STAR WARS Világa

A Disney változtatna a taktikáján, és parkolópályára tenné a Star Wars-történeteket is

2018. június 21. - STAR WARS Világa

Erőltették a májusi premiert, cserélgették a rendezőket, és túl sok dologra fókuszáltak egyszerre - ennek szeretnének véget vetni.

[Update: a cikkben a Star Wars-történetek forgatásának leállításáról szóló pletykák hivatalosan is helytelenek. A valós hírről ebben a cikkemben olvashattok. Az alábbi cikk egyéb részleteinek valóságtartalma nem tisztázott.]

cba68732380f652dd9376a4c20ed38a7.jpg

A Collider tegnap tette közzé, hogy több forrásból is arról értesült, hogy a Disney úgy döntött, egy időre félreteszi a Kenobi és a Boba Fett filmeket, tehát a Star Wars-történeteket. Érdemes megjegyezni, hogy a Lucasfilm semmilyen hivatalos kijelentést nem tett még az ügyben, tehát mindenki maga kell eldöntse, hogy hisz-e ezeknek az információknak. Én, személy szerint úgy gondolom, a Collider megbízható annyira, hogy nem hozna csak úgy napvilágra egy ilyen hírt, ha nem lenne benne biztos. Tehát jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a megbízható források által bejelentett Kenobi és Fett filmek megbízható források szerint parkolópályára lettek téve.

Véleményem szerint itt nagyon nagy a hangsúly a "parkolópályán". Senki sem mondta, hogy véglegesen leáldozott a spin-offoknak, csupán azt, hogy egy időre félre lesznek téve. Azonban még ennek ellenére is hatalmas melléfogásnak tűnik egy annyira várt filmet halogatni, mint a Kenobi.

A döntés oka állítólag a rengeteg párhuzamosan futó projekt, és a 'Solo' alacsony bevétele volt. Ezzel kapcsolatban szintén nemrég derült ki, hogy a Lucasfilm a különböző forgatási problémák miatt el akarta tolni a premiert a megszokott téli időpontra, azonban a Disney ezt nem engedte neki. Ugyanakkor a film reklámkampányát is nagyon későn indították be, szintén a Disney miatt, aki attól tartott, hogy ez elvonná a figyelmet az utolsó Jedikről, illetve a Bosszúállók: Végtelen háborúról. A cég állítólag a taktikáján is szeretne változtatni, ugyanis többé nem akar kockáztatni ifjú, vagy szokatlan módszerekkel dolgozó rendezők megbízásával. Olyan veteránoknak adnák a projektjeiket, akik már bizonyítottak hasonlóan nagy költségvetésű filmek kezelése terén, mint például a 'Solót' átvevő Ron Howard.

Érdemes megjegyezni, hogy pár napja még az a pletyka járta az internetet, hogy a Lucasfilmnél jelenleg nem kevesebb, mint kilenc külön filmen folyik a munka. Azonban mivel ezt csupán egy Twitter felhasználó tette közzé a közösségi oldalon, aki azt állította, hogy Tom Kane-től (a Star Wars egy prominens szinkronszínészétől) hallotta, inkább nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.

Tehát jelenleg a következő Star Wars filmekre és sorozatokra várhatunk biztosan (nagyjából időrendben):

  • Dave Filoni animációs sorozata, az Ellenállás
  • IX Epizód
  • Jon Favreau előszereplős, névtelen sorozata
  • Rian Johnson trilógiája
  • David Benioff és DB Weiss filmsorozata
  • Esetleg egyéb Star Wars-történetek, mint a Kenobi, vagy a Fett (nem hivatalos)

Bővebb információkért olvasd el az ezekről szóló cikkemet, vagy nézd meg a videómat.

Forrás: Collider, MovieWeb

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5814063211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása