STAR WARS Világa

Rey utazása a tükör - barlangban egy körforgás része

2018. március 15. - STAR WARS Világa

A STAR WARS hivatalos oldala szerint Rey kalandja kapcsolódik - és reflektál - olyan kalandokra, amiket egyaránt Luke és Anakin Skywalker is átéltek.

 

 

Mindannyian történetük közepe felé kerültek bele egy - egy látomásba, ami hatással volt az önmagukról kialakított képükre, a sorsukra vagy éppen az eredetükre. Anakin a Star Wars: The Clone Wars Mortis trilógiájában utazik a sötét oldal mélyére, Luke pedig a Dagobahn kell kiálljon Vader fantomja ellen.

A Mortis trilógiában Anakin bepillantást nyerhet lelkének legsötétebb zugába és kibontakozik előtte jövőbeli énje, Darth Vader képében. Az átváltozásához vezető út és a rossz döntéseinek sora, egy jónak hitt ügy érdekében felfedik sorsát. Luke az ötödik epizódban kell szembenézzen a valósággal, amikor Vader sisakja felrobban és alatta a saját döbbent arcát találja. Ez egyaránt mutat rá arra az igazságra, hogy a páncél alatt is egy Skywalker bújik meg, méghozzá a tulajdon apja, illetve annak a veszélyére, hogy Luke is Vader sorsára juthat. Rey válaszokért ment be a barlangba; meg akarta tudni, ki felelős a sorsáért, miért jutott el oda ahova, és, hogy kik voltak a szülei. Mivel minden tükörben csak saját magát látja, rá kell ébrednie; ő maga az, aki miatt eljutott odáig. Ő maga az aki felnevelte saját magát és aki a döntéseiért és a sorsáért felelős.

Érdekes ellentét van még Anakin és Rey látomásának képi megjelenítése között. Amég Anakinét egy forró lávafolyam mélyén a vörös szín kíséri, Rey-ét egy hűvös, vízzel körülvett, kékes árnyalat jellemzi. Kettejük között a kapocs Luke, meleg, mocsaras, természetközeli helyszíne.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9913740652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása