STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Fejvadászok

2019. március 31. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Fejvadászok című történetéről (2x17).

fejvadaszok.jpg

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (2x17 – Fejvadászok):

f.jpgObi-Wan Anakin, és Ahsoka elindulnak, hogy megkeressenek egy eltűnt mentőállomást, ám a megadott helyen csak keselyű droidokat találnak. A droidok eltalálják őket, így kényszerleszállást hajtanak végre a közeli Felucia bolygón. A felszínen a legközelebbi falu felé veszik az irányt, hogy minél gyorsabban megüzenhessék a Köztársaságnak a mentőállomás elpusztulását. A településre érve azonban azzal kell szembesüljenek, hogy az egyetlen működő helyi hajó, egy maroknyi fejvadászhoz tartozik, akiket a falusiak béreltek fel azért, hogy megvédjék őket a fosztogató kalózoktól. A Jedik egy darabig vacillálnak, hiszen haza kéne siessenek az üzenetükkel, azonban végül úgy döntenek, – félig-meddig kényszerből –, hogy maradnak. Közös erővel felkészítik a telepeseket a harcra, így amikor Hondo vezetésével megérkeznek a kalózok, sikerül elüldözniük őket. A dolguk végeztével a Jedik, és a fejvadászok együtt elhagyják a bolygót.

Személyes véleményem és ajánlóm:

A Fejvadászok, egy kifejezetten különleges epizód, ugyanis George Lucas egyik példaképe, Akira Kuroszava klasszikus filmjének, A hét szamurájnak a tiszteletére, és a mintájára készült. Egyébként pedig önmagában is egy remek történet.

mv5byzhiztgxyzutnjmwmc00nwq0lwfjndetmgzhyzdjngzlngi5xkeyxkfqcgdeqxvyntayodkwoq_v1.jpgNe botránkozzon meg senki, de nem tudok valami sokat A hét szamurájról, így valószínűleg el is siklottam egy-két rejtett utalás fölött, de azzal azért tisztában vagyok, hogy a Fejvadászok történetének alapjai megegyeznek a film történetének alapjaival. Természetesen azért az epizód nem egy az egyben Kuroszava munkájának másolata, hiszen tele van a Star Warsra jellemző motívumokkal, és kérdésekkel. Az egyik ilyen, például Obi-Wan hozzáállása a telepesek helyzetéhez; annak ellenére, hogy ő egy Jedi, meglepő módon képes lenne magára hagyni a bajbajutottakat, mivel úgy gondolja, hogy a küldetésük fontosabb náluk. Végül persze azért marad, és segít a védekezésben, de ismételten megnyilvánult a háború negatív, összezavaró hatása a Jedikre. Kifejezetten szeretem amikor ilyesmit látunk, még akkor is, ha pont Obi-Wan az, akivel nem tudok egyetérteni. Az epizódban feltűnik négy új fejvadász is, akik mind egyedi, remek egyéniségek. Persze az nem is kérdés, hogy mind közül a legjobb Embo. A golyóálló, (vagy inkább lézerálló) kalapja, amit gyakorlatilag bármire fel tud használni, a leglazább dolog a világon. És persze Hondo is szerepel, aminek azt hiszen, mindig nagyon örülünk.

Tehát a Fejvadászok-epizód, összességében egy remek történet. A maga módján egy kicsit egyedi, de éppen ez teszi izgalmassá.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb A második geonózisi csatával, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5114654019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása