STAR WARS Világa

Star Wars Ellenállás: Az Ászok – Ébredezik Az Érdeklődésem

2018. szeptember 15. - STAR WARS Világa

A múlt hónaphoz hasonlóan, amikor egy rövid videó keretei között megismertük a "Tűzgolyó csapatot," most is kaptunk egy adag információt, ezúttal azonban az "Ászokról."

meet-the-aces-star-wars-resistance-tall-2.jpg

A Második világháborús repülők és anime ihlette Star Wars Ellenállás október 7-én indul majd útjára. Egy, nagyjából négy perces videónak köszönhetően, amelyet alább feliratosan is megtekinthettek, megismerhetitek a sorozat szereplőinek egy jelentős hányadát; az Ászokat.

A múlt hónappal ellentétben, most nem szeretném részletesen bemutatni a szereplőket, hiszen arra ott a videó, illetve a StarWars.com frissen kibővült adatbankja. Viszont, amire szánnék néhány szót, az a személyes véleményem a sorozatot illetően.

Az Ellenállás, az első előzetese megjelenése óta rengeteg kritikát kapott. Sose volt titok, hogy én (saját magamat is meglepve) mindig a sározása ellen kardoskodtam. Részletekbe ezúttal nem nagyon mennék bele, az érveléseim megtalálhatók a Facebookon, de röviden, a legfőbb indokom az, hogy ez egy gyereksorozat lesz. Ezt hónapok óta tudjuk, azonban biztos voltak olyanok, akik az első előzetes nézése közben kellett erre rádöbbenjenek, és ezért csalódtak. Én is pont így voltam ezzel annak idején a Lázadókkal. Mások meg A klónok háborújával. Tehát a véleményem az, hogy Filoniban megbízhatunk, és ezúttal is biztosan egy olyan sorozatot fog összehozni, ami eleinte nem lesz túl érdekes, de az évek alatt majd megkomolyodik, és felnő a nézőivel. Plusz a rengeteg felnőtt tartalom mellett miért ne készülhetne valami a gyerekeknek is?

Szóval ahogy mondtam úgy gondoltam, hogy a sorozat rendben lesz, természetesen meg is fogom nézni, de valószínűleg nem igazán fogom élvezni. Az első évadokat legalábbis biztos nem. Viszont, a legutóbbi (fenti) kedvcsináló megtekintése közben azon kaptam magam, hogy élvezem a látottakat, és többet akarok tudni a karakterekről – legalábbis némelyikről. Tény, hogy vannak itt átlagos gyerekműsorba illő figurák rendesen, de olyanok is, akiket határozottan érdekesnek találtam, és akikkel kapcsolatban kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan fognak "működni."

Griff HalloranAz egyik ilyen Griff, az ex-birodalmi TIE pilóta. Azonkívül, hogy ő lesz a csapat szokásos morgó-medvéje, egyáltalán nem tűnik egy klisés szereplőnek. Tudtommal hozzá hasonló karaktert még nem is igazán láttunk a Star Wars jelenlegi kánonjában. Óhatatlanul is kíváncsi lettem arra, hogy hogyan illeszkedik be egy volt-birodalmi a hétköznapokba, mi a véleménye a jelenlegi helyzetről, kinek az oldalára állna, stb... Őszintén remélem, hogy a kérdéseim egy részére választ is fogok kapni. A másik pilóta, akit kiemelnék az Hype Fazon lenne, aki azon ritka karakterek közé tartozik, akiket a saját szinkronhangjáról mintáztak. Donald Faison, Hype Fazonegy borzasztóan humoros figura, és nem-mellesleg óriási Star Wars rajongó. Olyannyira, hogy saját YouTube csatornája is van, amin stopmotion Lego Star Wars kisfilmeket készít. Nagy örömmel látom, hogy ilyen nagymértékben részese lesz mostantól az univerzumnak, és annak ellenére, hogy az ő karaktere sem feltétlenül egyedülálló, a videóban látott jelenetei alapján úgy érzem, párszor jót nevethetünk majd rajta.

Ezenkívül úgy érzem említésre méltó még az, hogy az "Ászok" valójában csak hobbiból versenyeznek, és az elsődleges feladatuk a platform megvédése. Valószínűleg ebből kifolyólag kénytelenek lesznek majd az Ellenállás mellé állni, hiszen az eddig látottak alapján szinte biztos, hogy párszor megtámadja majd őket az Első Rend. Úgy gondolom, az ilyesmiből is ki lehetne hozni néhány érdekes szituációt, és, ahogy Filoniékat ismerem, ki is fognak. Továbbá, ha jól tudom, az Első Rendnek, egy beépített, belsős embere is lesz a Kolossuson, nagyjából úgy, ahogyan Kaz az Ellenállásnak kémkedik (bár őszintén szólva arra már nem emlékszem, hogy ezt hol halottam). Mindenesetre az is adna egy kis plusz izgalmat a sorozatnak, ha a nézése közben mindenki gyanús lenne, és fogalmunk se lenne arról, hogy ki a tégla (én Torra Doza apjára, Doza Kapitányra szavazok).

Egy kis érdekesség még, hogy a USA Today-nek köszönhetően már tudjuk az előző kedvcsináló videóban felbukkanó vörös TIE-pilóta nevét: Vonreg Őrnagy. Illetve az új videóban kaptunk még egy pillantásnyit Kylo Ren hajójából. Ez vajon azt jelenti, hogy ő is felbukkan majd a sorozatban, vagy valami más lesz rá a magyarázat? Egyelőre nem tudom, de mindenesetre örömmel és kicsit meglepetten konstatálom, hogy kezdi felkelteni az érdeklődésemet a sorozat.

Forrás: USA Today, StarWars.com

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3714242091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása