STAR WARS Világa

Miről szólhat majd a Star Wars Ellenállás második évada?

2019. március 27. - STAR WARS Világa

Nagyjából egy hete, hogy véget ért az Ellenállás sorozat első évada, így eljött a második évadról szóló spekulációk ideje.

11_1.jpg

[Ez a cikk spoilereket tartalmaz az Ellenállás első évadából!]

Ahogy azt már fentebb is olvashattátok, nemrég véget ért az Ellenállás első évada, és őszintén szólva én jobban élveztem, mint azt valaha is remélni mertem volna. Aki még nem látta, annak határozottan ajánlanám, ha az első évadot nem is, a másodikat már biztosan. (Persze a másodikhoz érdemes azért megnézni az elsőt is.) Szinte biztos vagyok benne, hogy a következő évadban a Lázadók sorozat mintájára, amit az Ellenállás eddig elég pontosan követett  ki fog nyílni előttünk a galaxis, és a hangulat sokkal komolyabb, az események pedig sokkal fontosabbak lesznek, mint eddig. Ez azt eredményezheti majd, hogy azoknak is meg fog tetszeni a show, akik a korai bolondozásra még nem voltak olyan kíváncsiak, ami teljesen érthető. Azonban lássuk végre, hogy milyen utakat járhat majd be az Ellenállás második évada!

2019 eleje felé jelentették be, hogy a sorozatnak lesz második évada is, amit, habár ez még nem hivatalos, jó eséllyel szokás szerint ősz elején fognak majd elkezdeni sugározni. Egyébként az első előzetesét pedig valószínűleg az áprilisi Star Wars Celebrationön láthatjuk majd.

Az első kérdés az, hogy a sorozat hogyan kezeli majd, hogy az évad közepén,  decemberben  meg fog jelenni a Star Wars kilencedik epizódja. Ahogyan én látom, két utat járhat majd be a történet: vagy tartja az iramot a filmekkel, és akkor az évad második fele már a kilencedik epizód eseményei után fog játszódni, vagy lassúra veszi a figurát, és akkor akár több évada is le fog menni, amíg el nem éri a kilencedik epizódot. Az első évad, a végére egészen pontosan a hetedik film eseményeiig jutott el, (ami gyakorlatilag egyenértékű a nyolcadikkal is, hiszen annak a két filmnek az történései közvetlenül követik egymást), ami azt jelenti, hogy jelenleg a sorozatnak még egy éve van hátra a kilencedik film történéseiig, (már, ha hihetünk a pletykáknak). Mindezt tekintetbe véve szerintem az utóbbi lehetőségnek nagyobb a valószínűsége, hiszen az előbbi szerint, már a második évad második felének olyan történeteket kellene elmesélnie, amelyek időben a  kilencedik film után helyezkednek el. A film valószínűleg amúgy is le fogja zárni az Első Rend, és az Ellenállás háborúját, így, ugyan a sorozatban egy darabig vadászhatnának például szétszéledt, menekülő rohamosztagosokra, hosszútávon nem hinném, hogy ebbe beleférne még több évadnyi tartalom. Persze az is előfordulhat, hogy az előbbi eset fog megvalósulni, és akkor már akár a második évaddal le is zárulna a show, de én valószínűbbnek tartom, hogy a készítők ennél valamivel tovább szeretnének az Ellenálláson dolgozni.

swr-122-no-escape-part-2-episode-gallery-9_0730b55a.jpeg

A Colossus:

Az első évad végén a Colossus a hiperűrbe ugrott, egy ismeretlen terület felé tartva. Ez egy elég nyílt befejezés, ami gyakorlatilag akárhogyan folytatódhat, ám azért megpróbálhatunk felsorolni néhány helyszínt, ami nagy valószínűséggel megjelenik majd a második évadban. Merthogy biztos vagyok benne, hogy a Lázadók példáját követve, ősztől kinyílik majd a hőseink előtt a galaxis, és a korábbi helyhez kötöttség után, rengeteg különböző bolygót meg fognak látogatni. Az első évadban (egyelőre nem hivatalosan) felbukkanó Tehar például biztosan kap majd valamekkora szerepet, ahogyan az onnan származó, elárvult testvérpár is. Ezenkívül elképzelhető még, hogy meglátogatjuk majd a Takodanát, a Craitet, vagy a D'Qart, miután azok az Ellenállás számára fontos helyszínek, és egyiket-másikat meg is említették az első évadban. Üzleti szempontból nézve nagy esély lehet a Batuu, – a Disney hamarosan megnyíló élményparkja, a Galaxy's Edge által életre keltett bolygó – feltűnésére is. A főhőseink talán ott próbálnak majd meg szövetségeseket keresni, vagy, ha a sorozat valóban túllépné a kilencedik epizód eseményeit, az is lehet, hogy ott vadásznának, a félreeső világon menedéket keresett rohamosztagosokra.

Maga a Colossus jó eséllyel folyamatosan menekülni fog majd az Első Rend elől. Snoke flottájának jelentős része persze ekkor az Ellenállás fontosabb csapatait fogja üldözni, – ahogyan azt a nyolcadik epizódban láthattuk – ám biztos vagyok benne, hogy a Colossus is a prioritási listájuk teteje felé foglal majd helyet. Amikor az első évad végén a platform a hiperűrbe ugrott, épp egy csillagromboló próbálta meg szétlőni. Nem kizárt, sőt egész valószínű, hogy a csillagromboló ugyanúgy megpróbálja majd követni őket a hiperűrben, ahogyan Snoke flottája Leiáékét. Ez a folyamatos menekülés eleinte valószínűleg nem lesz olyan jó hatással a civilekre, akiknek semmi beleszólásuk nem volt abba, hogy hová menjen a Colossus, és akiknek ráadásul egyik pillanatról a másikra kell majd megtanulniuk együtt élni az éveken át őket fosztogató kalózokkal. Idővel persze a legtöbben valószínűleg csatlakozni fognak az Ellenálláshoz, de biztos vagyok benne, hogy kezdetben sok lesz köztük az elégedetlenkedő.

Ami a főszereplőket illeti, nagyon remélem, hogy Kaz megkapja majd a neki járó időt a Hosnian Prime-mal elveszett családja meggyászolására – az első évad végén annyi minden történt, hogy nem igazán volt lehetősége feldolgozni az eseményeket. Habár, ha már a családjánál tartunk, azt se tartom kizártnak, hogy valójában még életben vannak, és később majd egy nagy meglepetés formájában vissza fognak térni. Erről az elméletemről egyébként bővebben a Ziro.hu-n olvashattok. Ugyanakkor, ha valóban úgy lenne, ahogy gondolom, akkor nagyon remélem, hogy a történet szempontjából nyomós okuk lesz majd a visszatérésre, (például kiderülhetne róluk, hogy Első Rend szimpatizánsok), és nem fogják aláásni Kaz, az elvesztésük okán kialakult jellemfejlődését. Ami a többi főszereplőt illeti, nagy reményeket fűzök még az ászokhoz, és ahhoz, hogy most már valamivel komolyabb szerepet kapnak majd. Az első évad megjelenése előtt még egy külön előzetest is közzétettek róluk, és ehhez képest Torrán, és Hype-on kívül gyakorlatilag egyikükről se tudtunk meg semmit. Pedig mindannyian kifejezetten érdekesek. Régóta különösen kíváncsi vagyok például arra, hogy Griff, az ex-birodalmi, mit gondolhat az Első Rendről, ám sajnos a karakter, az első évadban két-három mondatnál többet nem kapott. Remélhetőleg a második évadban ez majd megváltozik...

swr-122-no-escape-part-2-episode-gallery-1_a29abf83.jpeg

Az Első Rend, és Tam:

A sorozat első évadának végén Tam úgy döntött, hogy a barátai helyett az Első Rendet választja, és ezt a készítőknek ráadásul sikerült úgy megoldaniuk, hogy az ember inkább együttérez vele, mint haragszik rá. Alaposabban nem mennék bele a dologba, az talán majd egy másik cikk feladata lesz, azonban a lényeg az, hogy ennek következtében nagyon remélem, hogy a második évadban is főszerepben fog tetszelegni a karakter. Ha tippelnem kéne, szép lassan rá fog ébredni, hogy az Első Rend egyáltalán nem az, aminek hitte, és ezek után vissza fog térni a Colossusra. Ugyanakkor a sorozatnak egyszer már sikerült meglepnie vele kapcsolatban, úgyhogy azt se tartom kizártnak, hogy teljesen elkötelezi majd magát Snoke mellett.

Így, vagy úgy, amit nagyon remélek, hogy Tamen keresztül bepillantást nyerhetünk majd az Első Rend működésébe. Rengeteg megválaszolatlan kérdés kering a szervezet körül, gyakorlatilag alig tudunk róla valamit, szóval ezen a ponton én szinte bárminek örülnék. Remek lenne, ha láthatnánk például, hogy hogyan működik a kiképzésük, hogy minden újoncukat úgy rabolják-e el, vagy van-e, aki önként csatlakozik hozzájuk, hogy mit jelentett az első évadban elhangzó újrakondicionálás (az erről szóló cikkemet ismét csak a Ziro.hu-n találjátok), hogy vannak-e a rohamosztagosok között olyanok, akik Finnhez hasonlóan gondolkodnak, vagy, hogy mégis ki gondolta úgy, hogy jó ötlet még egy Halálcsillagot építeni. De most komolyan, senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ezt talán harmadszorra már nem kéne erőltetni? Komolyra fordítva a szót, ahogy mondtam, én minden új információnak nagyon örülnék.

swr-122-no-escape-part-2-episode-gallery-6_20f31a95.jpeg

Új karakterek a filmekből, és más tartalmakból:

Nos, ha a fentieket még nevezhetem megalapozott spekulációknak, akkor ami most következik, az már teljes mértékben csak találgatás lesz. Arra azért még elég jó esély van, hogy, ahogyan a Lázadókban, úgy az Ellenállásban is ki fog bővülni a főszereplőink csapata egy-két ismerős arccal. A legbiztonságosabban talán azt jelenthetjük ki, hogy egy-két karakter felbukkanhat majd az új trilógiából, ahogyan az az első évadban is történt Phasmával, és Poeval. A gond csak az, hogy Az utolsó Jedik végén a főszereplőink kis csapata a Sólyom fedélzetén nekivágott az ismeretlennek, szóval a kilencedik epizód megjelenése előtt valószínűleg egyiküket se fogjuk viszont látni a sorozatban – kivéve persze, ha a készítők ilyen módon szeretnék majd felvezetni a filmet. Viszont utána gyakorlatilag bármelyiküket el tudnám képzelni az Ellenállásban. Phasma újbóli megjelenésére azt hiszem elég jó esélyünk van, de könnyedén szerepelhetne még Poe, Finn, Rose, Maz, Chewbacca, Leia, Lando, Hux, esetleg DJ, vagy akár Rey, és Kylo Ren is. Sőt, hogy egy kicsit elkalandozzak, ideális esetben mindez megtörténhetne vica versa is, azaz a kilencedik epizódban is kaphatnának egy-két kameót a sorozat fontosabb szereplői, vagy esetleg egy űrcsatában a Colossus, és az ászok.

Ami a megalapozatlanabb, ám sokkal izgalmasabb találgatást illeti; érdemes lehet eljátszani a Battlefront II történet-módjának hősei, vagy Kix, a klón feltűnésének gondolatával. Kezdjük az előbbivel: a Battlefront II DLC története szerint, Iden Versio, a lázadónak állt birodalmi ügynök lánya, Zay Versio, illetve a társa, az ex-lázadó, ellenálló, és egyben a legfantasztikusabb duros valaha, Shriv, a hetedik epizód eseményeivel párhuzamosan megszerzik az Első Rend egyik csillagrombolójának a tervrajzait, majd elküldik azokat Leiának. Ekkor Organa tábornok megbízza őket egy új küldetéssel, amelynek értelmében el kell utazzanak a külső gyűrűbe, ahol fel kell kutassák az Ellenállás eltűnt szövetségeseit. Zayék útra is kelnek, pont mielőtt Snoke zászlóshajója megtámadja az evakuáló ellenállókat (ahogyan azt Az utolsó Jedikben is láthattuk). Az Ellenállás sorozat eseményeinek ismeretében a fent említett "eltűnt szövetségesek" akár Kazék is lehetnek, sőt odáig is elmennék, hogy a jelenlegi tudásunk szerint a legnagyobb eséllyel Kazék azok. Mindennek a tetejébe Zay a kora miatt, Shriv pedig a magával ragadó, szellemes személyisége miatt remekül beleillene a sorozatba. Az is nagyon úgy tűnik, hogy a DICE, a közeljövőben nem igazán tervezi folytatni a Battlefront II történet-módját, szóval ez egy remek alternatíva lenne a játék elvarratlan szálainak elvarrására. És, hogy őszinte legyek, azok után, hogy mindezt kifejtettem, már egyáltalán nem is érzem olyan megalapozatlannak az ötletet...

1_2.jpg

Ideje viszont áttérni Kix, a klón felbukkanásának lehetőségére. Igen, jól hallottátok, – bár azt hiszem, inkább olvastátok – Kix, a klónháborúk veteránja, és az 501-es Légió hőse még akár fel is bukkanhat az Ellenállásban. A karakterről ugyanis, a The Crimson Corsair and the Lost Treasure of Count Dooku című történetben kiderül, hogy a klónok háborújának végén megtudta, hogy a Sith-ek az inhibitor chip segítségével ki akarják irtani a Jediket, így Dooku gróf elrabolta, lefagyasztotta, majd feltette őt egy hajóra. A hajó azonban kényszerleszállást hajtott végre egy elhagyatott bolygón, és pontosan ötven évig pihent ott érintetlenül, amíg rá nem talált egy kalózbanda. A kalózok felébresztették a benne talált, sértetlen Kixet, aki, amikor megtudta, hogy minden, és mindenki rég meghalt, vagy elveszett, akiért, és amiért egykor harcolt, úgy döntött, hogy beáll közéjük. Na, de mi oka lenne Kixnek felbukkanni a sorozatban – azonkívül persze, hogy olyan fantasztikus története van, amit mindenkinek érdemes lenne megismernie. Habár ez csak halovány reménysugár, de Dave Filoni animációs sorozataiban eddig mindig feltűnt legalább egy klón. A klónok háborúját talán nem kell magyaráznom, de, aki esetleg nem tudja, a Lázadókban szerepelt az idősödő Rex, Wolffe, és Gregor. Ennek fényében pedig mindenképpen szép gesztus lenne, hogy, ha csak egyetlen epizód erejéig is, de az Ellenállásban is megjelenne egy klón, ráadásul nem is akármelyik, hanem a galaxis utolsó élő – jobb kifejezés híján – példánya, Kix.

Én tehát összességében a fenti eseményeket, illetve szereplőket látnám szívesen az Ellenállás második évadában. Nektek milyen reményeitek fűződnek a sorozat jövőjéhez? A választ írjátok meg nyugodtan itt, vagy a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr414713351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása