STAR WARS Világa

18 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál Az Ébredő Erőről

2018. május 05. - STAR WARS Világa

56e823f791058423008b664c-750-336.jpg

1) A Fanboys című film történéseihez hasonlóan, egy rákos rajongó, Daniel Fleetwood, akinek azt jósolták, hogy már nem fogja megélni a premiert, Mark Hamill (Luke) és John Boyega (Finn) közbenjárásának köszönhetően hamarabb tekinthette meg Az Ébredő Erőt, mint a nagyközönség. Fleetwood 2015 november 10-én elhunyt.

2) Amikor Finn és Rey megkérdezik Hant, hogy ő-e AZ a Han Solo, a válasz az, hogy "csak voltam." Ford ugyan így szokott reagálni, amikor valaki megkérdezi, hogy ő-e az igazi Harrison Ford.

3) John Boyega annyira izgult azon, hogy megkapja-e a szerepet, hogy a szüleinek nem is mondta el, hogy meghallgatásra ment, amíg a Disney ki nem posztolt egy hivatalos fotót a stábról, amin ő is rajta volt.

4) Rey a víziójának elején a Felhővárosi folyosón találja magát. A regény változatból kiderül, hogy az eredeti forgatókönyv szerint azt is látta volna egy ablakból, ahogy Luke és Vader küzdenek az ötödik epiódban.

5) Amikor Angliában járt a film effektjeit készítő csapat, állítólag minden légpuskát megvásároltak, hogy a rohamosztagosok fegyverei tényleg visszarúgjanak így ne kelljen imitálniuk semmit, és minden valóságosnak látsszon.

6) A 2014-es forgatások alatt Harrison Ford eltörte a bokáját, amikor a Sólyom ajtaja rácsukódott. Abrams-nek pedig, miközben segíteni próbált neki kijutni a csapdából megsérült a háta.

7) Amikor Rey először fogja meg Luke fénykardját egy látomásba kerül. Ekkor Ewan McGregor és Sir Alec Guiness (a fiatal és idős Obi-Wanok) hangját halljuk összekeverve, ahogy megszólítják és azt mondják, "Rey, ezek az első lépéseid." Azonban mivel Guiness évekkel a forgatás előtt elhunyt, Rey nevét az általa korábban R2-nak mondott 'Afraid' szó közepéből vágták ki.

8) Mark Hamill már egy 1983-as interjúban elújságolta, hogy Lucas szeretné, ha visszatérnének az utó-trilógiában ám azt legkorábban csak 2011 körül kezdenék el forgatni.

9) George Lucas bevallotta, hogy ugyan nagyon örül, hogy a Star Wars nélküle is tovább tud élni, a premierre elmenni olyan volt, mint egy ex-feleség esküvőjére.

10) Maz Kanata kastélyán rengeteg ismerős zászló lobogott. Boba Fett Mithoszaurusz koponyája, Ziro a Hutt fekete nap tetoválása, Hondo Onaka kalóz szimbóluma, különböző fogatversenyző szimbólumok, és a tényleg létező 501-es Légióé is.

11) Rey ruhája Ralph McQuarrie által készített, Luke ruhájának (amikor még eljátszottak a gondolattal, hogy Luke nő legyen) korai látványtervei alapján készült el.

12) Amikor Finn véletlenül bekapcsolja a Sólyom Dejarik játékát, ugyan azt a meccset láthatjuk, amit a negyedik részben Csuviék játszottak. Az apró teremtmény amit a nála sokkal nagyobb annak idején a földre lökött, ezúttal felkel és egy balta szerű fegyverrel lecsapja ellenfelét.

13) Daisy Ridley (Rey) és John Boyega három hónapig nem beszélhettek senkinek arról, hogy szerepelni fognak a filmben. Azonban Boyega elárulta egy taxi-sofőrnek.

14) A történelem harmadik filmje, ami több mint 2 milliárd dollár bevételt szerzett (a Titanic volt az első, az Avatar pedig a második.)

15) Harrison Ford állítólag elsírta magát, miután megnézte a filmet, ám ez nem igazán összeegyeztethető a róla alkotott általános képpel, illetve a hozzáállásával a Star Warshoz.

16) Mark Hamillt szigorú diétára fogták a film forgatása előtt, hogy jól nézzen ki a jelmezében. Saját bevallása szerint nem volt elragadtatva, amikor megtudta, hogy nagyjából fél percig lesz látható a képernyőkön.

17) Ez volt az egyetlen alkalom, amikor Harrison Ford kapta a legmagasabb fizetést egy Star Wars filmben, és ezzel ő lett az első nem-Jedi karakter, akinek a nevét elsőként tüntették fel a stáblistában.

18) John Boyega egy interjúban elárulta, hogy a születése előtt Nigériából Angliába migráló szülei mennyire nem érzik át annak a súlyát, hogy egy Star Wars filmben kapott szerepet. "Ők egy Nigériai kultúrából származnak, aminek semmi köze az űrhajókhoz és a többi nonszenszhez. Apám azt szeretné, ha egy 'valódi' történetben szerepelnék. Ő nagy Bruce Willis rajongó. De azért bekapta a Star Wars legyet. Anyám nem. Ő csak az a fajta 'Te hol fogsz feltűnni?' néző volt."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1613891432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása