STAR WARS Világa

19 érdekes tény, amit talán még nem hallottál, A Sithek Bosszújáról

2018. április 28. - STAR WARS Világa

9qnlhy6z0mg01.jpg

1) A film vágatlan változata négy órás lett. A megnyitó csata illetve Palpatine megmentése összesen több mint egy órán keresztül zajlott volna.

2) A tíz éves Han Solo eredetileg megjelent volna a filmben, mint egy árva, akit Csubakka nevelt fel. Grievous felkutatásában is szerepet játszott volna, egy, a tábornoknak adatokat küldő droid megtalálásának révén.

3) Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) és Hayden Christensen (Anakin Skywalker) két hónapon keresztül edzettek, illetve gyakoroltak vívni, hogy felkészüljenek a karaktereik végső összecsapására. A munka meghozta a gyümölcsét: a fénykardpárbajuk a valóságban is pontosan ugyan olyan sebességű volt, mint a filmvásznon, nem gyorsítottak rajta számítógéppel. A koreográfia minden mozdulatát ők adták elő és nem változtattak rajta semmit az utómunkálatok alatt sem.

4) Ehhez a filmhez olyan Vuki jelmezeket készítettek, amelyek jéghideg vízkeringető rendszerrel is rendelkeztek, hogy a színészeknek ne kelljen akkora hőséget kiállniuk.

5) A Mustafar vulkanikus világa George Lucas pokolról alkotott vízióit tükrözi.

6) A nyitó jelenet alatt, amikor az egyik Szeparatista hajó megsemmisül, egy törmelékdarab nekiütközik az azt kilövő Köztársasági Rombolóba. A törmelék valójában azonban egy mosogató tál. Az ILM egyik munkatársa tette bele, követve a hosszú évekre visszanyúló hagyományukat, hogy az űrcsaták egy - egy jelenetébe belecsempésszenek valami hétköznapi tárgyat.

7) Ewan McGregor állítólag megkérdezte, hogy, az egyik jelenetben alakíthatja - e ő a Császár vörös-ruhás Birodalmi Testőreinek egyikét. Azonban azt nem tudjuk, hogy ez végül meg is valósult - e.

8) A cím, "A Sithek Bosszúja" egy utalás A Jedi Visszatérre, aminek az eredeti címe, A Jedi Bosszúja lett volna. Az utóbbi ötletet egyébként azért vetették el, mert George Lucas úgy gondolta, helytelen lenne, ha egy Jedi bosszút akarna állni. Ugyanakkor egy Sithre ez már teljes mértékben vonatkozhat.

9) A Vukikkal folytatott csatát már a negyedik (vagyis sorozatban az első) epizód óta meg akarták csinálni. Eredetileg a Lázadóknak segítettek volna elfoglalni egy bunkert, ám ezt eltolták a hatodik részig, ahol pedig végül lecserélték őket egy apróbb, de hasonló fajra, az Ewokokra.

10) Az egyik első ötlet alapján Grievous Tábornok egy fiatal gyermek lett volna, egy lebegő székben ülve.

11) Ewan McGregor megkérte a Lucasfilmet, hogy adjanak neki egy összevágott verziót Alec Guiness (az eredeti Obi-Wan Kenobi) jeleneteiből, hogy tanulmányozhassa és minél pontosabban visszaadhassa a színész szóhasználatát, illetve a játékát.

12) Az a jelenet amelyben Vader és Obi-Wan egyszerre próbálják az Erőt használva ellökni a másikat eredetileg számítógéppel újra lett dolgozva, úgy, hogy a kezeik között egy erőtér jelent volna meg. George Lucas azonban nem volt elégedett az eredménnyel, így végül nem használták a felvételeket.

13) Ha a DVD kiadás opciók menüpontjában megnyomod egymás után a 11-et, a 3-at, és a 8-at (Lucas THX 1138 című filmje miatt,) láthatod Yodát, ahogy hip-hopot táncol.

14) Azokat a jeleneteket, amelyekben C-3PO is jelen volt, kockáról kockára újra kellett festenie a stábnak az utómunkálatok alatt, mivel a csillogó, arany borításán visszatükröződött a zöld-háttér.

15) A film nyitó jelenete, - a lebegő, sárga feliratok eltűnésétől számítva -, összesen 76 másodpercet tesz ki, ami eddig a leghosszabb a Star Wars filmek között.

16) Amikor Obi-Wan megtalálja Grievoust az Utapaun, a neki címzett első szavai (elnézést, hogy az eredeti nyelvnél maradok, de ezt bűn lenne lefordítani) ezek: "Hello there." Ugyan így köszöntötte annak idején az öreg Obi-Wan R2-D2-t is.

17) Eredetileg úgy volt, hogy Gary Oldman fogja.kölcsönözni Grievous Tábornok hangját, azonban a Screen Actor's Guild, melynek ő is tagja, még a munka megkezdése előtt leállíttatta. George Lucas annak idején tagja volt ugyanis, a Writers' Guildnek, a Directors' Guildnek, és a Motion Picture Association of Americának is, ám A Birodalom Visszavág forgatása alatt kilépett belőlük, mivel nem engedték volna neki, hogy a stáblistát a film végén vetítse csak le (akkoriban általános volt ugyanis, hogy a filmen dolgozó fontosabb személyek neveit még az elején felsorolták.) Az elválás óta pedig ezek a társaságok egyetlen tagjuknak sem engedélyezték, a rendezővel való közös munkát.

18) Dooku Grófnak összesen négy sora volt a filmben.

19) Hayden Christensen olyan magas volt, hogy amikor beült a Jedi vadászába a lábai eltakarták az arcát, így két lyukat kellett vágni a hajó alján, hogy kidugja rajta azokat, és rendesen tudjanak forgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9813872164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása