STAR WARS Világa

Han Solo élettörténete a Legendákban, a IV. epizód előtt

2018. május 26. - STAR WARS Világa

Ez a cikk NEM tartalmaz 'Solo' spoilereket.

Most, hogy a 'Solo' film már megtekinthető a mozikban ideje megvizsgálnunk, hogy eredetileg, hogyan is zajlottak a csempész Lázadás előtti évei a Legendák szerint. Aki pedig már a filmet is látta, az itt-ott biztosan rá fog ismerni egy-egy motívumra, ami a Kánoni történetet inspirálhatta.

han_bullied.jpg

Gyerekkora:

Han Solo Jonash és Jaina Solo gyermekeként látta meg a napvilágot a Yavini Csata előtt 29 évvel, a Korélián. Hamar elárvult és az egyik első emléke az volt, ahogyan egy Garris Shrike nevű férfi megtalálja és magához veszi, majd hasonló helyzetű gyerekekkel együtt kéregetésre és zsebtolvajlásra kényszeríti. A csapat hajóján megismerkedett egy Vuki szakáccsal, Dewlanával, aki sokáig az anya szerepét töltötte be az életében és még a saját nyelvére a Shyriiwookra is tanítgatta.

jbzw0hz.jpg

Csatlakozása a Birodalomhoz:

Amikor Han 19 éves lett úgy döntött megszökik az őt terrorizáló Shrike elől, azonban, hogy ezt sikerre vigye Dewlanának fel kellett áldoznia érte az életét. Miután elszabadult az Ylesiára ment, mivel úgy hallotta ott bizonyíthatják a pilóták a tehetségüket. Azt remélte, hogy, ha látják, mit tud talán felveszik a Birodalmi Akadémiára és tisztként olyan élete lehet, amiről azt gondolta tiszteletreméltó lenne. Az Ylesián azonban felfedezte, hogy a Huttok kábítószerfüggővé teszik egy vallási csoport szolgálóit, hogy később rabszolgaként eladhassák őket. Az ottléte alatt beleszeretett az egyikükbe, Briába, akivel kisvártatva meg is szökött. Mivel a nő képtelen volt leszokni a drogról, és tudta, hogy Han feladná érte az álmait hamarosan titokban elhagyta őt. Az összetört szívű férfi csatlakozott a Birodalmi Flottához és leszámolt az őt üldözőbe vevő Shrike-kal is.

han_saves_chewbacca.jpg

Karriere a flottában:

Han remek pilótának bizonyult és a hamarosan (Yavini Csata előtt 5 évvel) el is nyerte a hadnagyi címet. Pályafutása azonban nem tartott sokáig, ugyanis egyik az küldetésén egy elfoglalt Birodalmi rabszolgaszállító hajót kellett volna visszaszereznie, amin a sebesült Csubakka próbált gyerekeket megmenteni. Han nem volt hajlandó megölni a Vukit, így azzal együtt őt is rabszolgamunkára fogták. Amikor Csuvi megpróbált megszökni egy tiszt le akarta lőni ám Han gyorsabbnak bizonyult, elkábította a férfit és jövőbeli másodpilótájával együtt útra kelt, hogy valami munkát találjon.

solo.jpg

Csempész évei:

Az életével adós Csubakkával együtt a Hutt gengszternél, Jabbánál találtak némi csempészmunkát. Egy rivális klán azonban felbérelte Boba Fettet, hogy számoljon le, a nekik már korábban is keresztbe tevő Solóval. A fejvadász végül nem járt sikerrel.

Hant kisvártatva Lando is felbérelte, hogy tanítsa meg repülni a frissen nyert hajójával, az Ezeréves Sólyommal. A csempész azonnal beleszeretett a járműbe, azonban magának kénytelen volt egy olcsóbbat vásárolni, amit Briának nevezett el. Amikor a Birodalom megpróbálta lebombázni a Huttok holdját, a Nar Shaddát a Bria javíthatatlan találatokat kapott így Csuvival elutaztak a Felhővárosba, hogy a kevéske megmaradt pénzüket szerencsejátékkal próbálják meg gyarapítani. Egy Sabacc nevű játékon Han nem csak pénzt, de a Sólymot is elnyerte Landótól. Kisvártatva a Corporate Szektorba repültek vele, ahol rengeteg kalandon mentek keresztül és a hajót a galaxis egyik leggyorsabb darabjává fejlesztették.

A Nar Shaddára visszatérve összetalálkoztak az időközben Lázadónak állt Briával, aki megkérte őket, hogy segítsenek neki végleg felszámolni az Ylesiai rabszolga-kereskedelmet, cserébe minden értékért, amit közben megszereznek. Azonban a nő elárulta őket, és a sikeres küldetés után eljuttatta a Lázadásnak a kincseket. Bria kisvártatva életét vesztette, az első Halálcsillag terveinek ellopása közben.

hanjabbadockingbay94.png

Hanék következő küldetése a Kessel Futamon át vezetett: Jabba fűszerét kellett volna kicsempészniük a bolygóról, azonban valaki elárulta őket a Birodalomnak, így kénytelenek voltak kidobni az árut az űrbe, hogy elszökhessenek. Az útnak azonban pozitív oldala is volt, ugyanis Han olvasatában rekord 12 parsec alatt tették meg (Csubakka szerint valójában csak 14 alatt). Jabba természetesen mérges volt a párosra, de, mivel azok nagyon hatékony csempészeknek bizonyultak, úgy döntött némi adósság fejében szabadon engedi őket. A pénzt úgy tűnt nagyon hamar elő is tudják majd teremteni, ugyanis a Tatooine egyik kantinjában egy öregember és egy fiatal, Luke nevű farmer tekintélyes összeg fejében felbérelte őket, hogy eljuthassanak az Alderaanra.

A többi pedig már történelem...

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5914004792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása