STAR WARS Világa

Megnéztem a Solo: Egy Star Wars-történet extráit és kimaradt jeleneteit

2018. szeptember 27. - STAR WARS Világa

Ma (szeptember 28 - péntek) jelent meg a hazai boltok polcain a Solo: Egy Star Wars-történet, szóval menjünk végig azokon a bónusz tartalmain, amik miatt feltétlenül érdemes beszerezni!

A film különböző kiadásaihoz készült, magyar feliratos előzetest ide kattintva tekinthetitek meg. A 8 darab kimaradt jelenetről, és a 9 (+1) darab "extráról" írt személyes véleményemet rövid bemutató-leírásokkal, (illetve ahol lehet, feliratos YouTube videókra mutató hivatkozásokkal) is meg fogom toldani.

Kimaradt jelenetek:

Proxima’s Den (Proxima Odúja): Qi'ra és Han első közös jelenetének egy alternatív változata. Amikor Han megérkezik a Koaxiummal Qi'ra épp alszik, így hősünk felébreszti őt, és a lány ijedtében majdnem elvágja a torkát, a párnája alatt tartott késével. Annak ellenére, hogy ez a mozzanat még brutálisabbá tette volna a Fehér Féreg banda tagjai életkörülményeinek a bemutatását, a filmben látott verzió, szerintem határozottan jobb. Egyrészt, ott Qi'ra nem hezitál annyira, amikor Han felajánlja neki, hogy elmenjenek a Koréliáról, mint itt, másrészt, ott a csókjuknak köszönhetően talán valamivel nyomatékosítottabb volt a kapcsolatuk is (bár ez csak apróság).

Corellian Foot Chase (Koréliai Üldözés "Lábon"): A jelenet azután játszódik, hogy Hanék maguk mögött kellett hagyják a siklójukat. Moloch és a vérebei átkergetik őket egy piacon, ahol Qi'ra leleményessége révén végül sikerül elrejtőzniük az üldözőik elől, egy halakkal teli tartályban. Véleményem szerint Qi'ra fiatal karakterének nem tett volna rosszat egy ilyen jelenet, (és a nadrágos poén se rossz).

Han Solo: Imperial Cadet (Han Solo: Birodalmi Kadét): Remek jelenet, ami bemutat egy keveset Han birodalmi kiképzéséből. Rengeteg érdekesség bújik meg benne, az újfajta TIE vadászról, Han tehetségéről, arról, hogy hogyan kötött ki a Mimbanon, és persze a tárgyalós felében egy csomó kameót is láthatunk (gyakorlatilag az összes birodalmi egy-egy "kameót rejtett magában." Ott volt az egyik író, a rendező felesége, azt hiszem egy hangmérnök, és persze a háttérben, a Legendák közkedvelt párosa; Tag és Bink csak, hogy néhányat említsek). Szívesen láttam volna a filmben, még annak ellenére is, hogy Tag és Bink szinte észrevehetetlenek benne. Feltétlenül érdemes megnézni.

The Battle of Mimban: Extended (A Mimbani Csata: Bővített): Ismét egy remek jelenet, amiben nem csak a Mimbani csata kibővítését látjuk, hanem Beckett egész csapatát, illetve Hant akcióban, az átlag birodalmi fegyverek minőségét, és (talán a legfontosabbat;) Korsót is. A férfi Beckették negyedik társa, akit a csata közben lelőnek. Mivel ő volt a csapat "izomagya," ez egy kicsit alaposabban is megmagyarázza, hogy miért vették fel később Csuvit és Hant.

Han Versus Chewie: Extended (Han Csuvi Ellen: Bővített): A jelenet legfontosabb részlete talán az, hogy kiderül belőle; Csuvi egyáltalán nem akarta megölni, vagy éppen megenni Hant. Egyébiránt hozzáad még egy-két humoros mozzanatot a harcukhoz, de semmi komolyabbat.

Snowball Fight! (Hógolyó Csata!): A cím elég beszédes, ugyanis a jelenet, egyetlen, egy perces, hógolyó csatából áll, Han és Csuvi között, miközben Beckettel, Dryden Vos jachtja felé tartanak. Jó látni benne, hogy Hanék, ilyen rövid ismeretség után is úgy viselkednek már, mint régi jó barátok.

Meet Dryden: Extended (Találkozás Drydennel: Bővített): A jelenetben talán egy kicsivel többet látunk Dryden Vos kincseiből, mint a filmben, de én nem igazán vettem benne észre semmi fontosat. Azért, ahogyan Han megpróbál "gazdag-kaját" enni, miközben Beckett és Dryden a háttérben beszélgetnek, elég humoros.

Coaxium Double-Cross (Koaxium Átverés): Egy, mindössze egy soros, fél perces jelenet, amiben utalást kapunk arra, hogy Han a film végén, titokban összecseréli majd a Koaxiumos ládákat. Érthető, hogy nem került bele a végleges változatba, enélkül is teljesen érhető volt az átverés, ugyanakkor, én úgy érzem, hogy a kimaradt jelenetek között sincs sok keresnivalója... Gyakorlatilag semmi nem történik benne. Az utolsó Jedik extrái között hasonlóan semmitmondó volt a végső darab (a Sólymos). Lehet, hogy ez valami új szokás, amiről nem tudok?

Egyéb extra videók:

The Director & Cast Roundtable (A Rendező és a Stáb Kerekasztal): A, nagyjából húsz perces videóban, Ron Howard (a rendező) végigbeszéli a főszereplőkkel a forgatás izgalmas, vicces, illetve személyes pillanatait. Már csak Phoebe Waller-Bridge (L3-37) miatt is érdemes megnézni, mert annak a színésznőnek zseniális a humora!

Kasdan On Kasdan (Kasdan kontra Kasdan): A videóban megismerhetjük a Solo nem-mindennapi írópárosát; Lawrence Kasdant és a fiát, Jon Kasdant. Lawrence már a Birodalom óta dolgozik, különböző Star Wars filmek írójaként, és amikor a Disney felkérte, hogy folytassa a munkáját az új produkciókon, jóformán csak egyetlen kérése volt; hadd foglalkozzon újra Han Solóval. Jon, állítása szerint, sokkal kockább, mint az apja, és óriási tudása van a különböző Star Wars tartalmakat illetően. A szokásos súrlódásoktól eltekintve, a kész munkát figyelembe véve, remekül kiegészíthették egymást.

Remaking The "Millennium Falcon" (Az "Ezeréves Sólyom" rekreálása): Az előző kettőnél számomra valamivel kevésbé izgalmas, színfalak mögötti videó, a "régi-új" Sólyom létrehozásáról. Természetesen, ha valakit érdekel az ilyesmi, és még nem olvasott róla sokat a neten, illetve nem nézte meg előre az izgalmas látványterveit akkor biztosan élvezni fogja.

Escape From Corellia (Menekülés A Koréliáról): A színfalak mögötti videóból jóformán mindent megtudhatunk a film elején látható sikló-üldözésről. Hogy, hogyan készült a díszlet, honnan merítettek ihletet az alkotók, mikor használtak valódi színészeket és kaszkadőröket, illetve, a jelenetek mekkora mennyiségben voltak ténylegesen rögzítve (egyébként meglepően nagyban), és nem pedig számítógéppel létrehozva.

The Train Heist (A Vonatrablás): Lebilincselő színfalak mögötti videó a vonatrablásról. A Menekülés A Koréliárólhoz hasonlóan, szinte mindent megtudunk a forgatás részleteiről, és alapos bepillantást nyerünk abba, hogy hogyan készülnek az akciójelenetek.

Team Chewie (Csuvi Csapat): Rövid, ám információdús videó. Joonas Suotamo már Az ébredő Erő óta megosztva alakította Csuvit, annak eredeti színészével, Peter Mayhew-val, azonban a Solóban, most először teljes egészében egyedül kellett dolgozzon, ami jó kis párhuzamba állítható azzal, hogy magának Csubakkának is ez volt az eddigi legnagyobb Star Wars szerepe. A Csuvi Csapat remekül mutatja be, hogy mekkora munka áll a Vuki életre keltése (a hangjai, a jelmeze, a mozgása, az akciójelenetei, a sorai, stb) mögött, és az ember talán kicsit más szemmel nézi majd utána a jeleneteit.

Becoming A Droid: L3-37 (Droiddá Válás: L3-37): A Csuvi Csapathoz hasonló videó, telepakolva érdekességekkel. Nem csak azt az egyedi eljárást ismerjük meg belőle, amivel droiddá változtatták Phoebe Waller-Bridge-t, a színésznőt, hanem azt is, hogy L3 honnan származik, hogyan építette magát össze, és, végül hogyan épült bele a Sólyomba.

Scoundrels, Droids, Creatures And Cards: Welcome To FORT YPSO (Söpredékek, Droidok, Teremtmények És Kártyák: Üdvözlet Az YPSO ERŐDben): A videóban bemutatják, hogy milyen bámulatos mennyiségű munkába és energiába került, megteremteni a Sabacc Partit. Az Ypso erődben minden valódi volt; a díszlet, a jelmezek, a fények, a lények, sőt még a Sabacc játék szabályai is (igen, egy egész csapat dolgozott csak azon, hogy létrehozzák a Sabacc hivatalos szabályzatát). Amikor a színészek leültek az asztal köré, nem csak a semmihez beszéltek, hanem ténylegesen odafordulhattak az egyik, furcsa  játékostársukhoz, az pedig ténylegesen reagált rájuk. Valószínűleg ez volt a kedvenc színfalak mögötti videóm, mind közül. Aki teheti, mindenképp nézze meg!

Into The Maelstrom: The Kessel Run (Bele az Örvénybe: A Kessel Futam): A videó, talán legizgalmasabb érdekessége, hogy megmutatja, hogyan vették fel a Sólyom pilótafülkéjében zajló jeleneteket. Ahogy annyi minden mást, itt is mindent megépítettek, és ez igaz arra is, amit a színészek a hajó ablakain kinézve láthattak, ugyanis a Sólyom elé, le volt helyezve egy hatalmas vászon, amire mindent kivetítettek, ami odakint, a világűrben történt. Így a színészek reakciói is sokkal hitelesebbek lettek, mintha csak egy sima kék háttér előtt kellett volna játszaniuk, és egyben az utómunkálatok is jelentősen leegyszerűsödtek, ugyanis a vásznon látható vetítés, annyira élethű volt, hogy később nem is kellett számítógéppel "rádolgozni." A moziban pontosan ugyan azt láthattuk, amit maguk a színészek is, felvétel közben. Persze a videóból sok egyéb dolog is kiderül, mint például az óriási polip, vagy a Kessel Futam létrehozásának története.

The Millennium Falcon: From Page to Park (Az Ezeréves Sólyom: Papírtól Parkig): Ez az extra videó csak az exkluzív 4K Blu-ray kiadáshoz jár, és nagyjából 13 percben bemutatja, a jövőre megnyíló Star Wars témájú Disneyland park (Galaxy's Edge - A Galaxis Pereme) egyik legfontosabb látványosságát, az Ezeréves Sólyom, pontos, életnagyságú mását.

Forrás: Filmkatalógus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr614260911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása