STAR WARS Világa

14 érdekesség Az utolsó Jedikről

2018. május 20. - STAR WARS Világa

1_9.jpg

1) Mark Hamill eleinte egyáltalán nem értett egyet a karakterével (Luke Skywalker) kapcsolatban hozott döntésekkel (ahogy a rajongók egy része sem) ám később úgy nyilatkozott, hogy nagyon elégedett azzal, ahogy a film véget ért és tiszteli Rianék (a rendező) döntéseit, illetve a legjobb tudása szerint igyekszik ő is átlátni a víziójukat.

2) Miután Mark Hamill először megmászta a Skellig Michael szigetet (Achc To) megkérdezte nem táborozhatna-e le odafent az éjszakára, csak, hogy másnap ne kelljen újra megtennie az utat. Mivel a hely a világörökség része, ezt végül nem engedték meg neki.

3) Ebben az epizódban BB-8 "mondja ki" a híres "valami rossz érzés fogott el - i have a bad feeling about this" mondatot, mielőtt Poe-val megtámadják az Első Rend hajóját.

4) Leia Organa Tábornok Mon Calamari hajója a Raddus nevet viseli, a Zsivány Egyes Scarifi csatájában megismert Raddus Admirális után.

5) A film eredeti változata három órás volt. A megvágott 152 percével azonban így is a Star Wars eddigi leghosszabb produkciója.

6) Laura Dern (Holdo) minden egyes lövése után kimondta, hogy "pew." A kész film egyik jelenetében, amikor kilép a füstből, még látni is lehet, ahogy mozog a szája.

7) Daisy Ridley (Rey) egyszer elvitte az apját a forgatásokra, aki Mark Hamill-el találkozván azt kérdezte; "És te kit alakítasz?" Daisy bevallotta, hogy nem biztos benne, hogy a férfi viccelt.

8) A Craiti csatában feltűnik Gareth Edwards, a Zsivány Egyes rendezője.

9) A film forgatások alatti fedőneve "Űr-medve" volt.

10) Luke Achc-Toi ajtaja valójában az X-Szárnyújának egy darabja.

11) A három Ellenálló pilóta, akik a Craiti csatornából bukkannak elő Mark Hamill gyerekei.

12) Luke Skywalker úgy nevezi a filmben a fénykardot, hogy lézerkard. Az eredeti szinkron szerint egyedül Anakin hívja még így azt, az első epizódban.

13) Luke robotkarján még mindig látszanak a Jabba homokfutóján szerzett égésnyomok.

14) Ebben az epizódban tűnik fel először könyv a Star Wars univerzumában.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7613984656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása