STAR WARS Világa

Ez volt George Lucas ötlete a 'Solóban'

2018. június 03. - STAR WARS Világa

Vigyázat, a cikk a 'Solo' egy mellékesebb jelenetének leírását tartalmazza!

Nagyjából egy hónapja már kiderült, hogy a 'Solo: Egy Star Wars-történet' egyik jelenete Lucas egy ötletét is tartalmazza. Nemrég megtudtuk, hogy ez pontosan mi is volt, azonban sajnos korántsem olyan jelentőségteljes, mint azt egyesek remélhették.

solo-ronhoward-georgelucas-setphoto3-700x318.jpg

Ron Howard (a rendező) elárulta, hogy Lucas jelenléte a forgatás egyik jeleneténél mennyire izgalmas, és örömteli volt a számára. Épp amikor egy snitt végére értek a volt rendező megkérdezte tőle; "tudod, hogy Han mit tenne itt valójában", majd elmondta a javaslatát. Howardnak rögtön megtetszett az ötlet, és azonnal bele is építették a filmbe.

Nos, sajnos ez a bizonyos ötlet korántsem volt annyira meghatározó, mint sokan remélhettük. A szóban forgó jelenet ugyanis az volt, amikor Han az Ezeréves Sólymon leveszi Qi'ráról Lando egyik köpenyét, majd, - az eredeti elképzelés szerint -, visszaakasztja a helyére. Ennek a felvételét nézve jutott eszébe Lucasnak egy karakterhűbb megoldás: "Azt mondta, 'tudod, Han valójában nem vacakolna azzal, hogy visszaakassza, csak simán a vállára vetné'", mesélte Howard. "És aztán nagyjából el is játszotta. George Han Solóvá vált egy pillanatra. Pontosan olyan volt a testbeszéde és a viselkedése is. Ez nem csak hangsúlyosabbá tette a jelenetet, de arra is emlékeztetett, hogy George hozta létre ezt a karaktert és igazán meg is értette őt. Nagyon vonakodó volt ugyan [a véleménye megosztását illetően], ám az ötlete remek volt, és igazán élveztük, amikor felhasználtuk."

Forrás: Variety

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7814020540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása