STAR WARS Világa

19 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál a Zsivány Egyesről

2018. május 14. - STAR WARS Világa

adxfradks4cl.jpg

1) Eredeti, IV. és VI. epizódhoz készített jelmezeket is felhasználtak a filmben.

2) A film egész története gyakorlatilag a IV. epizód elején olvasható bevezető.

3) A Kék Kommandó eredetileg már a IV. epizódban bemutatkozott volna, ugyanis Lucas ezt a színt tervezte használni a vörös helyett. Végül azért szorult rá a változtatásra, mert a kék háttér előtt forgatott jeleneteken nem jelenhetett meg semmi, ami ugyan olyan színű.

4) Vader jelmeze a IV. epizódban megjelenő pontos másolata (mivel a két film pontosan egymás után zajlik, ez azért el is volt várható.) A sisakja még nem tükröződik, mint az V. vagy a VI. epizódban, a szemlencséi vörösesek, a mellkasán található szabályozók pedig szintén az eredeti másolatai.

5) A filmben elhangzik a mondat, - a kánonban elsőként, megerősítvén a tényt -, miszerint a Halálcsillag képes a hiperűrugrásra.

6) Genevieve O'Reilly (Mon Mothma) korábban már alakította a karakterét, a III. epizódban, ám az egyetlen jelenetét akkor kivágták.

7) George Lucasnak annyira tetszett a film, hogy Gareth Edwards (a rendező) kitweetelte; "Számomra az övé volt a legfontosabb vélemény, a beszélgetésünket rávésetem majd a síromra, borzasztóan sokat jelent nekem."

8) Cassian megemlíti a Jedhán a Whillek őrzőit. Lucas eredeti ötlete a Star Wars címének az lett volna, hogy 'A Star Wars: A Whillek utazásának szemszögéből' [The Star Wars: From the Journal of the Whills.] Ebben a  Whillek egy ősi faj lettek volna, akik a tanítványaiknak mesélik el a Star Wars eseményeit az emlékeik alapján. Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy Yoda ennek a fajnak a tagja.

9) A film első látványterveit úgy készítették el, hogy háborús képek katonáira szerkesztettek Lázadó sisakokat, illetve X-Szárnyúakat a háttérbe, ami már önmagában mindenkit lenyűgözött, így a stúdió berendelte a filmet.

10) Lyra konyhájában feltűnik a kék tej. Ez elsőnek még a IV. epizódban jelenik meg, Lukék ebédje alatt, a Tatooine-on.

11) Peter Cushing Tarkinját ezúttal Guy Henry alakította, az arcát pedig az utómunkálatok alatt számítógéppel elváltoztatták, hogy olyan legyen mint az eredeti. Henry korábban már alakította Sherlock Holmest, akinek a játékát egy korábbi Cushing által filmre vitt Sherlockról mintázott. egyébként George Lucas is vissza szerette volna már hozni a karaktert egy fiatalabb kiadásban, az előzménytrilógia alatt, ám a számítógépes technológia akkoriban még nem volt ehhez elég fejlett.

11) A filmben feltűnik a Yavini bázison, a Lázadók animációs sorozat apró droidja, Chopper, a Scarifi csatában, a hajójuk, a Szellem, és szintén a Yavini bázison, a kapitányának, Hera Sindullának a nevét is bemondják egyszer a hangszórókba. Saw Gererra karaktere pedig eredetileg A Klónok Háborúja animációs sorozatban mutatkozott be.

12) Amikor Jyn és Cassian a Jedha utcáin sétálgatnak beléjük köt Dr Evazan és Ponda Baba. Ugyanaz a páros, akik kicsivel később a Tatooine-i kantinban Lukeba kötnek majd bele.

13) Gareth Edwards azt az utasítást adta a hajókon és eszközökön dolgozó csapatoknak, hogy csakis olyan elemeket használjanak fel a megépítésükhöz, amik már 1977-ben, a IV. epizód megjelenésekor is elérhetőek voltak, hogy a kronológiailag az előbbit megelőző filmben ne tűnjön úgy, mintha sokkal modernebb, csillogó-villogó technológiájuk lett volna.

14) A film végén Antilles Kapitány (korábban a nevét is megemlítik) átadja Leiának a megszerzett terveket. Ő Vedge Antilles, a vadászpilóta testvére, akit a IV. epizódban megfojt Darth Vader.

15) A Scarifi űrcsatában rengeteg eredeti felvételt hasznosítottak újra a IV. epizódban megjelenő űrcsatából. Mivel mindkettőben nagy szerepet játszott az Arany hívójelű bombázóraj (és a kettő között alig telt el néhány nap) az ő jeleneteikben még az eredeti színészek eredeti karakterei is megjelennek, mint például Arany Vezér.

16) Michael Giacchino, a zeneszerző (aki az eredetit leváltván mindössze egy hónap alatt készült el a teljes kompozícióval) azért döntött úgy, hogy ezt a hivatást választja, mert gyerekkorában a Star Wars zenéje nagyon nagy hatással volt rá. Gareth Edwards pedig azért lett rendező, mert gyerekkorában a Star Wars nagyon nagy hatással volt rá.

17) A Birodalmi bányászbolygó, ahol Jynt fogva tartják a Wobani névre hallgat, ami az Obi - Wan anagrammája.

18) Saw Gererra emberei a Jedhán a Dejarikot játsszák (holosakk,) ami eredetileg a IV. epizódban tűnt fel, a Sólymon, ám ez nem egy hologramos, hanem egy igazi bábukkal játszott változat.

19) A Halálcsillag tüzelő jelenetei mozdulatról mozdulatra az eredeti jelenet pontos másolatai. Amikor a filmben második alkalommal vetik be a fegyvert, és Tarkin adja ki a tűzparancsot, akkor még az ő mondata is pontosan ugyan az, mint amit eredetileg hallhattunk: "Ha készen állnak, tüzeljenek!"

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr7313920616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása