STAR WARS Világa

Az Ezeréves Sólyom orra a Solo: A Star Wars Story-ban

2018. március 19. - STAR WARS Világa

A teaserben is látható "friss" Sólyom rengeteg változása közül a legszembetűnőbb talán az orra. A LEGOnak köszönhetően már tudjuk is, mi célt szolgál a régi kettős verziót összekapcsoló panel.

Természetesen a Solo érdekében a Sólyom rengeteg változáson esett át: csillog - villog kívül - belül, az eredeti kék és fehér festésében, a parabolaantennája még nem előre, hanem felfele áll, az eddig látott négyes ágyú helyén még csak egy szimpla cső foglal helyet és a felszínén még megtalálhatóak a burkolatként szolgáló panelek is. Azonban a legtöbb találgatás tárgya mégis az orra volt.

 

A JediNews.co.uk - nek és a LEGOnak köszönhetően szerencsére már megkaptuk a válaszokat az égető kérdésre. Az orr panel a LEGO szettben könnyedén lecsatlakoztatható a hajó többi részéről, és ha felnyitjuk a tetejét egy nagy üres rekeszt találunk. Az nem meglepő, hogy Han csempészhajójának az egyetlen titkos rekesze nem csupán az A New Hope-ban látott volt. Azonban valóban csak egy újabb, az áru tárolására szolgáló helyiségről lenne szó? Nem mondhatnánk, ugyanis a játék-kabin hátulján sugárhajtóművek kék fényét találjuk, illetve a rekeszben irányításra szolgáló gombok is megtalálhatóak. Tehát kijelenthetjük, hogy a panel mentőkabinként, vagy siklóként is funkcionált.

 

De mit is jelent ez számunkra pontosan? Nagyon valószínűnek tartjuk, hogy Han a film alatt el fogja veszíteni kabint és ez több teóriára is lehetőséget ad. Talán a benne tárolt áru volt az aminek leszállításával Jabba bízta meg? Az eredeti trilógiából tudjuk, hogy a vérdíjat azért tűzték ki a fejére mert hátrahagyta azt, a Birodalmi hajót meglátván. Az is egy lehetőség, hogy a csempész meg akart szabadulni némi plusz súlytól a híres Kessel futam teljesítése érdekében. Vagy a megoldás mindkét lehetőség egyszerre?

Mindenesetre az biztos, hogy a legtöbb kérdésünkre választ kapunk a május 25-i Solo: A Star Wars Story premieren. Addig pedig élvezhetjük a teasert.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5813750252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása