalálhatja benne azt ami érdekli. Sok szó esik benne Rian Johnson személyes tapasztalatairól, arról, hogy milyen is emberileg megélni egy ekkora produkció irányításának terhét, hogy milyen rizikós is egy - egy döntést meghozni. Ugyanakkor természetesen nem csak a nehezét kapjuk a forgatásnak; rengeteg elgondolkodtató, megindító és vidám perc is jár hozzá. Csak, hogy egyet említsek - talán már hallottátok is a napokban, - a forgatás alatt Riant csak specifikusan Orosz chatbotok bombázták a Twitteren ilyen, és ehhez hasonló bejegyzésekkel: "Hux Tábornok imádnivaló személyiség. Ha megölöd őt a filmben azt nem fogja bírni a szívem. # Huxél"

A film első 10 percének kedvcsinálója egyébként megtekinthető az IMDb-n angolul.

 

Az Erő Egyensúlya:

Az Erő mitológiai háttere van a középpontjában, illetve, hogy milyen döntések juttatták Rian Johnsont oda, hogy olyan formában mutassa be, amilyenben láthattuk. Luke Erő projekciója, Snoke hatalma és ehhez hasonlók.

 

Jelenetek a Színfalak Mögött:

  • A Szikra Fellobbanása: Az Űrcsata Létrehozása: A hangoktól kezdve, a vizuális trükkökön át, egészen a színészekig, akik megtöltötték élettel, mindent bemutattak.
  • Snoke és A Tükrök: A filmkészítők Snoke létrehozásán keresztül részletesen bemutatják, mi is az a motion capture és hogyan történik.
  • Crait Leleplezése: A Crait bolygón található érdekességek és újdonságok bemutatása. Hogyan készültek a kristály rókák, kinek az ötletei voltak a lépegetők és miből volt a bolygó vörös talaja - ilyen és ehez hasonló kérdésekre kapunk választ.

 

Andy Serkis teljes valójában:

A Snoke-ot alakító színész játéka két jelenetben is vizuális effektek nélkül.

 

Kivágott Jelenetek:

A 14 darab kimaradt jelentről szóló cikkünket, beleértve a jeleneteket is itt tekinthetitek meg.

 

Audió Kommentár:

Az egész film megtekinthető Rian Johnson folyamatos kommentálásával a háttérben.

 

A Néma Film (majdnem):

A film egy olyan változata melyben kizárólag, az Episode 9 zenéjének megkomponálása után visszavonuló, John Williams alkotásait hallhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4613744000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása