STAR WARS Világa

Kánon felzárkóztató: A klónok háborúja sorozat – Csapda

2019. január 27. - STAR WARS Világa

Az alábbiakban a fontosabb eseményekről készített rövid összefoglalóm, és a személyes véleményem olvasható A klónok háborúja sorozat Csapda című történetéről (1x01).

kf_1.jpg

Mivel a legtöbben valószínűleg már láttátok A klónok háborúját, (vagy, ha nem, akkor is gyorsan be tudjátok pótolni néhány epizódját, hogy ne kelljen aggódnotok a spoilerek miatt) a történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek rövid összefoglalójával fogunk kezdeni, és azt követi majd a személyes ajánlóm, illetve véleményem.

A történet (kánon szempontjából) fontosabb eseményeinek spoileres összefoglalója:

Első epizód (1x01 – Csapda):

ambush_yoda_clones.pngAz epizódban Yoda elutazik a semleges Toydaria egyik holdjára, hogy megegyezzen a toydari királlyal, Kaatunkóval, a népe, a Köztársasághoz való csatlakozásáról. A leszállás előtt Ventress és a droidjai lesből rajtuk ütnek, így Yoda kényszerleszállást hajt végre, három klón kíséretében. Kaatunko király kénytelen beleegyezni Ventress kierőszakolt próbatételébe, miszerint a szeparatisták oldalára fog állni, ha Yoda nem képes legyőzni a droidjait. Yoda mester természetesen sikeresen veszi az akadályt, és közben még a klón alárendeltjeit is ellátja a bölcsességével. Ventress kénytelen elviselni a vereséget, és Toydaria hivatalosan is a Köztársaság oldalára áll a Klónháborúban.

Személyes véleményem és ajánlóm:

A Csapda egy borzasztóan egyszerű, és kezdetleges epizódja A klónok háborújának, így nem igazán lehet rá azt mondani, hogy kihagyhatatlan, de azért legalább felvetődik benne egy-két érdekes téma, és remek keretet ad a sorozatnak, hogy az első, és az utolsó története is Yodáról szól. És, ha már Yodánál tartunk, a Jedi nagymester egészen jól lett reprezentálva az epizódban. Itt-ott bolondozik egy kicsit, mint A Birodalom visszavágban, illetve megosztja egy-két a bölcsességét a klónokkal, szóval van néhány egészen "Yodás" pillanata. Ugyanakkor továbbra is úgy ugrabugrál, és harcol a csatatéren, mint az előzményekben, ami úgy általában nem áll olyan jól neki.

image_57a3b37f.jpegAhogy korábban is mondtam, az epizódban felvetődik néhány érdekes téma is. Egyrészt a harci droidok, illetve az, hogy mennyire tudatosak, és mennyire határozza meg őket a programozásuk. Ebben az epizódban határozottan úgy tűnhet, hogy sokuknak saját személyisége van, ami kifejezetten érdekes lehetne, de a sorozat a későbbiekben nem igazán fogja boncolgatni a kérdést, hiszen ők többnyire csak humorforrásként szolgálnak majd. Egy másik érdekes apróság, hogy a toydarik mennyire különböznek attól a fajtársuktól, akit valószínűleg mind ismerünk, Wattótól. Az önző, és beképzelt kereskedővel ellentétben, a legtöbb toydari valójában tisztességes, előzékeny, és morálisan határozottan megingathatatlan.

Azonban ennyi volt A klónok háborúja erre a hétre. Legközelebb az A Malavolence-szel, fogjuk folytatni. Addig is; ide kattintva megtekinthetitek a kánon-sorozatok időrendbeli sorrendjét, illetve a, már feldolgozott epizódokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5614529700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása