STAR WARS Világa

(FRISSÍTETT) Hivatalos részletek érkeztek a jövőre induló A Mandalore-iról

avagy minden, amit jelenleg tudunk Jon Favreau Star Wars sorozatáról

2018. október 04. - STAR WARS Világa

Jon Favreau élőszereplős sorozatának ezen a héten kezdődött meg a forgatása, a rendező pedig, ma reggel végre ellátott róla minket néhány információval.

first-image-the-mandalorian-series.jpg

Favreau több közösségi médiás felületen is megosztotta az alábbi képet, amin a következő olvasható: "A MANDALORE-I: Jango és Boba Fett történetei után, most egy újabb harcos emelkedik fel a Star Wars univerzumában. A Mandalore-i, a Birodalom bukása után, viszont még az Első Rend felemelkedése előtt játszódik. Egy magányos fegyveres viszontagságait követhetjük, a galaxis külső gyűrűiben, messze az Új Köztársaság fennhatóságától...."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#starwars #TheMandalorian

Jon Favreau (@jonfavreau) által megosztott bejegyzés,

Képtalálat a következőre: „the mandalorian”Nos, ez a rövid szinopszis, némiképp beigazolta azokat a pletykákat, miszerint a sorozat majd a Mandalore-ról fog szólni (legalábbis egy bizonyos szemszögből)... Favreau-tól egyébként egyáltalán nem idegen a téma, ugyanis annak idején, még A klónok háborújában, Pre Vizslának, a Mandalore-i Halálőrség fejének volt a szinkronhangja. Már azokban az időkben beleszerethetett a témába, ugyanis a korai interjúiban is találhatunk olyan megjegyzéseket, hogy a Mandalore kultúrája és történelme is nagyon érdekes, és érdemes lenne alaposabban is foglalkozni vele. Nos, szerencsére Favreaunak most eljött ez a pillanata.

A StarWars.com is megtoldotta a híreket a saját információival, amelyekből kiderül, hogy az első epizód rendezője Dave Filoni (A klónok háborúja, Lázadók) lesz. További epizódrendezők lesznek még; Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates), és Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Ezen kívül, a fenti, remek képet is nekik köszönhetjük.

A Mandalore-iról, egyébként még tudjuk, hogy YU 7-ben, tehát, A Jedi visszatér eseményei után három évvel játszódik majd. Példátlanul magas, 100 millió dolláros lesz a költségvetése, ami az első évad nyolc, (vagy tíz) epizódjára leosztva, csak még elképesztőbbé teszi ezt a számot. A Disney jövőre (2019 vége felé) érkező streaming szolgáltatásával párhuzamosan fog megjelenni, és azon is lesz majd csak elérhető.

A sorozatról van jó néhány, nem megerősített információnk is, amiket a hivatalos nyilatkozatig, azért ne vegyetek készpénznek:

  • A Tatooine felbukkan majd a történetben.
  • A főszereplő, Pedro Pascal, a Trónok harca és a Narcos sztárja lesz.
  • Dave Filoni akár több epizódot is rendezhet és Alan Taylor (Thor: Sötét világ, Trónok harca) is kaphat majd saját epizódo(ka)t.
  • Az egyik fontosabb szereplő, Werner Herzog lesz, aki a Cannes-i Filmfesztiválon a Fitzcarraldo című filmjével elnyerte a legjobb rendezés díját.
  • A sorozat forgatási kódneve "Project Huckleberry".

A forgatásról már néhány kép is érkezett:

Személy szerint, úgy gondolom, hogy ezzel a sorozattal most végre elkezdhetünk távolodni az utóbbi évek folyamatos nosztalgiázásától. Ne értsetek félre, a jelenlegi filmekkel és történetekkel sincsen problémám (többnyire), de jó lesz végre megismerni a galaxis egy újabb szegletét. Mivel a helyszín a külső gyűrű lesz, Birodalom, mint olyan, pedig már nem is fog létezni, a konfliktus is valami teljesen új, egyedi koncepció kell, hogy legyen. A Kilencedik Epizóddal maga a Skywalker saga is eléri majd a végét, és az azt követő, új történetek megérkezéséig, remek átmenetet képezhetne a sorozat. Plusz ki ne szeretné látni egy Mandalore-i harcos alvilági kalandjait?  Olyan történet lehet ez, amire már nagyon hosszú évek óta várunk (gondolok itt a leállított alvilági sorozatra, és a 1313 játékra), és ami valószínűleg mégis egy nagy adag frissességet kölcsönöz majd a Star Wars univerzumának.

Forrás: Making Star Wars, Discussing Film, Instagram@jonfavreau, StarWars.com

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3214281539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása