STAR WARS Világa

Minden easter egg és érdekesség, amit felfedeztünk a Solóban

2018. május 27. - STAR WARS Világa

Ez a cikk 'Solo' SPOILEREKET tartalmaz!

A Solo: Egy Star Wars-történetet eddig még csak egyszer láttuk, de nagyon élveztük. Ennek egyik legfőbb oka az igazi keményvonalas rajongóknak szánt utalások tömkelege volt (persze azért sok olyannal is találkoztunk, amit az átlag néző is megérthetett). Az alábbiakban azokat olvashatjátok, amiket mi szúrtunk ki, vagy legalábbis amiket nem felejtettünk el közülük (a későbbi megtekintéseink után valószínűleg létrehozunk majd még egy ilyen cikket, az ebből kimaradtak alapján). Reméljük sok újdonsággal fogtok találkozni!

solo-a-star-wars-story-4k-poster-sd.jpg

1) Han a lopott siklója tetejére kiakasztja a híres arany-kockákat, amik az eredeti és az új trilógiában is megtalálhatóak a Sólymon.

2) Amikor Han élesíti a (valójában kő) hődetonátorát egy kattanó hangot ad ki a szájával. Ez szerintünk egy utalás lehet a negyedik epizódban látható hasonló trükkjére, amikor úgy biztosítja ki az asztal alatt a pisztolyát, hogy a kattanó hangot a fal kaparása hangjának álcázza. Továbbá a hődetonátor csel Leia hatodik epizódban látható azonos taktikájára is emlékeztethet.

3) Proxima Úrnő emberei elől menekülve Hanék fellöknek egy Birodalmi "Patrol Troopert". A karambolózó katona sikoltása az ikonikus Wilhelm sikolyra emlékeztet, ám a filmkészítők saját bevallása szerint a történetben az nem hangzott el, így lehet, hogy ez csak az a bizonyos újabb hangeffekt volt, amivel úgy nyilatkoztak, hogy le szeretnék váltani a Wilhelm-félét.

4) Amikor megpillantjuk a Birodalmi toborzó irodát a Birodalmi Induló egy egyszerűbb változata szűrődik ki a helyiségből.

5) A Mimbanon a Hant leteremtő tiszt azt mondja azért harcolnak, hogy "elhozzák a békét és a biztonságot a galaxisba". Anakin ugyan ezt mondja a harmadik epizódban.

6) Han a híres DL-44-esét Beckettől kapja meg a vonatrablás előtt a Vandoron.  A pisztolyról az is kiderül, hogy egy sokkal nagyobb sugárvetővé is összeszerelhető.

7) Amikor Beckették arról beszélnek, hogy profikat kellett volna felbéreljenek a vonatrabláshoz megemlítik Bosskot, A Birodalom visszavágban feltűnő fejvadászt is.

8) Annak ellenére, hogy a gengszter Dryden Vos hajójára nem szabad fegyvert felvinni Csubakkának semmit nem mondtak a töltényekkel teli öve miatt. 

9) Amikor Dryden Vos arról beszél, hogy az ellenséges bűnöző kartelleket nem szabad provokálniuk szóba kerül a Pyke Szindikátus és ha jól emlékszünk a Fekete Nap is. Mindkét szervezet nagy múltra tekint vissza a Star Wars produkciók történelmében.

10) Miközben Beckették lehetséges Koaxium lelőhelyeken törik a fejüket megemlítik a Birodalmi fennhatóság alatt álló Scarifet is, melyet a Zsivány Egyes végén ismertünk meg.

11) A kártyaparti alatt Lando Hant "Hennek" szólítja. Annak idején a stílusos hamiskártyás eredeti színésze, Billy Dee Williams is rengetegszer szólította így a karaktert. 

12) A Sabacc játék alatt rengeteg típusú pénzérme felbukkan, és, mi ugyan nem vettük észre, de állítólag Mandalore-i is van köztük.

13) A Han által Sabaccra feltett, nem-létező hajója egy VCX-100-as volt, ugyan az a modell amit a Lázadók sorozatban Szellemként ismertünk meg.

14) Lando és Beckett beszélgetése alapján az öreg csempész ölte meg Aurra Singet, A Klónok Háborúja sorozatnak egyik híres fejvadászát, úgy, hogy lelökte egy magaslatról.

15) Amikor L3 felsorolja a problémáit a "Sabacc-kocsmával" kapcsolatban azt is mondja, hogy "itt még droidokat sem szolgálnak ki", ami egyértelműen a negyedik epizódban megjelenő Mos Eisley-i kantinra való utalás, ahonnan kiküldték R2-t és 3PO-t, mivel droidokat nem szolgáltak ki.

16) A Sólymon Beckett és Csuvi a sokadszorra felbukkanó Dejarikot, vagy ismertebb nevén Holo-Sakkot játsszák.

17) A Sólymon, a Qira és L3 között elhangzó beszélgetés Landóról, egyértelműen a férfi nemrég bejelentett pánszexualitására (egyaránt vonzódik férfiakhoz, nőkhöz és droidokhoz) való utalás.

18) A Kesselen Beckett ugyan azt a páncélt viseli, amit később Lando is fog majd a hatodik epizódban, amikor beépül Jabba palotájába.

19) Amikor Csuvi és Han a bányában bekerülnek az őreikkel a liftbe Csuvi végre-valahára kitépi valakinek a karját. Erre a jelenetre talán azóta várunk, mióta Han figyelmeztette 3PO-ékat arra, hogy a Vukik hajlamosak kitépni az ellenfeleik kezét. A hetedik epizódban egyébként úgy tervezték megszabadítja majd Unkar Pluttot az egyik végtagjától, ám a jelenetet végül kivágták.

20) A Kessel Futam teljesítése alatt kiderül, hogy Csubakka 190 éves, ám a Vukik általában 400 évig élnek, így nem kell aggódni érte.

21) A Futam közben a hajó elveszíti a szimpla-csövű ágyúját amit később a jól ismert négyes csövűre cserélnek majd, a felfele néző antennáját, amit az előre nézőre cserélnek majd, továbbá a kettős orrot összekötő mentőkabint is.

22) L3 halála után az "agyát" beépítik a Sólyomba. Ezek után A Birodalom visszavágban megjelenő jelenet, ahol C-3PO a elbeszélget a hajóval, majd azt mondja Hannak, hogy "nem tudja, hol tanult a jármű kommunikálni, de igen sajátos kifejezésmódja van", sokkal többet jelent mint eddig. Továbbá Az utolsó Jedik regény változatából az is kiderül, hogy a Sólyomnak három agya van, melyek közül mindegyik utálja Threepiót, illetve az egyik rajong a szerelmi pletykákért és a disznó viccekért - talán ez utóbbi lehet L3.

23) A Kessel Futam alatt megjelenő hatalmas polipszerű lény a Legendák szerint egy nagy erejű, ősi entitás, amit réges-régen valami nála is erősebb "bezárt" a fekete lyukakkal szegélyezett csillagködbe.

24) Amikor egy csepp finomítatlan Koaxiumot fecskendeznek a Sólyom hajtóművébe, hogy kapjanak egy kezdőlökést, ám elsőre nem történik semmi, az remek utalás a hajó eredeti trilógia alatti gyakori hasonló problémáira. Például arra, amikor hiperűrbe ugranának, ám szintén nem történik semmi.

25) A Kessel-Futam alatt megtépázott Sólymot látva Lando azt mondja hannak, "utállak", mire Han azt feleli "tudom". Ez a csempész és Leia között, a karbonitba fagyasztós jelenet alatt elhangzó ikonikus szóváltásra való (zseniális) utalás.

26) Enfys Nest csapatában rengeteg érdekes alak feltűnik. Egyrészt egy, a rajongók által a filmekből régóta hiányolt Rodiai, másrészt, egy képviselője, a Zsivány Egyesből megismert Tognath fajnak, aki állítólag maga Edrio "Two Tubes", Saw Gererra első embere, továbbá egy humaoid törpe is. Ez utóbbi a kisnövésű Warwick Davis által alakított karakter. A férfi nagyjából 35 éve tűnt fel először a Star Warsban, mint a barátságos Wicket nevű Ewok és azóta is gyakran visszatért alacsony embereket igénylő, jelmezes szerepekben. [A következő információkért köszönet illeti, néhány tájékozott, szemfüles olvasónkat:] Ezúttal egy Weazelnek nevezett karaktert alakított, aki már korábban a Baljós Árnyak fogatversenye alatt is feltűnt. Akkoriban még fegyverkereskedőként tevékenykedett.

27) Dryden Vos rengeteg érdekes műkincset halmozott fel a hajóján, amik közül sok ismerős lehet. Ezek közül a legfeltűnőbb talán a Mandalorei vörös páncélzata. Azonban megjelent még egy gúla alakú test is, ami valószínűleg egy Sith Holokron, továbbá egy kristálykoponya is, ami sokak szerint az Indiana Jonesra (Solo eredeti színészének, Harrison Fordnak másik jellegzetes szerepére) való utalás, ám sokkal valószínűbb, hogy valójában a "Han Solo and the Lost Legacy" című könyvben felbukkanó ereklyére való célzás.

28) Darth Maul, a megjelenésekor fénykardját is aktiválja, ami ugyan kissé feleslegesnek tűnhet, és nyilvánvalóan a nézők kedvéért történt meg, ám a mozzanatnak köszönhetően azt is láthatjuk, hogy már a Lázadókból megismert, inkvizítor-típusú fegyverét forgatja.

29) Amikor Han lelövi Beckettet, nyilvánvalóan mondanunk sem kéne (de azért persze ideírjuk), hogy Han lőtt elsőnek.

30) Amikor Han és Csuvi felkeresik Landót a trópusi bolygón, hogy elnyerjék tőle a Sólymot, először megfenyegetik, majd Han fel is emeli az ökleit, mintha be akarna húzni neki, ám végül csak barátságosan megöleli, (hogy közben lecsempészhesse a karjáról a a csaláshoz használt rejtett-kártyáját). Az ötödik epizódban Lando pontosan ugyan így köszönti Hant Felhőváros kapujában, és most már azt is tudjuk, hogy ezzel talán emlékeztetni is akarta őt a fent említett Sabacc játszmájuk alkalmára.

31) Az a bizonyos Tatooine-i nagymenő gengszter, aki csapatot toboroz egészen biztosan csak Jabba lehet.

Nos, jelenleg mi erre a 31 érdekességre emlékszünk a filmből. Reméljük élveztétek az olvasást, illetve ha kihagytunk valamit, amit ti észrevettetek, vagy valamelyikkel nem értetek egyet, akkor azt nyugodtan írjátok meg kommentben.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr4914005256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása