STAR WARS Világa

Mi történt a klónokkal és a hadsereggel a 66-os parancs után?

2018. július 18. - STAR WARS Világa

Mivel az e heti "kánon felzárkóztató" regényünk, az Ahsoka is elhintett néhány információt a kérdéssel kapcsolatban, úgy gondoltam ideje alaposabban is körüljárnunk azt.

Kapcsolódó kép

A cikk csak a kánon forrásaira épül. A jelenség a legendákban is lezajlott, ám nem pont úgy, ahogyan az az alábbiakban olvasható.

A 66-os parancs, és a Galaktikus Birodalom kikiáltása után a galaxisban minden megváltozott – természetesen a klónok élete is. A Köztársaság hadserege szolgált a Birodalom hadserege alapjául, így az előbbiben szolgáló klónok mindannyian nagyon rövid idő alatt a rohamosztagosok első generációjává váltak. A korai, sötét időkben az volt a dolguk, hogy eltüntessék a Jedik létezésének utolsó nyomait is, illetve, hogy leszámoljanak a Császár ellenségeivel, és a megmaradt szeparatistákkal. Az Uralkodó ezzel párhuzamosan, amint tudta leállíttatta a Kaminói klónok gyártását, és elkezdte emberekkel feltölteni a hadsereg sorait. A sereg teljes átállásának pontos időpontján nem tudjuk, de mindössze egy évvel a 66-os parancs után, az emberi rohamosztagosok száma már valószínűleg jelentősen meghaladta a klónokét.

Képtalálat a következőre: „inquisitor clones”Az utolsó Kaminón elkészült egységeket még kiképezték; egy feláldozható "halál osztag" lett belőlük, akik Darth Vader és a Jedi-vadász Inkvizítorai alatt szolgáltak. A többi klón a fejlődésgyorsítás miatt igen hamar megöregedett, így már nem engedték őket harcolni, és csak olyan megbízásokat kaptak (általában Birodalmi projekteket felügyeltek), amiket a képességeik jelentősen meghaladtak. Ekkorra a legtöbben már rádöbbentek a Jedik ellen elkövetett tetteikre, amiktől elborzadtak, és megkeseredtek – annak ellenére is, hogy a 66-os parancs alatt nem voltak urai önmaguknak.

Nagyjából tizenöt évvel a parancs után, a korukra hivatkozva már majdnem minden klónt leszereltek. Ugyanakkor nagyon alacsony számban, de néhányan még a Yavini Csata után is szolgálták a Birodalmat, mint a frissen toborzott rohamosztagosok kiképzőtisztjei, sőt egyikük még a Császári testőrség vörös sorait is erősítette.

Az átlagos polgárok toborzására való átállás legfőbb oka valószínűleg az volt, hogy az egész egyesített galaxisban fent kellett tartani a rendet, amihez sokkal több katonára volt szükség annál, mint amennyit, az amúgy is költséges klónozással elő tudtak volna állítani. Továbbá a klónok, a Jedik kiirtásának köszönhetően beteljesítették a létezésük elsődleges célját, így már nem sok érv maradt az újabb egységek megrendelése mellett. Egyes feltételezések szerint sokan mentálisan és érzelmileg is instabillá váltak a fejükbe ültetett inhibitor chip, vagy csak egyszerűen a tetteik tudatának súlya miatt, ami szintén szerepet játszhatott a leváltásukban.

Forrás: Wookieepedia, Ahsoka regény, Sith Nagyurak regény

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9914120651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása